12 July 2011

bagi 20K pon aku tak pandang!

"bersamamu TV3 nk bg aku 20ribu pun aku tak pandang"


"aku tetap akan mati"

sedih i dgr dialog pakcik ni,
banyak yg dh share kat FB,
td kat opis i tak dpt tgk,
kat umah baru dpt tgk.
betul apa yg pakcik ni ckp.
pakcik ni dulu mesti kaya dgn ilmu.

tp knp pakcik ni jd mcm ni.
hmm hanya Allah yg tahu.

sape yg belum tgk,tgk lah ni.


25 comments:

Pn. Sheila said...

em... semoga Allah melindungi pakcik nie...

kiz said...

banyak yang ingin di sampaikannya...aku suka kata katanya..banyak yang tersirat.

ArulchelseA said...

bgus pk cik ni..tp syg tk nak masuk tv3..klau tk dah lama dipangil bercerita kat buletin utama ni.. kih kih kih

Wanie said...

pakcik ni..
ade tengok video ni smlm..huhu

Fathiah Hamim said...

penuh bermakna kan pak cik neh. huhu

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. mgkin ilmu pakcik ni tggi...

sabella mohamad said...

sedih
:'(

Ct Arina said...

baru tgok td kat blog cik epal. gile tabik kat pakcik ni. sgt2 berilmu. semoga beliau dlindungi & drahmati allah. amin..

Cik Aish said...

kesiannya...tak sampai hati tgk..

Bui Junaidi said...

ntah2 pakcik ni dh nyanyuk kot..wallahualam..*_*

Harafawza said...

Allah . Berat mata meandang berat lagi bahu memikul .

eLLa said...

;(

Bluewendy said...

semoga di rahmati Allah..=)

belog|amiyo said...

baru je tadi lepas tengok video ni. memang terbaik lah pakcik ni. :)

syrupmasin said...

ade tgk video nih smlm..cakap pakcik nih ade jugak yg betol..

shedameor said...

tak dapat bayangkan kalau itu ayah kita kann :(

diana said...

kadang2 manusia ni cakap je pandai..
macam tin kosong..
bercakap dengan ego..
akak pernah jumpa orang yang
dah la susah sombong pulak tu..
bila bercakap macam tinggi ilmu nya..
padahal ayat2 dia cuma nak bagi orang respek dia walaupun dia duduk tepi jalan je..
sorry ye yang tak berapa setuju denan pendapat akak..

H.J said...

pakcik ni nampak je tua...hebat lg tu

Syuxer said...

orang jalanan banyak ilmu..jangan pandang orang2 merempat dijalanan..:)..mybe dorang rendah ilmu dunia..tapi dorangla power rangers bab2 ilmu akhirat..

atien said...

kesiannya tgok p.cik ni

Enuni Hanim said...

Hye, tumpang lalu kejap. Nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or bleh cari di fb, 'hijab-intrend blogshop'.

Kami ada menjual shawls yg cantik! The latest one is, custom made shawls yg memang cantik dan berkualiti tinggi ! Takkan menyesal punyaaa. Jom? Btw, thanks! (:

anismelon said...

kesian nye pakcik nie..anak anak dye tak de ke..aah dari care cakap dye mcm org bijak pandai..

ieda said...

ermm yg membuatkan akak pelik .. kenapa dia suke merempat mcm tuu .. kalau benar dia x suke mende2 yg membuatkan diri takbur kepada allah , kenapa x duduk dirumah org tua2 dan buat amal ibadat dan lebih tenang ..

dari duduk di tmpt2 mcm nie .. bukan kahh kotor dan x bersih .. bukan kah islam itu berkehendakkan bersih .. hermm x tahulah apa definasi islam itu sendiri dari mata pandangannya .. wallahualam ..

UyaRayza said...

ada betulnye apa yang pakcik nie cakap..apa2 pun..kenapa die duduk tepi jalan semua tue itu adalah hal die dgn yang esa..kita tak tahu apa so kite jgn la judge..just dengar pandangan die and ikut lah nak terima atau tidak :)

msredcheesecake said...

Cik rara,
Bapak sape la agaknya ni kan? Mana la anak die?Isk isk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...