Image and video hosting by TinyPic

11 July 2011

HIV test.perlu ke?!

haih! mesti lah perlu.WAJIB ouh.


kalau tak tak bole kawen,kan kan?
tol x?heee.hmm dulu rasanya mmg tak payah.
sekarang ni kena buat lah.
so kami pon yg nk kawen lagi 3BULAN ni g lah buat.

en.bambam kata nk g kul 8,sbb takut ramai.
lastlast kul 8am dye baru bangun tido,
sabar jelah.yg kite ni siap cepatcepat takut
dye siap cepat.bile dh kena jerkah,
baru lah kelam kabut kan.heee.
garang nya i.

then sampaisampai je hospital ampang,
pakcik tu kata,
"dik cube g klinik yg ada dlm list ni.
klinik ni pun ada buat gak,sini takde"

haih~kata suh dtg sini,tapi tak buat lak,
kena g KK lak,

so i pon call 4 buah klinik yg ada dlm list tu,
MENDUKACITAKAN,
empatempat klinik kata KENA buat appointment dulu.
kena dtg lain hari,dh penuh katanya.
WTFishhhhhh knp lak?bukan leh trus buat trus ke.

i ngan en.bambam dh lah nk jimat cuti.
nk buat kenduri nt mesti nk cuti lame,
nk raye lagik,nk honeymoon ag.
hehehe,mls nk cuti banyakbanyak.

then i try call penyelamat i,
dye ni manyak kasik info kat i,
heeee.ala ala pro lah cik puan DRAMA kite ni kan.
*ich tak jumpa lak link blog k.ain ni.haih.

then dye kata"haih tak yah buat app"
dye dulu tak buat pon,trus je g,amik num,
then trus buat,senang je.
dye suh g klinik cheras baru,

then dh g en.bambam tanya kat kaunter tu,
pas tny,i kata lah "boleh x?"
dye plak buat muke seyes,
i dh kecewa dh,rasa mcm tak leh gak lah tu,
then dye kata,
"meh lah IC"

hahaha jahat,buat cuak,muke nk seyes je kan.
tampo kang,then hati berbunga gembira,misi berjaya.

pas buat appointment,dye suh dtg balik kul 2PM.
apa ag,kami g merayap lah,kul 2 dtg balik,
makcik makcik misi kat situ punye lah peramah,
tanay bile nk kawen lah,umur bape lah.
muda nya kawen lah.

hehehe.bese lah makcik,dh gatai,kawen lah awal.
heee no lah.dh mampu,apa salahnya kannnnn.

pas num kami kena panggil.
2 2 pon masuk lah bilik tu,doktor pon ckpckp sket.

"tau x knp kena buat ujian HIV?"
"tau x HIV tu apa?"
"mcm mana leh kena jangkitan HIV ni?"
sape tau?hah jawap,kalau betul i bg cekelat,nk x?
rasa mcm dh panjang sgt entry ni,sok lah i sambung eh.
menarik taw info yg doktor ni bg,sok i cite eh,nk tito dh ni 
sok nk keje lak,malas lahhhhhhh.heeeee.

k lah,nyte oulsssssss!

p/s : piccy dlm tablet en.bambam.hmmm xdpt nk attach.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. teringat masa nak kahwin dulu.dugaan macam rara la jugak

    ReplyDelete
  2. hahahaha
    nasib hepi ending...
    mesti wat apointment lah kn..
    x ley main serbu je..
    hahahahaha =p

    ReplyDelete
  3. "dah settle dah..baguslah..smga di permudahkan segala urusan..zmn akak dulu tak perlu buat test ni pun.."

    ReplyDelete
  4. emmm syuk pasti kena lalui nya jugak suatu hari nanti..penting ujian HIV neh..bagi elakkan penyebaran HIV..bukan soal kepercayaan jadi isu tapi pencegahan jadi keutamaan..:)

    ReplyDelete
  5. wah...best nak tahu ni...i'm waiting

    ReplyDelete
  6. buat dekat kg ke??hehe..w'pun bnyk halangan tp dh selamat kan??ade rase cuak x nak wat test tu?..bnyk soal lak syaz nie..hhee

    ReplyDelete
  7. buat dekat kg ke??hehe..w'pun bnyk halangan tp dh selamat kan??ade rase cuak x nak wat test tu?..bnyk soal lak syaz nie..hhee

    ReplyDelete
  8. penting la HIV tu...kang senang2 je leh dapat aids. huhu tahniah! melangkah setapak lagi..weee~~

    ReplyDelete
  9. test utk keselamtan diri... kih kih kih

    ReplyDelete
  10. heheh dulu2 tak de...nak kawin ni mcm2 hal tau cik si darah manis...so take care..tabah dan positivekan minda ;)

    ReplyDelete
  11. ooo... mesti dokter bagi ceramai bagai ni.. hehehe...

    ReplyDelete
  12. zaman akak kawin dulu x der punn HIV test nie .. semua ok janji ke klinik buat pemeriksaan .. :)
    insyaallah x der ape2 kan ..

    ps : bukan majuk cayunk , tapi semalam akak x sihat kena pusing mata .. kebetulan sabtu mlm ahad ada kenduri rumah mak akak di kg :(

    ReplyDelete
  13. zaman MDT tak perlu cek ni sume..

    tp hujung thn lepas ada temankan adik MDT buat di hospital tg malim, perak..

    servis adalah 'super mendukacitakan'
    datang pagi, dia suruh dtg petang..itupun selepas 2-3 kali call for appointment..grrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  14. haaa pasnie thalassemia plak yer hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com