20 June 2011

tips : roadtax bukan bebanan

pejam celik pejam celik dh setahun baby syg ni ngan i,
kemana saja dh g ngan dye,setia betul,i nk balik kg dye bawak,
i nk g jalan dye bawak.syg sgtsgt kat dye. heeee. 
today road tax baby mati dh,nasib sejak bli baby,
dh siapsiap simpan kan duet road tax tiaptiap bulan,
so bile road tax mati tak lah rasa perit sgt kan.
ada dh duet nk hidupkan.kalo tak nanti jenuh kena kejor ngan pakcik pulis.

tapi i ada masalah ni.rini matinya.20hbjun.
but! i tak reti nk pasang roadtax ni mcm mana.
kalo nk bukak dye kan mcm susah kan.nanti mau koyak
kalau i pasang.smlm dh suruh cik syg tolong pasang,
tapi biasalah,bile sifat lupa dh di tahap dewa,sume lupa.i pon lupa.
tu lah pasal,makan semut ag manyakmanyak,abes sume dh lupa.
so skrg mcm mana?sape nk tolong i pasangkan roadtax ni?
huaaaaa.sadis lah.


p/s : dr start kua kete,next month tu i dh simpan sebulan 50rm
for roadtax saje,so bile cukup setaun dh boleh cover.
kalau tak cukup,pandaipandai lah tambah,but duet yg
simpan tu jgn gatai gune lak,kalau guna,retireti lah topup balik ye.
kalau tak,cukup taun mmg sakit lah nk hidup roadtax.heee.
jom lah ikut cm i.bile nk hidup roadtax,senyummmm je.
heeee.chill yaw!

19 comments:

niena shopping2u said...

kte lak xperasan lesen mati sejak bulan 5, baru sedar smlm.. kejam btl

Mrs.Yie said...

meh sini akak tolong pasangkan tapi kena bagi upah dulu..heeeee :)

anismelon said...

hehe..anis roadtax ayah yg hidup kan..na tukar ke..na tampal ke..xgeti..anis tawu naik je..ngehehe..

Liyana Zahim said...

Sunggoh bruntong ye baby mpunyai mama yg pengasih sprti anda.. Hahhaha~

diana said...

entah la..
akak pun tak reti pasangnya cemana..
selama ni suami bayar duit roadtax pun entah bila tak tahu..
hhehe

Syuxer said...

4 hari lepas baru je up roadtax motor hehe..:)

x perlu tampal..;p

~Kirin Selama Perak~ said...

kalau rasa beban,naik basikal ja.
keke~

Cik Aish said...

huwaa..bru je abis duit renew roadtax!!!!

Bazilah said...

alamak baru teringat! lesen belum renew lagikk

eLLa said...

okay2..saye ingt..t bile daa ader kereta ..nk buat cmtu gk r..simpan duit tiap2 blan

ecah mashuri said...

betul gak tu rara.simpan bulan2 baru tak terasa.heee..xpenah terpikir gitu.

ArulchelseA said...

meh pk cik pasangkn..letak kt atap keta..kih kih kih

Jerry Ghazali said...

aku dah sebulan tak renew road tax. alhamdulillah, setahun ulang alik gi keje tak kena tahan lagi.

syaz@rozelt said...

simpan wit tu mmg bagus untuk apa2 kegunaan pon..nnt nak kawen pon senang~hehe

.:shura shushi:. said...

bgus lor u punyer cara!!
menabung :)

Munna said...

adui bru pasan road tax keta mati bln dpn....haaaiihhh

KAMIHIDUP said...

betul tu, KAMI pun buat macam tu juga, barulah tak terduduk bila nak renew roadtax dan insurans. :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beban jugak huhuhu

Cik Kamoo said...

saya amalan yg baik! panie akk pun kena menabung rm50 sebulan utk roadtax ... tq for sharing!! sgt2 berguna ...


rara kalau nk tampalkan roadtax tak kasi koyak....buka pelan2 tampalkan dekat plastik cover dulu ... then baru lekat kt cermin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...