16 August 2011

blogging tips : gadget yg perlu letak diatas.

hai semua,salam ramadhan.
rini nk share tips sket,ala bukan tips duet tu,
tp tips blogging,hmm i bukan hebat sgt nk
kasik-kasik tips ni,but just share jelah.
okeeeeeeeeeeeeeeeeee?

1st i nk bgtau,
button yg paling penting skali dlm
blog ialah button FOLLOWERS,huh button 
ni kalau hilang mmg tak tidur malam,
actually button ni sgt penting
dan kena letak kat tempat
yang org senang nampak.

paling afdal buat cm i,
letak atas skali,hah hamek kau,cm ni hah.


bukan sebab apa taw,
mengikut pengalaman i sendiri,
bile kite masuk je satu blog tu,kalau blog 
tu menarik perhatian kite,kite mesti trus rasa nk follow kan?
tapi bile cr-cr button follow takde pulak,bile scroll punya
scrooolll nun kat bawah bontot sinun.aduhhhhh
sampai bawah skali button followers kau dik non!

trus rasa mcm tak de mood nk follow.
hehehe,tapi takde lah sampai takde mood kan.
tapi agak mengecewakan lah,kalau lah letak atas skali @
kat side bar tu kan senang,tak yah nk scrooll lame-lame,
buat nye korg set,i page tu show 6 entry,fuhhh
jenuh.bengkak jari mak,nk scroll cr button followers
kau bedah oiiiii.hehehe.

hmmm cane?sape setuju ngan pendapat i?
actually cube korg perhatikan blogger-blogger hebat,
button followers dorg kat mana?mesti atas skali @ kat side
bar kan kan?hmm so jom lah tiru mereka =)

p/s : sape yg tak selesa ngan entry ni sorry eh.
tunggu next tips k.chill yaw!


29 comments:

Fariza said...

samalah. sy pun kat ats. hik3

syirayu said...

hehe... saya setuju cikgu fura..

azam said...

betol.......hehehehe.

penting ni

cik tenting said...

100% setuju :)

cik najihah said...

kdng2 berat nak loading follower kat situ kak..

Fathiah Hamim said...

hehe fa selalu suggest kat blogger2 baru pasal widget neh.
naseb baek diorang tak marah.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

btoi tu,letak atas snng..

ehem2,yui punye ok x sis??heheh.

mizzkechique said...

pd MK lak, kalau letak kt bwh sekali mcm tak hargai follower.. boley x?? dh la ssh nk cri...

leya said...

hehe..btol tu setuju..lgi senang blogger lain nk follow kte kn..ade gk blog yg smpai kene bkk page lain semata2 nk follow jek..leceh btol

CIK JATT said...

sis letak kat sidebar. nak letak kat atas tu, tunggu ramai sikit kut. sekarang ni, bape kerat jer yang ada:)

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

hihihi sma la kt ats jgk,...

setuju gn tips anda nie yer..hiihi

echaRierie said...

heeee..tp sy letak tmpt lain plak..haha :)

shedameor said...

setujuu sangat :)

kaizen said...

agree!!! kalo letak bawah2 n x jmpe komfom pangkah jer blog tu.. hehhe

mamaNoriz said...

ok, akak folo nasihat rara..

tpi klu tak byk follower akak, siap rara eh...

ekekekeke, acah jer... dah blog tak best ada hati nak follower ramai kan...huhu...apa2 je

kaklong said...

kak long pun nak letak la kat atas...tp kak long nyer follower tak de la ramai lagi...malu la nnt ;(

e k i n ♥ y u s r i said...

nk kne ubah kat ataslah nie
tp penuh dah
huhuhu

rara pinkmafia said...

@cik najihahaah mmg berat sket,but much more better kot.

rara pinkmafia said...

@nuyui a.k.a miss NUSHAnuyui punya ok lah dear =)

rara pinkmafia said...

@mizzkechiquebetul tu MK.

rara pinkmafia said...

@CIK JATTala jgn ckp cm tu.seday rasa =(

rara pinkmafia said...

@mamaNorizala mama chaiyok2.yg penting usaha kan kan.

rara pinkmafia said...

@kaklongheheheh jgn malu malu,jgn segan segan.nt ramai lah tu, =)

rara pinkmafia said...

@e k i n ♥ y u s r icurik sket ruang.hehehe =)

Ayie said...

teman taruk kat tepi.. tapi still kat atas.. hehehe

ArulchelseA said...

setuju...

diana said...

akak pun dulu letak kat atas..
sekarang letak tepi pulak..
kat atas dah penuh..:)

UyaRayza said...

nice tips rara heheheh

Cik Azizah said...

yezza! jijah pon letak atas nun...ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...