Image and video hosting by TinyPic

24 July 2011

ooo patutlah takde org.

smlm lepas balik dr hospital manjung,


i lapar sgt,tak mkn dr siang,tak de selera punya pasal.
then papa 1 pun singgah lah 1 kedai ni,
kedai tepi jalan,papa i kata

"kite singgah kedai ni lah,dgn lampulampunya
nampak mcm meriah je,dh mcm nk raye dh"

kami pun ok je,mmg dr luar kedai tu berlampulampu liplap,
nampak mcm sedap lah masakannya.
masa menjejakkan kaki ke dlm kedai tu,
lenggang je,ada 2 3 org je,padahal kedai tu besar.

i pun ckp kat papa i,knp mcm xde org je,
mesti x sedap ni kedai ni,but dh lapa punye pasal,
duduk je lah.

kami order lah mcm biasa,
tomyam,kailan ikan masin,telur dadar,
ayam goreng kunyit,then ikan,
sampai mmg cepat,dlm 10 mint cm tu dh smpai dh,
bau n nampak makanan mcm sedap,
but masuk je dlm mulut,HAMPEH.

apa ce kalau tomyam pun manis giler,
padahal 1 dh ckp dh tomyam bg pedas eh.
ayam gorng kunyit nya pun xrasa kunyit,
mcm goreng ngan minyak n bwg je.
my mom pun ckp msk apa mcm ni.haih.

nk tak nak mkn jelah.
takkan nk tinggal kot kan.
tapi mkn just sbb lapa jelah,
tak puas langsung mknnya.

then paggil dye kire,
nak tau bape ringgit?
23rm je,4org mkn.

murah giler lah,nasib lah murah,
kalau mahal i mmg tanya satusatu harga menu tu.
tapi tak kesah lah murah pun kalau xsedap buat ape kan.

bg i biar mahal sket xpe asal puas hati mknnya.
moral of the story : kalau g tempat yg kite tak penah g,
kalau nampak kedai tu lenggang sgt,jgn lah masuk.
confirm tak sedap.hehehe

dh siap dh nk g amik syg bwk balik KL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. aduhhh murah pun tak guna bila mkn tak sedap.tak pandai msk jgn buka kedai la ..huhu

    ReplyDelete
  2. sblm masuk kedai mkn yg baru nk try.. suka jenguk2 tgk ade org ke x dlu.. hihihi

    ReplyDelete
  3. Nasiblah murah..klu mahal..mknan Tak sedap..mmg teruklah..Patutlah kedai tu takde pelanggan ye..

    ReplyDelete
  4. sbb tu org kata 'dont judge a book by its cover' huhuhu..
    p/s:untunglah arga tak mahal, kalau idok mau dihentam tokey tu. kekeke

    ReplyDelete
  5. i kalo kdai rmai org baru masuk..
    =)

    ReplyDelete
  6. family wanie kalau g kedai makan tengok dulu org dalam kedai tu..
    kalau usha2 tak ramai memang dah tau lauknye tak sedap..hehe

    ReplyDelete
  7. ye cik rara syg...betul tu, mama kak long pun selalu ckp, klo tak ramai org, mesti tak sedap...betul kan...

    heheh, xpe la jnji mkn alas perut pun ok dear..jnji cik rara sempat posing kan..auuwwww! ;)

    heheh, ambik cik abg ke tu? take cre...

    ReplyDelete
  8. ye2..yg penting biar puas hati

    ReplyDelete
  9. akak pun mkn seafod semalam tapi semua sodap! hehe

    mesti geram kan...kite byr utk benda yg hampeh...huhu

    ReplyDelete
  10. makan kat area manjung ea ? katne ?

    ReplyDelete
  11. tu sebabnya klu takde org jgn pegi..klu ramai sgt lmbt la pulak servisnya kan..perut dh lapo.hahaha

    ReplyDelete
  12. akak kalu nk mkn pun..tgk kdai yg rmai kustemer..tapi yg risikonya..lmbt la jugak nk bule ke mknnya...huhu

    tu psl..kalu mkn..kedai sama aje kami pi..da tau pesen kan..

    ReplyDelete
  13. aish paling pantang tomyam manis.. hahahaha..mcm akak aish dulu g satu gerai ni mkn tomyam..tk sdp langsung..sayur lak mcm dah lama. akak trus g kaunter, tanya, ni pandai masak ke tak ni? hehe..akak mmg panas hati sikit time tu..yela..kt nk mkn, buat la elok2 kan..

    ReplyDelete
  14. rm23 tersgt murah.. tp kalau rasa hampeh ttp kita akan rasa mcm x berbaloi jugak.

    ReplyDelete
  15. haha kitorang memang tak kan masuk kedai kosong especially kalo tengah peak hours.

    ReplyDelete
  16. hehe...betul tu..sbb tu ila suka g kedai yang banyak orang..

    mesti sedapp kan..hahahha

    ReplyDelete
  17. tapi kan,hanys pernah makan kat kedai yg lengang jugak, makanannya sedaaaaap, mungkin sbb org takot nak masok kot..atau sbb tempat kedai tu tersorok skit..

    ReplyDelete
  18. waaa sakit yer hati kalo cmgtu,awat x complain~aiiissshhh xske ler kalo org mniaga wat cmni~

    ReplyDelete
  19. ni tomyam kelantan ni .. tomyam pedas kene cari kelantan belah thailand .. uhuh

    ReplyDelete
  20. muke yg ditempek last2 tu nmpk cm Yuyu zulaikha sket. :D

    ReplyDelete
  21. betul la..
    kalau sedap kompem ramai orang.

    ReplyDelete
  22. dimanakah tempat kejadian cik rara??

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com