Image and video hosting by TinyPic

20 July 2011

LESEN mati = TARIKH birthday

jpj membuat cadangan untuk samakan tarikh 
lesen kita mati = tarikh birthday kita.

SETUJU + SOKONG 

memang i setuju.bukan setuju saje,tapi setuju yg amatamat lah.
hee sbb nya i boleh gerenti mesti sume lupa tarikh lesen mati
kan?kalau buat same dgn tarikh birthday mesti takkan lupa kan.
kalau birthday boyfie boleh ingat,apa kata ingatkan skali suruh
renew lesen skali.x salah kan.xde lah kelam kabut masa polis buat roadblock.
mcm i pun same gak,kejadian jadi dlm tahun ni jugak lah.
masa polis buat roadblock i baru lah teringat lesen,
mcm dh jadi sinonim POLIS = LESEN
i pun kelam kabut suruh my friend tgk lesen i,
nasib baik,masa tu lagik 3 hari nk mati dh.
cuak jugak,kalau tak tak pasalpasal kena saman kan.

mcm kes my mom lagik besh,
dah kemana-mana dlm masa 3tahun,
kehulu kehilir,tp lesen dh mati,
bile dye teringat nk tgk lesen,
rupenya dh bertahun dh mati.hehehe
i dgr my mom cite mmg i gelak besar lah kan.
u ouls pon mesti alami kes yg same kan.
so jom SOKONG cadangan JPJ ni.heeee.

p/s : rini pakai seluar g opis sbb kena mengemas opis =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 comments:

  1. s0kong!!tp kdang-kdang besday pun b0leh lupe :)

    ReplyDelete
  2. KAK LONG sokong 200% la...hebat la...cik kasut pink ni..hehehehe

    terbaik ! lepas ni kak long pun nak setting mcm ni la, boleh tak...besday kak long bulan 2, wpun lesen kak long mati bulan 3..boleh tak renew awal...ahaks! =) heheheh

    boleh ingt lesen mati= besday kak long..hahahaha

    ReplyDelete
  3. bagos gaq idea 2 ye daq ... confirm x lupe dah pasni :)

    ReplyDelete
  4. sokong..
    ye lah slalu jer lupa..
    asyik jer memandu..padahal lesen dh mati..huhu..

    ReplyDelete
  5. setuju gak tu..tak pom suh jpj buat lesen sumur hidup..tak de expired..haha

    ReplyDelete
  6. betul tu, setuju sangat. memang kebanyakkan orang akan lupa tarikh mati lesen mereka. :)

    ReplyDelete
  7. @kaklonghehehhe memang terbaik k.long =) boleh2.nt kite usulkan eh.

    ReplyDelete
  8. @LiLy @ MumMyQiStInAhehehehe nampak polis baru cuak kan mummy.hehehe

    ReplyDelete
  9. sokong!!! xyah ssh2 nk buat reminder.. hehehe

    ReplyDelete
  10. sokong. tapi kalau lepas tu lupa jugak renew tak tahu nak cakap la kann. HAHA

    ReplyDelete
  11. i'm not sure whether or not cdgn ni bagus ke tak..smlm kan kuar tv pasal ni kan kak?hehe

    Sebenarnya,bak kata cjinese girl yg diorg temuramah..berbalik pada soal displin-tanggungjawab.

    Sebab, lana rasa,kalau bt trkh lhir skalipun..kalau memg tak bt reminder, tak pernah nak check lesen2, tak pernah ada rsa tnggungjawab..tiada guna juga..

    Kdg2 yang da check or sedar lesen mati.. bersikap bertangguh plak.. bila dah terkena, atau hampir2 nak kena..baru rasa..aisehmen..hehehehe

    ~jgn marah rara,hahahaha

    ReplyDelete
  12. aritu sebulan drive tanpa lesen. hihi
    okey jugak tuh buat same tarikh dgn birthday. sekurang-kurangnya takde la mengelabahkan bila jmpe polis. hihihi

    ReplyDelete
  13. ikut tarikh bf rara je la senang nak ingt.. kih kih kih

    ReplyDelete
  14. @shedameoraah,memang melampau lah kalau cm tu kan.hehehe

    ReplyDelete
  15. @TYNTHA LANAalahai,tak marah lah.hehehe.just think +ve,jpj just nk bg kite senang je.tp kalau dh buat mcm tu pon tak hengat lgik,cabut je kepala tu,bg jerung makan.

    ReplyDelete
  16. hehe..macm x de option laen..kena buat reminder or suruh org remind..hehe..

    p/s: mesti terasa bebas pakai slua dekat opis..

    ReplyDelete
  17. nak sokong ke tak eh..hehe
    lesen kan bawak hari2, tgk je la bile tarkhnye..
    perlu ke same ngan besday..huhu

    ReplyDelete
  18. rara,
    akak dua kali camtu...cek dah berbulan mati...hhahhahaa... Alzheimer la katakan....

    ReplyDelete
  19. setuju heheh..uya mmg slalu lupa psal lesen nie hehehe..hari tue rupenye dh setengah tahun x renew2 lesen hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com