01 July 2011

nasi lemak da best breakfast.

dlm BH rini dorg bincangkan bout
30% student tak sarapan pagie.
30% je?heee sikit lah tu kan.i rasa mmg 
ramai lagik student yg mmg tak mkn pagie.


contohnya i,i pon mmg bukan jenis yg sarapan 
pagie kalau g sekolah duludulu.
kat sekolah,bile geng geng dh sampai,
baru sebok ke kantin cr nasi lemak.
mkn nasi lemak ramairamai baru besh.
baru rasa mcm berkelah.eheeee.

lagik pon,perut ni,lepas mkn je dye nk ke toilet,dh jd habit.
so kalau sarapan pagie pagie mst problem.mls laaa.
better kat skolah je,then buang kat sekolah.
pas tu baru selesa nk blaja kan kan.

tapi ada mslh nya bg cikgucikgu.bile ada student yg tak bf pagi.
bile pengsan kat sekolah masa perhimpunan.cikgu yg dpt susah.
nk kena g bwk kat hospital lah bagai.
sian gak kat cikgu kan.

benda ni sume terpulang lah kat parents 
student nk uruskan anak dorg.
jika diajar sarapan,so bersarapan lah.
kalau tak,tunggu rehat lah.but jgn lah smpai susahkan cikgu.
siannnn dorg,dorg pon ada kerja dorg gak kan.
nasi lemak masa sekolah dulu mmg heaven lah.
p/s : skrg ni i dh kerja,perut i dh pandai,
kul 9am jeee dye dh kriok kriok.
kalo lewat bg makan,mula nk angin lah.sakit kepala lah.haih~

18 comments:

• Λ τ ♈ и • said...

Sedapnyaaa kakk.! dah la tengah lapaq neh..Btw Morningg sweetie :)

.:shura shushi:. said...

rara!!j0m bfast :)

Syuxer said...

masa sekolah rendah dulu, makan nasi lemak gak..kadang2 kuih je

masa kat sekolah menengah agama, makan disediakan tapi yela faham2 jela..x sedap ada gak yang sedap..

masa kat kolej, kadang2 miss sarapan,yela kelas start kul 8pgi,kedai x buka lagi

inche hlovate said...

waa sedapnya nasi lemak tu..lapar ni

sha a.s said...

k.sha suke ns lemak..tp rsnye sebulan 2 3 kali je mkn..ntah knpe..xboleh nk mkn hari² mcm org lain...

ieda said...

akak bfast nasi minyak dik ! huwaaaaaa nak nasi kerabu ! .. huhuhu

anismelon said...

sedap la pulak sis..hurm bile dah keje nie anis ajar perut anis tak makan nasi pg pg..huuu..kadang fail jgk..nasi goreng kampung share 1..huuuu

ArulchelseA said...

dua permasalahn kt sini..kdg2 memang yg sarapan..kdg2 memang de yg tk suka srapn pg..tp de yg mengada2 tk nk sarapan tu yg mnyusahkn org..bila tnye belagak..ckp memang tk sarapn lepas tu pengsan..elok tonjol2 kepala nya mcm tu..kih kih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak suka nasi lemak daun pisang...tp akak cerewet bab sambal..hihi

Lieyda said...

lida bkn jenis mkn pagi.n xsuke nsik lemak sb xsuka ikan bilis.klu mkn nsik lemak kompem buang telur putih n ikan bilis. kui3

Amirrah Zawani said...

i pun jarang sarapan.. tak sempat.. pg kelas perut bunyi2.. wuwuwu =_=

mOoN IzzaN said...

sejak kawen ari tu,, perut asik nak makan nasi lemak je...xtau la...=.=

アヌム ちゃん said...

bestnya nasik lemak dun pisang..huhu..rindunyaa.

diana said...

tak minat sangt nasik lemak..
sarapan pagi akak lebih suka makan roti..
kalau nak yang berat akak suka bihun goreng..
tak minat nasik lemak sebab ada sambal..akak bukan penggemar sambal merah2..
takut!hehhehe

msredcheesecake said...

Cik rara,
Msred kene bekfes kalu tak satu badan mogok tanak wat keje...hheee...

Just Call Me Bitt said...

akekekeke me dulu pon cenggitu...tapi kan bila ada anak sendirik baru dah jadi rutin makan breakfast..akekekkeke

KAMIHIDUP said...

dalam hidup kita seharian, sarapan pagilah benda paling penting sekali.

teyn teyn said...

naseb baek jrg mkn nasik lemak ..
heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...