Image and video hosting by TinyPic

01 July 2011

nasi lemak da best breakfast.

dlm BH rini dorg bincangkan bout
30% student tak sarapan pagie.
30% je?heee sikit lah tu kan.i rasa mmg 
ramai lagik student yg mmg tak mkn pagie.


contohnya i,i pon mmg bukan jenis yg sarapan 
pagie kalau g sekolah duludulu.
kat sekolah,bile geng geng dh sampai,
baru sebok ke kantin cr nasi lemak.
mkn nasi lemak ramairamai baru besh.
baru rasa mcm berkelah.eheeee.

lagik pon,perut ni,lepas mkn je dye nk ke toilet,dh jd habit.
so kalau sarapan pagie pagie mst problem.mls laaa.
better kat skolah je,then buang kat sekolah.
pas tu baru selesa nk blaja kan kan.

tapi ada mslh nya bg cikgucikgu.bile ada student yg tak bf pagi.
bile pengsan kat sekolah masa perhimpunan.cikgu yg dpt susah.
nk kena g bwk kat hospital lah bagai.
sian gak kat cikgu kan.

benda ni sume terpulang lah kat parents 
student nk uruskan anak dorg.
jika diajar sarapan,so bersarapan lah.
kalau tak,tunggu rehat lah.but jgn lah smpai susahkan cikgu.
siannnn dorg,dorg pon ada kerja dorg gak kan.
nasi lemak masa sekolah dulu mmg heaven lah.
p/s : skrg ni i dh kerja,perut i dh pandai,
kul 9am jeee dye dh kriok kriok.
kalo lewat bg makan,mula nk angin lah.sakit kepala lah.haih~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. Sedapnyaaa kakk.! dah la tengah lapaq neh..Btw Morningg sweetie :)

    ReplyDelete
  2. masa sekolah rendah dulu, makan nasi lemak gak..kadang2 kuih je

    masa kat sekolah menengah agama, makan disediakan tapi yela faham2 jela..x sedap ada gak yang sedap..

    masa kat kolej, kadang2 miss sarapan,yela kelas start kul 8pgi,kedai x buka lagi

    ReplyDelete
  3. waa sedapnya nasi lemak tu..lapar ni

    ReplyDelete
  4. k.sha suke ns lemak..tp rsnye sebulan 2 3 kali je mkn..ntah knpe..xboleh nk mkn hari² mcm org lain...

    ReplyDelete
  5. akak bfast nasi minyak dik ! huwaaaaaa nak nasi kerabu ! .. huhuhu

    ReplyDelete
  6. sedap la pulak sis..hurm bile dah keje nie anis ajar perut anis tak makan nasi pg pg..huuu..kadang fail jgk..nasi goreng kampung share 1..huuuu

    ReplyDelete
  7. dua permasalahn kt sini..kdg2 memang yg sarapan..kdg2 memang de yg tk suka srapn pg..tp de yg mengada2 tk nk sarapan tu yg mnyusahkn org..bila tnye belagak..ckp memang tk sarapn lepas tu pengsan..elok tonjol2 kepala nya mcm tu..kih kih

    ReplyDelete
  8. akak suka nasi lemak daun pisang...tp akak cerewet bab sambal..hihi

    ReplyDelete
  9. lida bkn jenis mkn pagi.n xsuke nsik lemak sb xsuka ikan bilis.klu mkn nsik lemak kompem buang telur putih n ikan bilis. kui3

    ReplyDelete
  10. i pun jarang sarapan.. tak sempat.. pg kelas perut bunyi2.. wuwuwu =_=

    ReplyDelete
  11. sejak kawen ari tu,, perut asik nak makan nasi lemak je...xtau la...=.=

    ReplyDelete
  12. bestnya nasik lemak dun pisang..huhu..rindunyaa.

    ReplyDelete
  13. tak minat sangt nasik lemak..
    sarapan pagi akak lebih suka makan roti..
    kalau nak yang berat akak suka bihun goreng..
    tak minat nasik lemak sebab ada sambal..akak bukan penggemar sambal merah2..
    takut!hehhehe

    ReplyDelete
  14. Cik rara,
    Msred kene bekfes kalu tak satu badan mogok tanak wat keje...hheee...

    ReplyDelete
  15. akekekeke me dulu pon cenggitu...tapi kan bila ada anak sendirik baru dah jadi rutin makan breakfast..akekekkeke

    ReplyDelete
  16. dalam hidup kita seharian, sarapan pagilah benda paling penting sekali.

    ReplyDelete
  17. naseb baek jrg mkn nasik lemak ..
    heheh

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com