18 July 2011

ada yg bersedih.

tahukah anda,disetiap entry yg anda buat,




ada org benci,
ada org meluat,
ada org menyampah,
ada org gembira,
ada org berSEDIH.


kita as a manusia mmg lain-lain.
kite yg miskin ni suke nk kaye,
dia yg kaya tu nk jd miskin.
kite yg miskin ni hepy dan bergembira.
dia yg kaya raya tu banyak penyakit
dan tak bahagia,kite tak tau semua tu.


kite hepy bile nk buat sesuatu,
tapi jgn lupa bile ada org lain yg akan
bersedih bile kite melaksanakan sesuatu,
semua nya ada pro and contra nya.

i tibetibe dpt merasakan sume ni bile kak.LEKIT
buat satu entry sbb dye rs seday bile i post entry ni.
i nak mintak maaf kat kak.LEKIT sbb entry ni
telah membuatkan dye teringat kan arwah ayah dye.
korg leh g kat blog kak.lekit dan baca kisah dye before dye kawen.
mmg sgt seday.boleh menitik air mata bile membaca nya.

p/s : akk,saya mintak maaf sgt sbb akk berseday dgn entry sy tu.
tak berniat pun,sy just nk sharing,but rasa bersalah bile akk berseday.hopefully arwah ayah akk tenang disana ya.amin~

12 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

aduhai rasa bersalah lak akak buat entri tu tadi.. akak tak salahkan rara pun.. Cuma bila ckp pasal kawen akak teringat arwah Ayah.. semuanya berlaku Ketentuan Tuhan.. Tak salah pun rara excited & Hapy bila nak kawen. semua prg pun mcm tu.. cuma mgkin nasib akak jer krg baik sikit tp redha & percaya setiap kejadian ada hikmahnya. Akak minta maaf kalau rara rasa bersalah pulak

diana said...

ada org benci,
ada org meluat,
ada org menyampah,
ada org gembira,
ada org berSEDIH.

sebab tu suami akak tak bagi akak cerita pergi mana,makan apa,beli apa,duit ada berapa..hari ni masak apa..memang dia tak bagi sebab takut orang baca dan nasib orang yang membaca tu tak sama dengan kita.itu akan buat orang telan air liur,buat orang rendah diri,dengki..dan segala yang buruk..

bukan nak kata lekit dengki..hehhe..cuma kita pun rasa tak best kan bila buat orang sedih .tambah2 itu kawan kita..kesian kat dia..

rara pinkmafia said...

@THE LEKAT LEKIT STORYtak lah kak.kdg2 bile akk buat cm tu akn menyedar kan kite kak.rara ok jelah.seday tgk akk seday =(

rara pinkmafia said...

@dianabetul tu kak.mmg jd pengajaran.pas ni rara akan hati2 =)

syrupmasin said...

err..betol jugak kan..nk delete blog lah :D

rara pinkmafia said...

@syrupmasinhahaahah jgn sampai cm tu.hehehe

EZAN IDMA said...

sedihnye bace entry kak lekit

Atiqah Wadiah said...

manusia mmg x penah puas dgn apa yg dia dpt...huhu

ArulchelseA said...

sy memang singkik pun .kih kih kih

Syuxer said...

kita pun tak sengaja sebenarnya..:)..

kita luahkan pe yang kita rasa tapi kita juga menghrapkan tak de orang akan terasa..:)..

apapun teruskan berblog..kalau ada khilaf, bukan salah rara kan..

Cik Aish said...

eee what happen..tkpe tkpe..kdg2 kt terpelas pdg..dan tdkde niat pape pun melainkan just nak sharing..

belog|amiyo said...

harap takda yang terasa hati dengan blog aku :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...