Image and video hosting by TinyPic

03 August 2011

APEX pulang cincin : tamat sudah

Penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat, 22 mengesahkan akan memulangkan cincin pertunangan melalui keluarga angkatnya mengikut adat melayu sekaligus memberikan tanda penamat hubungannya bersama bekas tunang, Aimie Harmelia Mohd Hashumi atau lebih dikenali sebagai Elia, 22.
Optimis dan akur dengan takdir, Khairul Fahmi yang kini berada di Kelantan mengharapkan keluarga angkatnya di Kuala Lumpur dapat menyempurnakan istiadat pemulangan cincin pertunangan kepada keluarga pihak perempuan dalam masa terdekat. Walau bagaimanapun, Khairul Fahmi tidak dapat hadir bersama kerana akan menjalani latihan bersama skuad olimpik di Slovakia sehingga akhir bulan puasa ini.
Krisis hubungan mereka mula tercetus apabila Elia, pemilik blog Jejari Runcing mengeluarkan kenyataan berunsurkan kritikan terhadap Khairul Fahmi Che Mat di laman Facebooknya. Elia mendakwa Khairul Fahmi mula berubah dan bersikap kurang ajar terhadap terhadap ibunya. Bagai api dicurah minyak, pelbagai spekulasi mula diperkatakan apabila seorang gadis yang dikenali sebagai Dahlia Teck dilibatkan mempunyai hubungan skandal bersama penjaga gol Malaysia ini.
sememangnya saat bercinta sgt-sgt manis.sume indah,
hubungan diteruskan lagik dengan bertunang dan berharap agar
dpt kekal ke jinjang pelamin,tapi Allah dh tulis semuanya.
kite kena menerimanya.

dugaan dlm pertunangan mmg wujud,
i tak nafikan,mmg WUJUD,ramai jugak yg berpengalaman
berkata mmg tempoh pertunangan banyak dugaan.
tapi,how u to control it?sejauh mana kesetiaan anda?
dimana kah kesetiaan anda dan kesabaran anda.
tu je.i pon jenis yg panas baran,cepat terasa n cepat marah,
but kena lah cpt cool,dan jgn buat apa-apa statement yg boleh 
menimbulkan apa-apa spekulasi yg boleh mengundang.
lelaki mmg tak tunjuk ego sekarang,
but bile mereka rasa tercabar dan air muka mereka jatuh
disebabkan kamu.pasti ego dye lagi tinggi dr gunung everest.
dan yg pastinya keputusan mereka kamu takkan dpt jangka.

to elia : hopefully dye banyakkan sabar dibulan puasa,
sakitnya bile diputuskan,hanya Allah yg tau,bersabarlah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

43 comments:

  1. akhirnyer..putus jugak ..huhu

    ReplyDelete
  2. kesian la plak kt elia ni..huhu
    jap je bertahan..

    ReplyDelete
  3. hik3.
    time bertunanglah harus kenal sikap masing2, nanti senang bw ke rumahtangga, jd x masalah. :D. semua itu ujian yg baik, tp manusia harus selesaikan dgn waras :)

    ReplyDelete
  4. ketentuan...kdg2 dpt tau skarang lg bagus dr kendian.....siapa tahu...

    ReplyDelete
  5. sedih kan..kita tak payah nak tuding jari salah siapa.jadikan ini sebagai pengajaran,kalau ada masalah dengan partner,bawak bincang baik-baik jangan terus luahkan pada laman sosial kerana ia menunjukkan siapa kita sebenarnya..
    saya pernah putus tunang,so saya tahu peritnya bagaimana.Cuma masa tunang yang mula-mula tu saya taklah sakan berinai lukis heheheh

    ReplyDelete
  6. hmm.. n to her sister also.. tolong jaga adab... tak perlu nak mengutuk lebih2... Ticer yang baca ni pun sakit hati apatah lagi orang yang terlibat.. yeahh lelaki dan ego tak leh dipisahkan... kita selaku orang yang bakal menjadi pendamping dia sepattnya lebih bersikap rileks...

    Ticer tak menghentam ni tau.. cuma mengingatkan... soal peribadi kita janganlah ramai sangat masuk campur.. selesaikan cara baik..

    apapun jodoh pertemuan Allah tentukan... :)hope dia sabar dan tabah :)

    ReplyDelete
  7. ermm tatau nk komen ape dah . tragis plak kisah percintaan dorg ni . kalo la dulu si elia ni bersifat low profile dgn kisah dorg, mgkin xkn se'tragis gini malunyer..alahaiii dunia ! semoga cik elia kiter tabah ;)

    ReplyDelete
  8. ni lah sobab eh kalau ceerito dlm kain di hebah pado umum..skrg sapo yg menyesal..?
    tak kiro pemes mcm mano pun pasangan kito..cukup lah kita bersama je yg tau..
    soba yo lahh
    huhu

    ReplyDelete
  9. syglah hubungan tu sis. nak2 nak kwen pon. tp lebih baik mencegah skrg kan.. andai ada jodoh. 1000 tahun berjumpa jugak. kita doakan mereka yg terbaik!

    ReplyDelete
  10. haih~byk btul dugaan.ni yg cuak ni.huhu.

