Image and video hosting by TinyPic

12 June 2011

tutorial for QUILLING

salam & hello kawan-kawan.rini i nk tunjuk tutorial buat quilling.hobi baru i.heee.dlm entry lepas i dh try buat 1,menjadi.so i teruskan lah buat,nak lekat kan benda ni kat kad kawen i nanti.heeee.modal pun xmahal.
cume kena ada kertas and gum and a bit kreativiti.mst menjadi.
heee.i ni pon bukan kreative sgt.meniru boleh lah.

1 : amik kertas kalerkaler.potong panjangpanjang.or pakai shredder je senang.i pakai shredder kat opis je.mudah n pantas.heee.

2 : mulakan aktiviti menggulung.gulung gulung n gulung.

3 : design ikut bentuk yg anda nak.mcm i,i buat love n rama rama.sbb bentuk tu yg paling popular and yg senang buat.heee.



im done.korg lak cane?try lah eh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 comments:

  1. salam~

    thanks for sharing this kreatif idea sis! hehe. :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya.. =) just gulungkan jer ke?

    ReplyDelete
  3. @paulineyups,just gulung n bentukkan je. =) senang je.

    ReplyDelete
  4. how creative u're :)
    speechless bila tgk hasilnya. nak blajar juga. btw, thanks for tuto

    ReplyDelete
  5. wah kreatif n chanteq plus sangat rajen..hehe

    ReplyDelete
  6. santik kak..kene rajin and tekun bru leh wat manyak manyak..

    dah gulung then gam kan ke?gulung toh pakai ape?

    ReplyDelete
  7. wow nice cik safura.. rasanya leh buat giveaway utk blogger ni..hehe

    ReplyDelete
  8. wahhh cantikgila!!!! aish suka buat kad befday handmade..nnt leh la try buat ni kat kad tu..:p

    ReplyDelete
  9. quilling? first time dengar..mcm kue giling je bunyinya..hahaha..
    lawa kiut cantek..
    wah busy dah bakal pengantin baru :D

    ReplyDelete
  10. oh? manarik juga? tp mcm susah je. tgn xberseni kot. Heheh

    ReplyDelete
  11. nak cepat2 gulung cemana..
    rasanya nak gulung yang leceh tu..kan??

    ReplyDelete
  12. Uwahhhhh~ cantiknyeee. Haha, tp kita tade paper shedder. Mls nk gunting T^T Huhuhuhu, nk try~

    ReplyDelete
  13. ni blh pakai utk hiasan hantaran ke

    ReplyDelete
  14. oh senang je nak buat bende tu [walaupon saye x tau ape bende tu for]

    ReplyDelete
  15. mak aiii...chanteq gile kowt...mmg kreatif lah ko ni pura, hehe~~

    btw thanks share tis, bole la try2 gaq ... tp kompem ta mnjadi, tgn buruh ksar, hahaha~

    ReplyDelete
  16. cantik !! tapi tangan aii xde la ayu begitu begitu nak buat bnda2 ni ehhe

    ReplyDelete
  17. tak sabar tak sbr na try na try hehheeh...tinkiu rara 4 tutorial

    ReplyDelete
  18. someeeeeeeeellllllllllllll..buatkan satu! hehe

    ReplyDelete
  19. CIK RARA,
    CUN LA....NAK BUAT MALAS...CAMNE?HEHEE....BILA LA NAK RAJIN NE?

    ReplyDelete
  20. akak selalu gak buat quilling untuk bt kad birthday...tapi ikut moodla kalau rajin br bt hehe

    ReplyDelete
  21. rara nak tau tak, baz nak gile blaja buat benda niiii..seriyes nak try gak haha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com