20 July 2011

entry SENTAP!

ntah lah,tibetibe rasa nk tersentap lak kan.



knp ntah,hujung hujung bulan ni,beselah.
emo lebih sket,but benda ni mmg i 
SUPER sentap,sbb nya apa?

hmm dh lame dh i pendam benda ni.
skrg ni baru nk terluah kot sbb mmg sentap mendalam.

i start blogging since 2009.
tapi mmg tak aktif,bese bese je masa tu.
hujung 2010 baru aktif sbb dh keje gov,
manyak masa free.

memang tak dinafikan,blogger mmg tumbuh mcm cendawan
mmg ramai sgt nk jd blogger,ramai sgt yg nk jd blogger hebat.
dikenali ramai,BUT i rasa tak salah kan?

apa salah nya,now days internet dimana mana.
kat opis ada tenet,kat umah pakai beruk band,
ada instantnet lagik skrg, *kikikiki
so no wonder lah if ramai yg berblog,
maybe banyak story yg dorg nk share.
kite yg jd followers ni pon banyak ilmu dpt.
byk benda leh share ryte?
tp knp ada statement yg mcm ni 

BLOGGING DAH TAK AMAN MCM DULU.
DAH RAMAI SGT NK JD BLOGGER.
DULU AMAN JE.

aman sgt ke dulu?
bile dulu tu?40tahun lepas ke?
if story 40tahun lepas mmg lah aman,
masa dulu komputer pon orgorg kaye je boleh pakai.
sape yg ada komp tu mmg hebak sgt lah rasanya.
tgk laptop,tgk komputer pon jakun sgt.
tapi skrg dh tak mcm tu.so terima lah keadaan.

ZAMAN DAH MODEN,DUNIA DAH MAJU

terima lah bahawasanya blogger dh ramai sgt.
kalau rasa tercabar,tingkat kan mutu penulisan.
jgn berlagak nak jadi DIVA je.heeee.
sorry,terkasar pulak disitu yek.

last but not least,masingmasing ada cite,
ada style,ada taste masingmasing.
so sume blogger lainlain.it variety best apa.
apa yg tak aman nya?tak paham!

p/s : i bukan nk berlagak diva eh.i low profile.
eceeeeehhhh yeke.heeee.yelah,i just share apa yg i suke.
tu je.i likeeee pink.heeeee.

38 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sama la kita dik.. start blogging 2009 tp mula2 tak aktif sgt.. apapun semua org berhak nak jd blogger or ada blog. Persaingan tu ptg.. kalau takde saingan mcm mana nak maju, kan??

Lieyda said...

ishh rekejut lida,igt kan rara sentap sebab ape. huhu

happy blogging rara. lets support each other :)

cik najihah said...

betul tu kak..
nak membezakan sesame sendiri baik x payah kan

syrupmasin said...

haaa marah sape nih?? :D

Fathiah Hamim said...

haha entah la dulu tu taun berapa ekkk. diorang neh jeles kot followers orang laen cepat sangat naek. =D

rara pinkmafia said...

k.lekit - btol tu kak,apa guna nya berblog kalo nk sorg2 je,nk share ngan sape kalau mcm tu kan kak.

lieyda-hehehe u too dear.

cik najihah-btol tu dik. =(

syrup masin-heeee xmarah sape.sentap je.

Wanie said...

alahai blogger ramai terus rase tak aman ke..
same la ngan wanie start blogging 2009, tapi tak aktif pun mase tu..

Leysa JL said...

eheh, sy pon terikot tersentap..hehe

Syuxer said...

la x boleh ke nak jadi blogger??isk2...berat2..kalau dah rasa blog dia cam kurang pengunjung,usahakanla..heheh..jangan salahkan blogger lain heheh..

syuk pun tak taula aman ke tak tahun dulu2..sma je kan..cuma takla banyak sangat heheh

NURUL AINI NORAZMAN said...

cett,, mana boleh buat statement mcm tuh kan,.support la blogger baru ni.makin ramai blogger makin bertambah la pngalaman ygboleh kita baca dari mereka,.=)

Bulan said...

nak wat cmne rara.dunia blog nie dia yg punye.so,ramai blogger nie dia xleh time.kene bayar cukai kt dia dulu kot :p

Cinderella said...

@rara ainie dengan pon sentap auw...yerla..kalau mereke nak menulis sorg soh mereke tulis dlm gue =.="

Nurnajwa said...

Sis pon ape kurangnye, famous amos :]

cottonlady said...

luahan dalaman nih kak saf~sy pn bru ag stat,tue pn sejak dh snang skang dapat tenet wifi sgale bagai,ha ah ade btol yer gak ape yg kak saf ckp,memasing ade citer sndri n ade care dorg citer trsndri,ngan xsalah kiter share2 knknknkn >.<

kucarkacir said...

sentap menyentap mmg best..

IEQAH said...

Oyeahhh I like beb ;)
sometimes yg jadi blogger ni bkn nk femes pn,da yg just nk jadikan diary aje..

