21 June 2011

tips utk meraih komen.

not tips lah,ni just luahan perasaan lah kan.tapi boleh gak kalo nk dijadikan tips.heee.bukan apa,sambilsambil BW td,i jalan dan jalan dan jalan.biasa lah i,bile dh jalan,i WAJIB tinggal kan komen,even sikit i akan komen. (akibat kekangan line berukband yg mcm siput,so terpaksa komen lajulaju)

ok tutup kes tu,ni satu kes lain,kite nk komen mesti kena baca kan,tapi mcm mana kalu dh baca tapi tak pahampaham cite nya.

bukan sbb otak kite lembap ke apa,kdgkdg sbb bahasa or loghat yg digunakan dlm blog,


like perak lah,kelantan lah,nogori lah,kedah lah.

bukan tak boleh nk guna loghat sendiri,but padapada lah.kdgkdg pembaca tak paham,mcm i,i from perak,mmg susah sgt nak paham loghat negeri lain.mmg ada (yg betulnya dlm kurungan) but bukan kah itu akan lebih mengelirukan pembaca.

contoh lah,cube korg tgk komenkomen di blog k.eida ni?
bape komen satu entry dye?korg tak jeles ke? *tak baik jelesjeles kan.
hee~bukan nk suh jeles ngan k.eida,i juat nk bgtau yg ayat yg k.eida gunakan sume pembaca boleh paham n mudah paham,dan sbb tu jugak pembaca rasa senang nk komen entry tu.

hmm stop takat ni.nanti lebihlebih ada lak yg kena serang kan.
so sape yg setuju ngan i?angkat hidung tinggitinggi.heee.
guna lah bahasa yg mudah pembaca paham,n kami pon
suke nk komen entry anda.
peace yaw!

25 comments:

ArulchelseA said...

sy dah angkat idung ni...kih kih kih kih

KAMIHIDUP said...

kena mesra pembaca. :)

Cik Kamoo said...

Perak ngan KEdah ... sebelah2 je dik!! so bolehlah faham akk tulis loghat kedah? heeeeee

amnie azmira said...

hands up..^_^

fiQ'Ra said...

haaaa.....kena bukak kamus setiap negeri ^^ kikikiki :D

Syuxer said...

hok aloh..wokey rara..kawe guna bahasa standard hahahaha..

saya faham itu..:)

.m y z. said...

eh ha ah lebih kurang je kan entry kita. hehe.

ziema kalau bahasa loghat still boleh pergi lagi tapi kalau shortform tu jenuh sikit lah nak paham T__T

farahin nasir said...

kalo skit2 tu takpe la.. tapi kalo 100% bahase negeri masing2 payah jugak tuh..

CERITERA KISAH

diana said...

kak eida mana??
tak de letak link pun..
aih!!bagi la backline sikit...:p

Mun said...

saya takde loghat..so sy takde option..haha :p

Cik Kamoo said...

nasib baik awak faham tulisan akak ... he he he

Munna said...

k.ieda mane ni?bg le link....nk tgk jugak....^^

Cik Aish said...

tu ah...ni yg rasa mcm nak tulis entry bahaso nogro lak ni..raso raso ado tak yg kumen? hahaha..

Jiejah Gorjes said...

angkat ketiak tinggi2 hahaahaa...

faizal said...

yeke??org pham je...haha

Ummi Alesya Sofea said...

hihi,akak jarang guna loghat kelate utk bt entry..bkn ape,tkut org nk komen tp x jd komen sbb x fhm.. :)

aisya said...

tak berapa suke kalau org gune singkatan yg susah nak paham.. pening kpale.. huhu

ieda said...

ekkekek cam kenal je kak ieda tuu .. aiseyy pelacan lah pulak ekekke :)

ahh dikk lagi satu kalau boleh elakkan dari membebel banyak2 , boring nanti org baca .. kena ringkas dan padat ... yg penting org paham apa yg kite tulis .. x der lah org baca lepas tuu garu kepala ekekeke :))

msredcheesecake said...

cik rara,
msred suka mengomen dan di komen....

CikPuan Fara said...

betul2. palaing tak suka kalu blog guna shortform memanjang. siki2 okaylah kan? dan of course yg banyak guna perkataan budak tak matang seperti.. aq, tawu, tayang (sayang),gitew.. menyampah tau huhuhu.

eLLa said...

saya komen...hihihi..actually susah ckit nk komen..lebih suke jadi silent reader..

mr pot n mrs lat said...

erm ,
cne nakk angkat idung tinggi tinggi nie .
idung x mancung lahh .
hehe :)

: MRS LAT :)

vampire's lovex said...

yaw...betol tuuuuu

Mama Gee said...

dh buat mcm2 cara dh..letak gambar saja...kurangkan bebel pjg2....tp masih org tak ramai gak komen...
tp..takpelah...
semuanya tak mematahkan semangat utk berblog..blog tetap jalannn...

iPai said...

wah paham2 .. nak komen sini juga laa ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...