Image and video hosting by TinyPic

21 June 2011

tips utk meraih komen.

not tips lah,ni just luahan perasaan lah kan.tapi boleh gak kalo nk dijadikan tips.heee.bukan apa,sambilsambil BW td,i jalan dan jalan dan jalan.biasa lah i,bile dh jalan,i WAJIB tinggal kan komen,even sikit i akan komen. (akibat kekangan line berukband yg mcm siput,so terpaksa komen lajulaju)

ok tutup kes tu,ni satu kes lain,kite nk komen mesti kena baca kan,tapi mcm mana kalu dh baca tapi tak pahampaham cite nya.

bukan sbb otak kite lembap ke apa,kdgkdg sbb bahasa or loghat yg digunakan dlm blog,


like perak lah,kelantan lah,nogori lah,kedah lah.

bukan tak boleh nk guna loghat sendiri,but padapada lah.kdgkdg pembaca tak paham,mcm i,i from perak,mmg susah sgt nak paham loghat negeri lain.mmg ada (yg betulnya dlm kurungan) but bukan kah itu akan lebih mengelirukan pembaca.

contoh lah,cube korg tgk komenkomen di blog k.eida ni?
bape komen satu entry dye?korg tak jeles ke? *tak baik jelesjeles kan.
hee~bukan nk suh jeles ngan k.eida,i juat nk bgtau yg ayat yg k.eida gunakan sume pembaca boleh paham n mudah paham,dan sbb tu jugak pembaca rasa senang nk komen entry tu.

hmm stop takat ni.nanti lebihlebih ada lak yg kena serang kan.
so sape yg setuju ngan i?angkat hidung tinggitinggi.heee.
guna lah bahasa yg mudah pembaca paham,n kami pon
suke nk komen entry anda.
peace yaw!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. sy dah angkat idung ni...kih kih kih kih

    ReplyDelete
  2. Perak ngan KEdah ... sebelah2 je dik!! so bolehlah faham akk tulis loghat kedah? heeeeee

    ReplyDelete
  3. haaaa.....kena bukak kamus setiap negeri ^^ kikikiki :D

    ReplyDelete
  4. hok aloh..wokey rara..kawe guna bahasa standard hahahaha..

    saya faham itu..:)

    ReplyDelete
  5. eh ha ah lebih kurang je kan entry kita. hehe.

    ziema kalau bahasa loghat still boleh pergi lagi tapi kalau shortform tu jenuh sikit lah nak paham T__T

    ReplyDelete
  6. kalo skit2 tu takpe la.. tapi kalo 100% bahase negeri masing2 payah jugak tuh..

    CERITERA KISAH

    ReplyDelete
  7. kak eida mana??
    tak de letak link pun..
    aih!!bagi la backline sikit...:p

    ReplyDelete
  8. saya takde loghat..so sy takde option..haha :p

    ReplyDelete
  9. nasib baik awak faham tulisan akak ... he he he

    ReplyDelete
  10. k.ieda mane ni?bg le link....nk tgk jugak....^^

    ReplyDelete
  11. tu ah...ni yg rasa mcm nak tulis entry bahaso nogro lak ni..raso raso ado tak yg kumen? hahaha..

    ReplyDelete
  12. angkat ketiak tinggi2 hahaahaa...

    ReplyDelete
  13. hihi,akak jarang guna loghat kelate utk bt entry..bkn ape,tkut org nk komen tp x jd komen sbb x fhm.. :)

    ReplyDelete
  14. tak berapa suke kalau org gune singkatan yg susah nak paham.. pening kpale.. huhu

    ReplyDelete
  15. ekkekek cam kenal je kak ieda tuu .. aiseyy pelacan lah pulak ekekke :)

    ahh dikk lagi satu kalau boleh elakkan dari membebel banyak2 , boring nanti org baca .. kena ringkas dan padat ... yg penting org paham apa yg kite tulis .. x der lah org baca lepas tuu garu kepala ekekeke :))

    ReplyDelete
  16. cik rara,
    msred suka mengomen dan di komen....

    ReplyDelete
  17. betul2. palaing tak suka kalu blog guna shortform memanjang. siki2 okaylah kan? dan of course yg banyak guna perkataan budak tak matang seperti.. aq, tawu, tayang (sayang),gitew.. menyampah tau huhuhu.

    ReplyDelete
  18. saya komen...hihihi..actually susah ckit nk komen..lebih suke jadi silent reader..

    ReplyDelete
  19. erm ,
    cne nakk angkat idung tinggi tinggi nie .
    idung x mancung lahh .
    hehe :)

    : MRS LAT :)

    ReplyDelete
  20. dh buat mcm2 cara dh..letak gambar saja...kurangkan bebel pjg2....tp masih org tak ramai gak komen...
    tp..takpelah...
    semuanya tak mematahkan semangat utk berblog..blog tetap jalannn...

    ReplyDelete
  21. wah paham2 .. nak komen sini juga laa ..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com