Cik Nasha said...

takkanlah 'dia' sorang je nak berblogging kut.. kena terimalah keadaan skang dh lain bkn mcm dulu kn.. hehehe.. mungkin dia tak suka ada saingan kut..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehee tu la, bnyak yg ada blog sndiri skang ni, dlu nina bukak blog taun 2006 tpi masa tu tak aktif... ni pn blog baru, blog yg ke3 hehe..

Cik Azizah said...

hehe lain cara lain ragamnya kan kan..yg penting low profile..silent reader..alangkah baiknya...

Niena Pengembara Ilahi said...

blogger baru ni kekadang idea mereka lagi hebat :D

xkisahlah.. janji masing2 jga diri.. kalau takde saingan xbest gak

sha a.s said...

semua org ade pendapat masing2 kn...cumanye kena tau pucuk pangkal niat kite nk berblogging utk ape? adekah sbb nk femes? nk jd diva? nk hentam org? nk cr kenalan yg ramai? nk share kehidupan seharian? dll. so tepuk dada tnye la diri sndiri balik kn....

bg kak sha, xde issue tu pn sbnrnye kan rara :)

AnNa FaRHaNa said...

pedulikkan mereka2 itu..hahaha...org yg mcmtu sbnornye org gile glamm..xleh ade pesaing..hadoii..xpaham betoi olang mcmtu...

Bitt (double IS) said...

akekekkkee divass vass vasss...heheehe ish ish ish nampak statement tu..kena buat jampi cenggini caranya...goyoh2 mata 3 kali...selawat...terus tekan X...akekeke harap membantu...

Cik Aish said...

huhu setuju...skng mmg ramai yg nak jadi blogger..tapi apa salahnya kan? klu blogger yg konon diva tu rasa tergugat, naikkan la mutu keunggulan blog dorang tu..kt berblog bukan berlumba sapa paling hebat..tapi sama2 share info. SAMA SAMA..klu diva dekat alam maya, tapi kat luar ttp manusia biasa...makan roti canai jugak laaaaa...hahaa..kan den da berceramah ni kan

diana said...

sapa buat stetment gitu???
takut saingan la tu..kan??
agaknye dia risau kot orang dah tak pandang blog dia..
ekekekekek

iKhRam said...

ambaoi antie rara sekrang pun..
still ingat saya lagi tak..??

ikhram
yg setiap hari berkomen2 kat blog masa hujung tahun 2010..

ceh, macam jejak kasih pulak kan/

CIK JATT said...

errkk.. ada jugak golongan macam ni. tak faham tak faham

~NajiLaA~ said...

sentap cmne ni yg sebenarnye.huhu

mamaNoriz said...

akak blogger baru...merangkak lagi...
but for me...lagi ramai lagi meriah kan!
lain padang lain belalang...
we shud support each other right :)

syaz@rozelt said...

suka bace penulisan rara..happening je..sedih jugak statement tu..syaz senang je..klu ade mende2 x best mcm nie wat dono je..tp kite just go on dengan life n blog ksayangan kite..hihi..dear keep blogging taw..neva give up!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Low profilekan lg bagus..Tak perlulah nk berdiva2.. :-)

cik fadh said...

cik fadh pown mule blogging hujung 2009, now baru aktif balik . follower pown lom smpai 100, rileks jer..haha jnji owg folo cik fadh seikhls hati . xfofular pown xpe, jnji kiter da cube sebaik mgkin tuk penulisan blog kiter kan . chill je berblogging ni, xmo tensi2 kan..

bersama kak Es said...

menulis la ikut kepuasan..bukan sebab nak kejar glam kann
lagi ramai lagi besttt!!

aTy _faRed~ said...

tah kan..betul lar tu...memang sekarang blloger dah banyak.. tapi sendiri nye hal lar.. tak de kaitan nak nak bukak blog tu ngan orang2 lain.. lagipon.. bukan kite kene bayar pon blog orang lain tu.. huhu.. so.. pedulik kan.. orang2 yang cakap tu dengki mungkin..rase tersaing jugak.. takut akan kejatuhan agaknyer.. hurrmm..macam2 hal.. kalau tak aman tu mesti sebab die ar...

ArulchelseA said...

org yg komen mcm tu..knpa lak ek..klau bloger ramai komputer dia ke jd berat..org sengal tu.. kih kih kih..nak aman duk lam utan..

Hidayati Farhan said...

yesss agree, ramai sgt blogger. terpulang pd niat masing2. ade yg saja nk menulis. ade yg menulis nk jd femes. hehhehe.

blasahje said...

kebanyakkan orang blogging sebab minat. cara orang tu bercakap macam tu seolah - olah orang lain buat blog ni sebab nak tiru macam dia.."aku blog..korang pun nak buat blog..menyibuk jer.." tu ayat sebenar dia agaknyer...alahai...ni maknanye orang yang buat ayat tu yang lagii sentap..busuk hati pun ye gak...dunia blog ni luas..kalau tak suka tengok blog baru naik macam blog saya, tak perlu jengah pun kan...buat blog sendiri, pastu dok diam2...tak perlu la merungut camtu plak kan? akak dengar camni pun akak sentap dikk...macam tu pun adaa..

KAMIHIDUP said...

diva rara pink mafia, heeee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...