14 July 2011

spontaneous Thursday : nampak bodoh

walaupun anda takde pelajaran tinggi,

but please be polite,even masa membuat panggilan.
even org tak kenal siapa u,mcm mana rupa paras u,
sape nama u,but cakap biar lah beradap.

bangga sgt jd melayu,tapi takde adab buat apa.
betul x?

dan jika anda berpelajaran tinggi,
jika anda call org,tunjukkan lah anda 
berpelajaran tinggi,
jgn tunjukkan anda mcm budak berumur 5tahun,
yg ckp tak fikir dan ikut sedap mulut je.

p/s sedang belajar jd penyabar

19 comments:

fairuz said...

oh yeah yeah! suke. haha

syrupmasin said...

ohoii..nih macam marah je..biase lah tuh..org mcm tuh patot kene panggang :D

vampire's lovex said...

manusia sekarang...macam ragam2..pastu x mau terima teguran plak,pehhh memang sabar je la... ^^

kiera'sakura said...

btol... x rugi pown kalau beradab..

Syuxer said...

manusia neh emosi dah tak berapa stabil dah..selalu melepas cakap tanpa berfikir dengan waras..akibatnya kita plak kena highkan tahap kesabaran..kalau kena yang panas baran,maki hamunla jawabnya..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

ai dear...begitulah manusia..tak pernah sempurna...take positip k? maybe nga mengong kot org2 tersbut bila bereaksi dlm keadaan tidak sopan begitu...

ArulchelseA said...

kdg2 ada yg mcm tu... carutan untuk org yg mcm tu..kih kih kih..


*ermm mcm penah dngar je perkatan carutan tu..kt blog mana ek.. kih kih

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah biasa dengan etika menjawab tel masa kat opis.. so rasanya di pratikkan kat mana2 saja beza formal dgn tak formal je.. takkan la jawab personal call nak greeting mcm jawab call opis lak kan?? kekekeke

Dhiya Fariza said...

wuhh tepat sekali!

ieda said...

sabar dikk sabar .. sape yg kasi adik akak nie amrah nie !! meh nie nak kasi lempang !! ekkekeek :)

KAMIHIDUP said...

ni mesti dah terkena, sabar jela rara. :)

diana said...

biasanya yang tak pelajaran tinggi yang kurang adab ni sebab nya rasa diri dah cukup besar...
yang tak de pelajaran macam akak ni nak meninggi diri pun tak sesuai rasanya...

tapi kalau pelajaran pun tak de..
adab pun tak de...
itu lah orang paling miskin dan hina di dunia...

shedameor said...

orang macam ni bagi kaki je kalau jumpa :)

touya said...

kadang- kadang selalu gak dapat dari spesis nie ... mahu jer off call

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar ye...tapi mmg ada orang macam tu

Fathiah Hamim said...

fa makin lama makin cepat marah kot sekarang. huu

Queen F said...

patot belajar makin tinggi makin rasa diri tu bodoh sebab banyak lagi sebenarnya ilmu yang kita tak tahu.. -.-'

Puan Kutu said...

sy yg kejenya hari2 mengadap panggilan lg byk pengalaman berdepan dgn org yg pelbagai ragam..dh biasa pun.selalunya lepas letak ganggang siapla org tu kena maki..haha..nk ckp tak polite tak boleh..

anismelon said...

betul betul..paling geram kalo cakap kasar then nak letak tak cakap time kasih ke..salamekum ke..men letak je..xde adab

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...