    ReplyDelete
  11. semoga dua2 jumpa jalan yg lbh bahagia lps ni

    ReplyDelete
  12. pasti ada hikmah di sebalik yang terjadi..

    ReplyDelete
  13. kesian..sedih..putus cinta..putus tunang amat menyakitkan

    tp betul sanagat2..saat bertunang, ujian maha berat akan dtg dalam bentuk apa cara...nak menduga dan menggoyahkan perasaan kita. Masa tulah xBf dtg memujuk rayu..mase tu lah Mr Nice guy datang mengayat..masa tu lah nampak buruk sahaja pasangan...

    So, guna akal..jgn ikut hati...

    ReplyDelete
  14. kesian

    mintak jauhkanlah dr ekin & tunang
    amin

    ReplyDelete
  15. perkara paling ditakuti terjadi juga... huhu...

    tu la kan...takde jodoh :(

    ReplyDelete
  16. putus bercinta sgt pedih apatah lagi putus tunang..

    harap mereka dapat kebahagiaan di masa akn datang..setiap yg berlaku ada hikmahnye..

    ReplyDelete
  17. baru melawat blog jejaru runcing..femes eh die..sedih plak bila tengok status engaged die n gambar bsame apex..huhu

    ReplyDelete
  18. kdg2 membiarkn dia bersama org lain membuatkn kita bhgia..biar la dia bhgia ngan org yg dia suka...pda trus bersama kita nnt cam trpaksa lak..ermm..

    ReplyDelete
  19. ape yg jd, amik iktibar ye rara..

    ReplyDelete
  20. xde jodoh nk buat camne kan..

    btw, salam ramadhan dan selamat berpuasa :) Baru sempat nak wish dekat sini^^

    ReplyDelete
  21. kesian...takot nak bertunang pon ada jugak bile tengok kes dorang ni...len kali ellia tu kene hati2 la gune social networking ni..privacy diri jangan la dicerite sgt...tambah2 bile bertunang dengan org femes ni..=.="

    ReplyDelete
  22. alahai..takde jodoh ..
    tapi bertunang tu dalam islam tempoh utk saling mengenali..tak berkenan putus la tunang tu...

    ReplyDelete
  23. pasti ada hikmah semua yang terjadi..salam ramadhan...

    ReplyDelete
  24. kalau dah jodoh.. insyaallah..
    Tuhan lebih tahu mana yang terbaik buat kita..

    ReplyDelete
  25. jangan citer sangat hal peribadi dalm laman sosial..kan parah jadinya huhu..apapun dah takde jodoh antara mereka..dugaan memang hebat di alam pertunangan nih..ada masalah settle dengan profesional..klau tak huru hara jadinya..

    ReplyDelete
  26. kesian plak kat Elia..
    Mmg Takde jodoh antara mrk..
    Mungkin juga ada hikmah diatas apa yg berlaku ini..

    ReplyDelete
  27. putus cinta pon nak meroyan kak..nie kan pulak putus tunang..haish..toh la len kali tak leh na show sangat..sekali putus mmg tak dapat sorok la..

    ReplyDelete
  28. em sedih jugak dengan berite ni..pengajaran buat ke 2 2..buat elia arap lepas ni x terlalu show off sangat..

    ReplyDelete
  29. Dunia hari ini...mcm2 boleh jadi.

    ReplyDelete
  30. ade hikmah d sebalik kejadian.

    ReplyDelete
  31. sebab tu tak digalak kan bertunang lama2...
    kenapa zaman sekarng suka bertunag lama2..sampai 2,3 tahun.darah tengah manis macam2 boleh jadi.klau nak kata nak kumpul duit dulu,jangan bertunang,cukup duit baru bertunang..
    dugaan masa bertunang ni hebat..
    yang tak kuat memang boleh tewas..

    ReplyDelete
  32. ada separuh pasangan hadapi dugaan yg berat waktu bertunang...ujian sejauh mana kesabaran dan kematangan kita

    ReplyDelete
  33. biasalah putus2 ni. dugaan Allah. Dia lebih mengetahui..

    ReplyDelete
  34. hope aimie 2 dpt sabar lh ye.. kecian juga kt dy =(

    ReplyDelete
  35. sis... ieqah agree..kita tak dpt nk duga n ramal pe jadi..
    sis kawen pat pat ok :)

    ReplyDelete
  36. Tunang pastu terus kahwin boleh? ;P

    ReplyDelete
  37. yup, kena sabar. jodoh di tangan Tuhan :)

    ReplyDelete
  38. Jangan salahkan apek 100%. tu la perempuan... suka sangat buruk sakang kt pasangan.. lelaki.. kalau x suka, xde nye nak masuk meminang... lelaki memang pantang kalau dituduh. lebih2 plak bila dituduh gadis pilihan hati. rasa mcm x dipercayai, x boleh diharap, penipu... time belum putus, kata macam2.. xnk istifargh bnyk2.. bila dah terhantuk.. baru nak kata "terserah pada tuhan.." ;) then kata laki yg x sabar, x tahan dugaan.. sape tah yg x reti nak sabar awal2... :p

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com