Image and video hosting by TinyPic

14 July 2011

spontaneous Thursday : nampak bodoh

walaupun anda takde pelajaran tinggi,

but please be polite,even masa membuat panggilan.
even org tak kenal siapa u,mcm mana rupa paras u,
sape nama u,but cakap biar lah beradap.

bangga sgt jd melayu,tapi takde adab buat apa.
betul x?

dan jika anda berpelajaran tinggi,
jika anda call org,tunjukkan lah anda 
berpelajaran tinggi,
jgn tunjukkan anda mcm budak berumur 5tahun,
yg ckp tak fikir dan ikut sedap mulut je.

p/s sedang belajar jd penyabar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. ohoii..nih macam marah je..biase lah tuh..org mcm tuh patot kene panggang :D

    ReplyDelete
  2. manusia sekarang...macam ragam2..pastu x mau terima teguran plak,pehhh memang sabar je la... ^^

    ReplyDelete
  3. btol... x rugi pown kalau beradab..

    ReplyDelete
  4. manusia neh emosi dah tak berapa stabil dah..selalu melepas cakap tanpa berfikir dengan waras..akibatnya kita plak kena highkan tahap kesabaran..kalau kena yang panas baran,maki hamunla jawabnya..hehe

    ReplyDelete
  5. ai dear...begitulah manusia..tak pernah sempurna...take positip k? maybe nga mengong kot org2 tersbut bila bereaksi dlm keadaan tidak sopan begitu...

    ReplyDelete
  6. kdg2 ada yg mcm tu... carutan untuk org yg mcm tu..kih kih kih..


    *ermm mcm penah dngar je perkatan carutan tu..kt blog mana ek.. kih kih

    ReplyDelete
  7. dah biasa dengan etika menjawab tel masa kat opis.. so rasanya di pratikkan kat mana2 saja beza formal dgn tak formal je.. takkan la jawab personal call nak greeting mcm jawab call opis lak kan?? kekekeke

    ReplyDelete
  8. sabar dikk sabar .. sape yg kasi adik akak nie amrah nie !! meh nie nak kasi lempang !! ekkekeek :)

    ReplyDelete
  9. ni mesti dah terkena, sabar jela rara. :)

    ReplyDelete
  10. biasanya yang tak pelajaran tinggi yang kurang adab ni sebab nya rasa diri dah cukup besar...
    yang tak de pelajaran macam akak ni nak meninggi diri pun tak sesuai rasanya...

    tapi kalau pelajaran pun tak de..
    adab pun tak de...
    itu lah orang paling miskin dan hina di dunia...

    ReplyDelete
  11. orang macam ni bagi kaki je kalau jumpa :)

    ReplyDelete
  12. kadang- kadang selalu gak dapat dari spesis nie ... mahu jer off call

    ReplyDelete
  13. sabar ye...tapi mmg ada orang macam tu

    ReplyDelete
  14. fa makin lama makin cepat marah kot sekarang. huu

    ReplyDelete
  15. patot belajar makin tinggi makin rasa diri tu bodoh sebab banyak lagi sebenarnya ilmu yang kita tak tahu.. -.-'

    ReplyDelete
  16. sy yg kejenya hari2 mengadap panggilan lg byk pengalaman berdepan dgn org yg pelbagai ragam..dh biasa pun.selalunya lepas letak ganggang siapla org tu kena maki..haha..nk ckp tak polite tak boleh..

    ReplyDelete
  17. betul betul..paling geram kalo cakap kasar then nak letak tak cakap time kasih ke..salamekum ke..men letak je..xde adab

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com