14 July 2011

sedihnya Allah yg tahu.

memang malang tu tak berbau kan.mmg takde bau langsung.kalau Allah kata nk jd tu mmg jadi jugak.i mmg paling takut,balik td i memang dh sampai kat rumah dh,masuk simpang umah,
ingatkan i dh selamat sampai,



Alhamdulillah.tapi tibetibe kete i kena langgar.

bayangkan perasaan mcm mana masa tu.bro ni nk parking tepi jalan,dye memang tak bg signal.bayangkan lah,kete i mmg tak jauh dr kete dye,dalam sedepa mcm tu,trustrus dye revese je.laju plak tu.bergegar rasa kete i,menggigil masa tu.tercabut jugak bumper i,plat pecah sket,bonet depan kemek sket.cat mmg tertanggal lah.
even dh masukkan balik tetap terkeluar cm ni.
sedihnya rasa hati.
i mmg jaga sgt kete,kite bayar tiaptiap bulan kot.bukan sket,
menitik peluh ni byr,dorg senangsenang je langgar.

dah lah mamat tu tak mintak maaf,senang je kata sikit je sikit je,mmg lah sikit bro,tapi kete aku kot!

kete kau yelah dh lame,kau pon mcm tak jaga kete je aku tgk.

sedih sgt,walaupon bumper myvi pakai klip je.boleh masuk balik,
tp dye tetap kembang.terkeluar.

menitiknitik air mata i td,seday sgt.i syg sgt kete i.seyes.
mamat tu boleh ckp senang je.ni takde pape takpape.
ntah apa yg takde pape. dh kemik,tercabut sana sini,patah plat,
ko kata takde pape.

masalah nya,dye mmg tak bg signal,kalau dye bagi takkan lah i bodoh nk duk blakng dye lagik,dah lah manyak ag parking kat depan,nk jugak park tempat sempit knp.mmg tak paham btol.i rasa mmg sah mamat tu tak tgk cermin blakang,sbbnya,dye benti je kete,trus reverse,kalau lah tgk blkg,mesti dye tak reverse selaju tu.

now masih mood seday,rasa mcm nk tidur je dlm kete rini.mmg i tak sangka.ptt lah rini i rasa mmg tak sedap hati,rs mcm ada benda nk jd,tp i buat tak tau je.rupanya baby nk kena langgar.

nk kena repair lagik tu.hmmm mcmmcm,nasib lah en.bambam i ada.

p/s : lemah lutut masa nampak kete depan tu revese laju sgt.then BOOOOMMMMMMM!
mmg i trus nanges.tak suke!

15 comments:

Cik Aish said...

saman je mamat tu.suka suki je..

Aida Azryn said...

huhu.. kena lebih hati2 pasni ye.

Cinderella said...

dah buad salah memang macam tu lah ayat dye =.="...

EZAN IDMA said...

nasib baik kamu tak ade pape kan. jgn sedih2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak report polis ke rara?
nnt dia yg tanggung semua.huhu.akak pun sedih klu jd camtu

Pn. Sheila said...

ciannye awk... byk sabar k... i pun ada pengalaman kena langgar ni... time tu baru 2 bln kuar kete... kena langgar lak ngn mat rempit tgh racing... i turun kete i mengamuk kat tgh2 jalan tu... org2 ramai duk tgk tepi jln semua i halau blk... tetiba jd sawan kt situ... sampai polis dtg redakan keadaan... skang dh tua ni mmg cool jer, klu kena cam awak i pun nangis gak ler... huhuhu...

maszull said...

la nape jadi mcm tu...syg nyer kete tu tapi x pe janji safura x ada apa2kn...ketuk je kepala bro tu ikut suka die je...:)

ArulchelseA said...

mintk je gnti rugi..bleh tu..

Leysa JL said...

aduinaa, siapa x syg kete kn..
sedihnya!
tp yg penting rara selamatkn..thnks God :)

zati embong said...

mntak full detail dia la dear.nnt claim kat dia.

jat tahu perasaan cane kete kena lnggar walaupun jat yg langgar kambing ari 2.huhu

msredcheesecake said...

Cik rara,
Kalu msrec pon nangis sampai bengkak mata...rara sorg je masa tu yea? Nape tak lawan?

ayie said...

huhu teruknyee.. lain kali kolling abang tersayang biar die tlg setel

diana said...

so rara lepas dia gitu je???
aiyo...boleh repot la rara..
jangan lembut2 sangt dengan orang gitu..
dia mungkin dah tepuk tangan dah time ni

Nadya O'Conner said...

akak wat police report if dyer xnak bayar..coz mmg salah dyer..

KAMIHIDUP said...

mintak ganti cik rara, hak kita perlu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...