10 August 2011

licin semua.

myvi dh hantar g bengkel.nk buat balik cermin tu.


hmm yang i paling risau sgt sekarang ni spare key i,
kalau lah dye dpt spare key tu,n kalau lah jahat lagik
perangai dye,nk curik kete plak.i takut sgt.sakit kepala pk 
pasal tu,nak tak nak kena tukar set kunci kete i.
Ya Allah,kalau boleh nk buat ASAP.


dah lah nk raye ni,tukar sume set kunci mau dlm 700rm.
knp lah jahat sgt org yg mencuri tu.tak tau ke nk raya ni,
knp lah menyusahkan hidup org.kalau ye pon jahat sgt,
jgn lah buat cm ni,mana lah perikemanusiaan dorg ni.


abg yg buat kereta i suspect melayu yg buat keje ni.
kalau lah btol melayu yg buat keje ni,i SUMPAH budak-budak tu,
sumpah biar tak aman hidup dorg,
HARAM mkn duit hasil jualan barang-barang i.bayangkan lah,
kasut i 5 pasang,kasut zara tu i sket punya syg,kasut cotton-on
pink tu baru pakai 2 kali je.mmg nampak baru lah,
skrg ni sepasang kasut pun tak tinggal.mmg dorg amik habes-habesan.mmg licin kete i,mmg tak de pape dh.


bulu-bulu i letak kat dashboard takde,bear i yg cik bambam bli
kat london 4bear dorg amik,angry bird i 3 ketul tu dorg amik,
bantal yg letak kat kerusi pun amik jugak.bonet i licin sume.
i punya coffee diet pun dorg amik jugak,bygkan lah.
kalo minum,i doa dorg muntah darah.padan muka.
raket i dorg amik,tp shuttle cock
tak nk pulak di amiknya.mengong.
bag barang-barang yg perodua bg pun
dorg kebas.en.bambam kata ni bukan keje sorg,
ni mesti 2 or 3 org ni.

so peringatan lepas ni,kat KL ni,
jgn lah nk letak perhiasan yg org boleh aim,
n boleh jual,comfirm kete akan kena pecah,
kasut pun jagan lah nk simpan banyak-banyak dlm kete.
mmg sepasang pun dorg takkan tinggal.jgn harap lah.
lepas ni,i malas nk letak pape dlm kete,bia kosong je mcm tu.
syiling pun i tak nk letak banyak-banyak dh,simpan je dlm purse,
huh! mmg pengajaran bagi i,dugaan sungguh bulan-bulan
puasa ni.sabar jelah i banyak-banyak. =(

31 comments:

ღ p!nk veLvet ღ said...

uish...yg dorang kebuloq sgt nak bear2 sume 2 watpe? sengal tuh ... lantak dorang, menjawab lah nnt bln2 pose ni dok wat x senonoh

Nurnajwa said...

Byk pengajaran dpt sis, sabar byk byk byk tau.

Tak kemana diorg tu, org tak nmpk tp Allah nmpk.

iz said...

bersabar la yer sis..
dugaan bulan pose...

ArulchelseA said...

gila la abis licin..sabar..

~~Ticer Wann~~ said...

Rara... just pendapat je ni.. pernah baca entri kat mana ntah.. kalau kereta banyak hiasan yang dorang rasa tu kereta pompuan mmg dorang akan aim dan pecah masuk.. so Ticer rasa bila kereta Rara dah ok semua kan jangan mekap kereta tu seperti sebelum ni...

Apapun Ticer harap Rara tabah dan sabar... banyakkan baca Rabbi Yassir Wa La tu'assir.. insyaAllah...

e k i n ♥ y u s r i said...

klu nak curi barang2 berharga tue lenlah cite...
nie smpikan nescafe pon nak curik...
naseb bek die x amik kete
maybe die x reti nak bawak...

sabar ye
doa byk2

CIKGADIS said...

hukhukk..sian kak rara..kete kite pon hritu kene pecah tpi kan die amik cd dengan radio je.. duit sume die tk angkat..

~~Ticer Wann~~ said...

