Image and video hosting by TinyPic

20 June 2011

tips : roadtax bukan bebanan

pejam celik pejam celik dh setahun baby syg ni ngan i,
kemana saja dh g ngan dye,setia betul,i nk balik kg dye bawak,
i nk g jalan dye bawak.syg sgtsgt kat dye. heeee. 
today road tax baby mati dh,nasib sejak bli baby,
dh siapsiap simpan kan duet road tax tiaptiap bulan,
so bile road tax mati tak lah rasa perit sgt kan.
ada dh duet nk hidupkan.kalo tak nanti jenuh kena kejor ngan pakcik pulis.

tapi i ada masalah ni.rini matinya.20hbjun.
but! i tak reti nk pasang roadtax ni mcm mana.
kalo nk bukak dye kan mcm susah kan.nanti mau koyak
kalau i pasang.smlm dh suruh cik syg tolong pasang,
tapi biasalah,bile sifat lupa dh di tahap dewa,sume lupa.i pon lupa.
tu lah pasal,makan semut ag manyakmanyak,abes sume dh lupa.
so skrg mcm mana?sape nk tolong i pasangkan roadtax ni?
huaaaaa.sadis lah.


p/s : dr start kua kete,next month tu i dh simpan sebulan 50rm
for roadtax saje,so bile cukup setaun dh boleh cover.
kalau tak cukup,pandaipandai lah tambah,but duet yg
simpan tu jgn gatai gune lak,kalau guna,retireti lah topup balik ye.
kalau tak,cukup taun mmg sakit lah nk hidup roadtax.heee.
jom lah ikut cm i.bile nk hidup roadtax,senyummmm je.
heeee.chill yaw!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. kte lak xperasan lesen mati sejak bulan 5, baru sedar smlm.. kejam btl

    ReplyDelete
  2. meh sini akak tolong pasangkan tapi kena bagi upah dulu..heeeee :)

    ReplyDelete
  3. hehe..anis roadtax ayah yg hidup kan..na tukar ke..na tampal ke..xgeti..anis tawu naik je..ngehehe..

    ReplyDelete
  4. Sunggoh bruntong ye baby mpunyai mama yg pengasih sprti anda.. Hahhaha~

    ReplyDelete
  5. entah la..
    akak pun tak reti pasangnya cemana..
    selama ni suami bayar duit roadtax pun entah bila tak tahu..
    hhehe

    ReplyDelete
  6. 4 hari lepas baru je up roadtax motor hehe..:)

    x perlu tampal..;p

    ReplyDelete
  7. kalau rasa beban,naik basikal ja.
    keke~

    ReplyDelete
  8. huwaa..bru je abis duit renew roadtax!!!!

    ReplyDelete
  9. alamak baru teringat! lesen belum renew lagikk

    ReplyDelete
  10. okay2..saye ingt..t bile daa ader kereta ..nk buat cmtu gk r..simpan duit tiap2 blan

    ReplyDelete
  11. betul gak tu rara.simpan bulan2 baru tak terasa.heee..xpenah terpikir gitu.

    ReplyDelete
  12. meh pk cik pasangkn..letak kt atap keta..kih kih kih

    ReplyDelete
  13. aku dah sebulan tak renew road tax. alhamdulillah, setahun ulang alik gi keje tak kena tahan lagi.

    ReplyDelete
  14. simpan wit tu mmg bagus untuk apa2 kegunaan pon..nnt nak kawen pon senang~hehe

    ReplyDelete
  15. bgus lor u punyer cara!!
    menabung :)

    ReplyDelete
  16. adui bru pasan road tax keta mati bln dpn....haaaiihhh

    ReplyDelete
  17. betul tu, KAMI pun buat macam tu juga, barulah tak terduduk bila nak renew roadtax dan insurans. :)

    ReplyDelete
  18. saya amalan yg baik! panie akk pun kena menabung rm50 sebulan utk roadtax ... tq for sharing!! sgt2 berguna ...


    rara kalau nk tampalkan roadtax tak kasi koyak....buka pelan2 tampalkan dekat plastik cover dulu ... then baru lekat kt cermin...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com