12 June 2011

tutorial for QUILLING

salam & hello kawan-kawan.rini i nk tunjuk tutorial buat quilling.hobi baru i.heee.dlm entry lepas i dh try buat 1,menjadi.so i teruskan lah buat,nak lekat kan benda ni kat kad kawen i nanti.heeee.modal pun xmahal.
cume kena ada kertas and gum and a bit kreativiti.mst menjadi.
heee.i ni pon bukan kreative sgt.meniru boleh lah.

1 : amik kertas kalerkaler.potong panjangpanjang.or pakai shredder je senang.i pakai shredder kat opis je.mudah n pantas.heee.

2 : mulakan aktiviti menggulung.gulung gulung n gulung.

3 : design ikut bentuk yg anda nak.mcm i,i buat love n rama rama.sbb bentuk tu yg paling popular and yg senang buat.heee.



im done.korg lak cane?try lah eh.

28 comments:

Cik Zara said...

salam~

thanks for sharing this kreatif idea sis! hehe. :)

pauline said...

cantiknya.. =) just gulungkan jer ke?

pauline said...

nice.. =)

rara pinkmafia said...

@Cik Zaraheee.nanti leh try buat eh.

rara pinkmafia said...

@paulineyups,just gulung n bentukkan je. =) senang je.

echaRierie said...

cantik butterfly itu :)

amna said...

how creative u're :)
speechless bila tgk hasilnya. nak blajar juga. btw, thanks for tuto

syaz@rozelt said...

wah kreatif n chanteq plus sangat rajen..hehe

anismelon said...

santik kak..kene rajin and tekun bru leh wat manyak manyak..

dah gulung then gam kan ke?gulung toh pakai ape?

ArulchelseA said...

wow...lawa...

Cik Ezy Comot said...

comelnyeeeeeeeeeee..
=)

ayie said...

wow nice cik safura.. rasanya leh buat giveaway utk blogger ni..hehe

Rash said...

Salam~

cantiklah ^_~

Cik Aish said...

wahhh cantikgila!!!! aish suka buat kad befday handmade..nnt leh la try buat ni kat kad tu..:p

ABU said...

quilling? first time dengar..mcm kue giling je bunyinya..hahaha..
lawa kiut cantek..
wah busy dah bakal pengantin baru :D

kura said...

oh? manarik juga? tp mcm susah je. tgn xberseni kot. Heheh

diana said...

nak cepat2 gulung cemana..
rasanya nak gulung yang leceh tu..kan??

Nurnajwa said...

Uwahhhhh~ cantiknyeee. Haha, tp kita tade paper shedder. Mls nk gunting T^T Huhuhuhu, nk try~

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ni blh pakai utk hiasan hantaran ke

z a z a said...

oh senang je nak buat bende tu [walaupon saye x tau ape bende tu for]

ღ p!nk veLvet ღ said...

mak aiii...chanteq gile kowt...mmg kreatif lah ko ni pura, hehe~~

btw thanks share tis, bole la try2 gaq ... tp kompem ta mnjadi, tgn buruh ksar, hahaha~

vampire's lovex said...

cantik !! tapi tangan aii xde la ayu begitu begitu nak buat bnda2 ni ehhe

fara_farez89 said...

tak sabar tak sbr na try na try hehheeh...tinkiu rara 4 tutorial

PinkLuscious said...

someeeeeeeeellllllllllllll..buatkan satu! hehe

msredcheesecake said...

CIK RARA,
CUN LA....NAK BUAT MALAS...CAMNE?HEHEE....BILA LA NAK RAJIN NE?

lizz said...

akak selalu gak buat quilling untuk bt kad birthday...tapi ikut moodla kalau rajin br bt hehe

Bazilah said...

rara nak tau tak, baz nak gile blaja buat benda niiii..seriyes nak try gak haha

L.e.e.z.a said...

cantiknye!!! sgt sgt suke ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...