Image and video hosting by TinyPic

06 July 2011

MUST check hp pasangan!

Hot chat : am crew.

metro last week,keluar berita bout sorg isteri kena tumbuk dgn suami kat muka sbb cek hp suaminya.

Wowowo kena tombok tu.agakagak sket bro.tau x dayus.
kalau nk pukul isteri pn guna kain pelekat je boleh kot.
tu pun kena pukul kat kaki je.tak tau ke!

Knp i kata kite kena cek hp pasangan?
Sbb mmg kena cek.mmg kena.

Privacy! Yes mmg privacy.
but dh nama pun pasangan,tambah ag suami istri.
apa yg nk privacy sgt,kalo x slh buat apa nk takut?

kalo dr segi percaya.mmg percaya but pada-pada lah,

i pun mmg jenis x suke hp di check,but tunang i still akan check hp i,i pn akn cek,but bile nmpk hp terbiar je,baru lah bukakbukak tgk,
but bukan lah tiap kali meet nk cek.mmg melampau.

Even trust each other,just cek,xsalah pon.xluak pape pon kan,bukan hp tu kredit nya jalan kalau kite cek.xkan??
so.terpulang lah pada pasangan masingmasing
how to manage that.

p/s : jom study!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. setakat ni hubby tak pernah check hp mama..mama pun tak pernah check hp hubby...eh..tipu...ada 2 kali..sbb nk cr no tel ahli kuarga..hahaa
    dah setahun tu...ntahlah ek...sbb rasa takde apa yg mencurigakan....

    lagipun org lelaki ni kalo nk buat hal dia pandai sorok....mesti dh delete semua tu...sebelum kita check..

    ReplyDelete
  2. K.Sha n Cik Suami kalau bab² hp ni, k.a.m.i xde benda yg nk di"privacy"kn....blh pegang hp tanpa ade ptikaian sbb xde bnda nk sorok...yg penting :

















    KEJUJURAN.





    tu la kunci setiap kebahagian rumahtangga :)

    ReplyDelete
  3. mmg patut cek.. tp takde la tiap kali jumpe nak buat.. =)

    ReplyDelete
  4. ehemm...memang patut, kalau gatal nanti melekat...hehehe....

    xsalah nak check² tu......
    nak pukul?....repot polis....baru padan muka

    salam singgah kenalan.....follow²

    ReplyDelete
  5. kami check je..tp bkn la dpn2.bkn hari2..klu nmpk terbiar tu belek2 je la..ala rara...klu ada benda tak betul biasanya dah mereka delete awal2 la..takkan nak biar dlm tu pulak..hehehe

    ReplyDelete
  6. sy pon suka nak cek fon pakwe,tapi dengan pakwe skrg,mcm malas nk cek..tapi keinginan nk cek tu tetap ada lagi....hahaha...

    laki tu memang panas baran x bertempat ehh..tumbuk bini

    ReplyDelete
  7. jarang kut cek hp hubby...ngeee~

    ReplyDelete
  8. en hubby awe selalu check hp awe tapi bila awe nak check hp dia tak bagi...kadang2 tak nak pkr negatif..sebab perangai dia tak da pula menunjukkan tanda2 curang...

    apa2 pun kepercayaan yang kita bagi kalu disalahgunakan...mmg susah nak bagi kepercayaan lagi

    ReplyDelete
  9. haaaaaa tul tu dik setuju sgt2 .. kena cek , tapi jgn lah selalu kan sbb nanti x mo dia cakap kita x percayakan dia .. kalau kita amalkan trust nie insyaallah tapi hati manusia nie syaitan selalu uji kan .. soo kenalah pandai2 yaaa :)

    ReplyDelete
  10. wajib check.
    dah kawen tak de privacy2 bab2 telefon ni.
    kalau akak check hari2 tapi di tak tau pun akak check.sebab nya kita ni nak buat sesuatu kena ada akai.kalau check depan2 dia nanti dia tau la yang kita check enpon dia.setiap kali dia dapat msg atau call cepat2 dia delete.jadi nak check pun kena guna trick.jangan sebarang2..

    ReplyDelete
  11. ade dgr jugak pagi td hehehe...uya tak ade la cek hp tunang eheheh..sbb tau memang nama uya je dlm tue hehehe...

    ReplyDelete
  12. btul.. mmg kne check.. shera tengok mama shera kengkadang die check gak hp ayah.. dah lama kahwin pun.. x salah pun kan nk check.. saje nk tgk2..

    lau tak salah.. orang tu bg je check.. lau tak bg check.. ade lar tu.. kan kan.. ehee.. ^_^

    ReplyDelete
  13. yes. i paham maksud yg cube disampai kan :)) tp kan.. i dun agree la this time. must cek tu xperlu la. hehe.. kene percaye la k. certain things mmg xperlu di share. as long as kite percaye. kalo xleh nak percaye. well.. we r not meant 4 each other. stiap org lain2 kan? hehe.. ikot individu la k... mane2 yg selesa.. kalo kite percaye n keep the privacy btween us.percaye la. jd makin sayang :))

    ReplyDelete
  14. ....kejujuran...mOon ada tulis entri sal ni baru2 nih....

    ReplyDelete
  15. mmg dayus laki tu..dah wak salah ngnku jer la..

    ReplyDelete
  16. matila kalau macm ni hahahaha

    ReplyDelete
  17. kalau mencurigakan baru cek..^_^

    ReplyDelete
  18. Cik rara,
    Kalau laki nak buat salah dia pandai cover....maleh cek hp dia...

    ReplyDelete
  19. kalau si lelaki x buat salah knape glabah sgt smpai ditumbuknya isteri die..huhu..mencik lelaki dayus!!!

    p/s: lelaki kalau btol2 syg gile2 dekat kita..x de rasie die nak sorokkan..even hp pon die kasik tengok dengan blapang dada..hehe

    ReplyDelete
  20. aku pon xkesah kalau nk check pon..tgk ler slagi larat nk tgk..ehe xbuat salah wat per nak takot kan?tp betul la..kalau llaki tu dh ade niat xkan la xreti nk simpan...takat tepon tu ape la sangat, byk lagi mende yg bleh dia smbunyik

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com