23 August 2011

malware detected : mmg hangit!

rini cuaca sejuk,bukan sejuk biasa-biasa,tp sejuk luar biasa,tapi apa yg buat i tetibe jadik ketiak basah sbbnya tetibe je kat blog ni ada malware detected.nk klik dashboard je,kua sreen merah,ah sudah.mmg cuak jap.then slow-slow search tenet cr solution.masa tu jugak fon berdering-dering.aduhhhhh! tensen jap.
then pas carik-carik,ada lah keluar satu nama blog ni, PUTERADU**** rupenya ada virus.then trus je delete tanpa BELAS KASIHAN oke! then klik dashboard trus ok.nk kata suruh buang bloglist,mmg blog i tak de bloglist.haih.mmg naye.nasib skrg dh oke.dh boleh cool balik.kalo x mmg nk ngamuk.hehehe.

p/s : nk ngamuk je kejenya.




24 comments:

mizzkechique said...

alamak..bahaya ni..

syaz@rozelt said...

nak ngamuk wat mke comey x pe..jgn wat mke mcm malware sude!..haha

Ct Arina said...

eh, ramai plak yg kene malware ari ni. naseb rina xde. ehe^^

KC@ella said...

KC penah diserang "Malware" ni jugak. Sengsara berminggu-minggu dibuatnya sbb walau dah buang dari list, "dia" masih ada. Mcm2 KC buat sampai report kat google suh buang warning tu.

Umedia Network said...

Arghh. Minta2 jgn jadi kat saya. huhu. Nice info. :)

♛ Azie Azra ♛ said...

azie kalu lapo jd singa. ngh menahan diri dibulan puasa ni. xkn hari2 nk jd singa

tia @ Ini Kisah Tia said...

hah ? macam nak detect punca yang kasi malware tu kak ?? macamana akak buat ? aja lah sikit .. kot2 nanti ada orang lain kena , boleh rujuk entri akak ...

Hana Soffelia said...

Hah? ada virus gak ke? tktnya..

p/s:xmaulah rara buat muka cam malware, nanti xcntk dh. hehe

cik najihah said...

aah cane nak detect..
adoii..virus makin galak

Lelaki Ini said...

sabo ja la!

Umie Artoqiemie said...

huiyo :OOOOOOO

amna said...

baru baca kisah mcm ni kt blog frommetoyou. loni kamu lak.. make sure malware tu hilang na

Azzah said...

pun pernah kena.sehari semalam jugak lah cari cara nak buang dia..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cegah malware utk kesenangan bersama..akak mmg takut malware

syrupmasin said...

bahaye nih..

ArulchelseA said...

bahya virus tu.. tk penah kena lg..kih kih kih

~izan~ said...

sgt menakotkan..huhu...mujur dah selesai yer? =)

msredcheesecake said...

jgn sress nanti cepat nampak tua...hheee...eb baik da cool

iPai said...

kalau ngamuk abes semua kena campak nanti .. heheh .. opss ..

dhiera said...

naseb baik dah ok~ saya pernah kena sekali gak. terus delete~

Odah + One = OdahOne said...

virus cmni xleh wt org mati tapi boleh buat orang gila mcm nk mati kalo dah menyerang blog ksygn...hoho...

diana said...

semalam banyak blog akak jumpa yang ada malware..
kalau ada kat blog akak bagitau ye..:)

anismelon said...

xsuke ini malware...wat org tekanan je

Syuxer said...

ishhh adegan yang syuk tak nak berlaku pada blog syuk..malware2 neh kerja menyusahkan orang je huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...