20 July 2011

LESEN mati = TARIKH birthday

jpj membuat cadangan untuk samakan tarikh 
lesen kita mati = tarikh birthday kita.

SETUJU + SOKONG 

memang i setuju.bukan setuju saje,tapi setuju yg amatamat lah.
hee sbb nya i boleh gerenti mesti sume lupa tarikh lesen mati
kan?kalau buat same dgn tarikh birthday mesti takkan lupa kan.
kalau birthday boyfie boleh ingat,apa kata ingatkan skali suruh
renew lesen skali.x salah kan.xde lah kelam kabut masa polis buat roadblock.
mcm i pun same gak,kejadian jadi dlm tahun ni jugak lah.
masa polis buat roadblock i baru lah teringat lesen,
mcm dh jadi sinonim POLIS = LESEN
i pun kelam kabut suruh my friend tgk lesen i,
nasib baik,masa tu lagik 3 hari nk mati dh.
cuak jugak,kalau tak tak pasalpasal kena saman kan.

mcm kes my mom lagik besh,
dah kemana-mana dlm masa 3tahun,
kehulu kehilir,tp lesen dh mati,
bile dye teringat nk tgk lesen,
rupenya dh bertahun dh mati.hehehe
i dgr my mom cite mmg i gelak besar lah kan.
u ouls pon mesti alami kes yg same kan.
so jom SOKONG cadangan JPJ ni.heeee.

p/s : rini pakai seluar g opis sbb kena mengemas opis =)

26 comments:

.:shura shushi:. said...

s0kong!!tp kdang-kdang besday pun b0leh lupe :)

kaklong said...

KAK LONG sokong 200% la...hebat la...cik kasut pink ni..hehehehe

terbaik ! lepas ni kak long pun nak setting mcm ni la, boleh tak...besday kak long bulan 2, wpun lesen kak long mati bulan 3..boleh tak renew awal...ahaks! =) heheheh

boleh ingt lesen mati= besday kak long..hahahaha

tqahmisdar said...

cantiknye dlm keta tu..pink!

ღ p!nk veLvet ღ said...

bagos gaq idea 2 ye daq ... confirm x lupe dah pasni :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sokong..
ye lah slalu jer lupa..
asyik jer memandu..padahal lesen dh mati..huhu..

H.J said...

setuju gak tu..tak pom suh jpj buat lesen sumur hidup..tak de expired..haha

KAMIHIDUP said...

betul tu, setuju sangat. memang kebanyakkan orang akan lupa tarikh mati lesen mereka. :)

rara pinkmafia said...

@.:shura shushi:.besday pon lupa?huaaaa jgn lah mcm tu.

rara pinkmafia said...

@kaklonghehehhe memang terbaik k.long =) boleh2.nt kite usulkan eh.

rara pinkmafia said...

@tqahmisdarsuke pink kan.

rara pinkmafia said...

@ღ p!nk veLvet ღheheheh aah kompom tak lupe kan kan.

rara pinkmafia said...

@LiLy @ MumMyQiStInAhehehehe nampak polis baru cuak kan mummy.hehehe

rara pinkmafia said...

@H.Jhehehe melampau tuuuuu hehe

mizzkechique said...

sokong!!! xyah ssh2 nk buat reminder.. hehehe

shedameor said...

sokong. tapi kalau lepas tu lupa jugak renew tak tahu nak cakap la kann. HAHA

TYNTHA LANA said...

i'm not sure whether or not cdgn ni bagus ke tak..smlm kan kuar tv pasal ni kan kak?hehe

Sebenarnya,bak kata cjinese girl yg diorg temuramah..berbalik pada soal displin-tanggungjawab.

Sebab, lana rasa,kalau bt trkh lhir skalipun..kalau memg tak bt reminder, tak pernah nak check lesen2, tak pernah ada rsa tnggungjawab..tiada guna juga..

Kdg2 yang da check or sedar lesen mati.. bersikap bertangguh plak.. bila dah terkena, atau hampir2 nak kena..baru rasa..aisehmen..hehehehe

~jgn marah rara,hahahaha

aishahNewdestiny said...

aritu sebulan drive tanpa lesen. hihi
okey jugak tuh buat same tarikh dgn birthday. sekurang-kurangnya takde la mengelabahkan bila jmpe polis. hihihi

ArulchelseA said...

ikut tarikh bf rara je la senang nak ingt.. kih kih kih

rara pinkmafia said...

@shedameoraah,memang melampau lah kalau cm tu kan.hehehe

rara pinkmafia said...

@TYNTHA LANAalahai,tak marah lah.hehehe.just think +ve,jpj just nk bg kite senang je.tp kalau dh buat mcm tu pon tak hengat lgik,cabut je kepala tu,bg jerung makan.

rara pinkmafia said...

@aishahNewdestinyyups2.btol2.hehehe

rara pinkmafia said...

@ArulchelseAhehehehhe bagus jugak cadangan tu kan.

syaz@rozelt said...

hehe..macm x de option laen..kena buat reminder or suruh org remind..hehe..

p/s: mesti terasa bebas pakai slua dekat opis..

Wanie said...

nak sokong ke tak eh..hehe
lesen kan bawak hari2, tgk je la bile tarkhnye..
perlu ke same ngan besday..huhu

msredcheesecake said...

rara,
akak dua kali camtu...cek dah berbulan mati...hhahhahaa... Alzheimer la katakan....

UyaRayza said...

setuju heheh..uya mmg slalu lupa psal lesen nie hehehe..hari tue rupenye dh setengah tahun x renew2 lesen hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...