Rara.. ayat tu selalunya di baca lepas solat fardhu dan bila-bila masa yang dirasakan perlu... macam Ticer selalu amalkan lepas solat dan bila keadaan tertekan... tu doa minta Allah mudahkan urusan kita..

ni ayat penuh dia.. Rabbi Yassir Wa La Tu'assir..Rabbi atmim bilkhair.. :)

Shamsuddin Amin said...

bajingan punye pencuri... huhu

sabr erk...
dugaan ramadhan...

niZa said...

mmg pelik pye pencuri..kunci ambik, tp xtau nk buat ape?? ni mst pencuri yg sawan ni..sabar ye.. ang lebih btuah dr org yg kne simbah asid tu huhu..sedih n seram..mgkn ade hikmah disebaliknye..

misssazusarin said...

budak2 lah kot wat kje ni..
hampeh jer...

Fariza said...

jahatlah manusia tu !!! apa entah nk jd, untuk keselamatan kan, kurangkan hias dalam kereta, sbb mrk aim. ada juga yg x hias, kena curi. arghhh. kalau jd kat sy, mmg gila sedih T_T.

Cinderella said...

erm rara sdhnye tgk myvi rara kene pecah..erm tula dorang ni xpkir nak raye.byk nak gune duet..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

pewww licin rara...adeh ciannyer..nak wat cam ner macam pompoan lak yang curi yer bear pon di curinyerrr per ke teruk beno diorg nik?heh!!

May Maisarah said...

Astaghfirullah...giler kejam punyer manusia.eh, tu dh tak layak kalau kite panggil manusia..tu dah setan dh tuh..bulan2 poser pon nak menyamun.

Apa2 pon byk2 sabar ye kak...mungkin ni dugaan tuk akak..just remember, Tuhan tak akan duga hamba-Nya kalau Dia tahu hamba-Nya tak mampu.

Got it, right??

Take care, sis!!! =))

Semoga yg mencuri tuh akan dapat balasan setimpal.amin.

erysweetie said...

huhu..ciannye rara...insyaAllah ade hikmah..

aimi adilah said...

nasib baik akk xd kt keta time 2 lau x mst dy mtk lgi kt akk.... sbr k kak cian kt akk

kiz said...

sampai macam tu sekali dia orang angkat..memang tak patut.

L said...

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

syrupmasin said...

perghh mcm tuh seklai..adoii..

cik najihah said...

kebulor gile sampai teddy bear pon nak sebat..

Lieyda said...

ya allah jahat nya manusia skg ni.bykkan bersabar ye akak.arp2 la dpt tgkap malaun tu cpt2.

aLyA_syGS said...

kesian sis...sabar ea ..

Umie Artoqiemie said...

rajin sungguh membersih keto ahhaah..

licin .

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah semua pun abis dikebas diorg..
Sabar ye rara..pasti ada hikmah disebaliknye..

norinaomar said...

dugaan semuanya ni,Allah nak menguji kesabaran kamu tu Rara.

Lepas ni tak payah letak bebear tu semua ok

Miss Sunshine said...

Ya Allah.. besarnya dugaan.. bersabar ye... Kita faham perasaan awak.. kita pernah rasa kejadian macamni... hmm, masa jadi semua kereta kat rumah tukar set kunci... ye lah, takut ape2 terjadu kan.. sabar tau.. Ujian Allah untuk hambaNya. Jika hambaNya berjaya melaluinya dengan kesabarann dan keredhaan, berlipat ganda pahala dari Allah..

syirayu said...

SABAR JE R FURA..,SEMUE TU MENGUJI KESABARAN,LAGGI2 BLN PUASA NIE..,MYBE SMUE NIE DE HIKMAHNYE..,MANE LA TAU KOT2 DE ORG NK BG KERETA BARU KE.. HEHE...

Terbelog said...

sabar
xpe janji nyawa selamat

hanizan said...

kete i pn baru kena pecah..kes samun..fobia skrg klu ada dlm kete...:-(

tia @ Ini Kisah Tia said...

wah licin kak ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...