23 July 2011

tabahlah syg!

actually entry sblm ni ada kaitan dgn kesedihan i,


karpet pulak dpt nama,tp mmg karpet tu basah pun.

i baru je sampai rumah ni,tadi pas asar i g 
HOSPITAL MANJUNG.
tunang i operation.dlm kul 2 td syg call,
dye kata dye kat hospital,i pun pelik,
buat apa kat hospital,ada kawan sakit ke,
then dye kata dye yg sakit,
JARI dye masuk mesin.

mula tunang i ckp kuku je terkopek,
rupenya dye tipu i,jari dye terpotong,
tinggal sikit je kuku dye,sedihnya rasa.
ptt lah rasa tak sedap hati je.

kalau x sok kami nk g bukit merah ramai-ramai.
tapi apa kan daya,Allah tak benarkan.
kite merancang mcm mana pun,
tapi kalau Allah kata TIDAK tu maka TIDAKLAH.

masa sampaisampai td i trus nanges tgk syg,
mata dye bengkak sgt sampai sepet dh mata dye,
sbb dye alergik ubat bius,
seday,jari dh berbalut,
syg kata dye banyak fikir,
mcm mana nk kawen nt.

even jari tu dipotong sikit,tp mesti seday kan.
i faham perasaan dye,i pun turut berseday.
ntah lah,benda dh nk jadi kan,
kebetulan i balik epoh,kalau i ada kat KL masa ni,
satu hal lagik nk drive mlm mlm balik epoh.

sbb kejadian ni masa kerja,so syg boleh claim socso,
then dpt MC 2 minggu,tapi dgn jari yg mcm tu,
syg mesti seday.i pun tak tau nk ckp mcm mana,
seday sgt.Allah bg dugaan,kite kena redha kan.
mungkin ada hikmah disebalik kejadian.
tabahlah syg,im always with u!

23 comments:

Umedia Network said...

huhu. Sedih sikit. hee. Apa-apa pun kena bersabar. :)

echaRierie said...

sbr ea rara..
like u said..everything happens for a reason..

Cik Nasha said...

opss..
siannyaaaa... aduhh.. hope cik rara n tunang tabah keh.. jgn sedih2 ya... kuatkan semangat..

syrupmasin said...

adoii sakit nye..ermm..sabar yee

@ dramatic @ said...

owhh..sangat terkejut baca entrie ni.. mcm mana tunang kamu skrng..? 2 minggu cuti duduk hospital je ke..?

ermm..dugaan Allah tu sebab DIA sayangkan kamu dan tunang kamu.. kuatkan semangat ye..insyaAllah semua baik2 sahaja ye..


p/s : nnti kt opis kita citer2 lagi ye...take care tau..jgn sedih2..

Nurnajwa said...

Sabar ye akak :')

IEQAH said...

Dua-dua perlu tabah oke ^.^

Bigdaddyz said...

semua itu dugaan....mana tahu ada hikmah yang kita tidak jangka...insyaallah..

diana said...

cemana boleh kena mesin??
suruh dia banyak2 sabar.
kamu pun tak boleh tunjuk la sangt sedih tu depan dia okey.
nanti dia lagi sedih..
masing2 kena kuatkan semangat..
insyaallah..luka kat jari tu akan baik sebelum hari kawen nanti..
jangan sedih2 ye rara..

ღ p!nk veLvet ღ said...

terpotong terus ke hape fura? sabar k? u have 2 b strong atleast in front of him :)

H.J said...

bersabarlah..semua itu dah ketentuan Allah

Fathiah Hamim said...

sedeh..... takpe, insyaAllah ada hikmah di sebalik kemalangan neh. sabar ye kak =)

syaz@rozelt said...

rara saba ye..memang dugaan btol nie..harap yg saket cepat sembuh~

rara pinkmafia said...

@@ dramatic @ok nt story kat opis yek. =(

rara pinkmafia said...

@dianadye tak pasan mesin tu on kak,sllu nya mesin tu off,ada org tak tutup,dye nk elak kari masuk lubang mesin tu,nk intai kwn dye,tgk2 termasuk,then zuppp terpotong jarinya. =(

rara pinkmafia said...

@ღ p!nk veLvet ღaah yein,terpotong,tinggal kuku sikit je,tapi doc dh buang kuku tu.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sabarlah adikku sayang.akak tau camner rasa sedih adik.tp tunang rara baik,dia ckp kuku terkopek.dia takmo rara risau dan drive sedih2.sabar ye

Cik Aish said...

ya rabbi siannya rara...adusss..emmm klu aish pun mesti aish sedih gak..tkpela rara..benda da jadi..sabar k

.: Mr Aril :. said...

uishhh..ngerinya jari kena potong wlaupun sket..huhuhuhuhu=(

mySara said...

sis.rara... huwaaa, sedeyy ye bace entri ni. Doa byk2 kak. ade hikmah dsebalik semua ni. jgn nangis2.dugaan nak kawen mmg bykk. S.A.B.A.R ;'(


*baru sempat on9, pheww~ penat jadik bibik seharin drumah.hehe.

Wanie said...

huhu...sedihnye..sabar ye kak..dugaan sebelum berkahwin..semoga tunang akak cepat sembuh...

kaklong said...

kak long pun turut simpati dgn cik rara n encik bakal suami..

kak long harap bukan syg rara je kne tabah, tp cik rara pun sama ye syg..=)

kak long doakan kamu berdua perlu kuatkan semngat..insyallah, Allah sayang pada hambanya yg tabah dgn dugaanNya..ok ;)

nuraien said...

ya allah..sabar ye syg..
ada hikmah nye nie dear..u kne jge dye bebaik..if ape pun keadaan dye..hope u jgn sedeh2 k..lg berape bulan je hari bahagia u syg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...