Image and video hosting by TinyPic

23 August 2011

malware detected : mmg hangit!

rini cuaca sejuk,bukan sejuk biasa-biasa,tp sejuk luar biasa,tapi apa yg buat i tetibe jadik ketiak basah sbbnya tetibe je kat blog ni ada malware detected.nk klik dashboard je,kua sreen merah,ah sudah.mmg cuak jap.then slow-slow search tenet cr solution.masa tu jugak fon berdering-dering.aduhhhhh! tensen jap.
then pas carik-carik,ada lah keluar satu nama blog ni, PUTERADU**** rupenya ada virus.then trus je delete tanpa BELAS KASIHAN oke! then klik dashboard trus ok.nk kata suruh buang bloglist,mmg blog i tak de bloglist.haih.mmg naye.nasib skrg dh oke.dh boleh cool balik.kalo x mmg nk ngamuk.hehehe.

p/s : nk ngamuk je kejenya.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. nak ngamuk wat mke comey x pe..jgn wat mke mcm malware sude!..haha

    ReplyDelete
  2. eh, ramai plak yg kene malware ari ni. naseb rina xde. ehe^^

    ReplyDelete
  3. KC penah diserang "Malware" ni jugak. Sengsara berminggu-minggu dibuatnya sbb walau dah buang dari list, "dia" masih ada. Mcm2 KC buat sampai report kat google suh buang warning tu.

    ReplyDelete
  4. Arghh. Minta2 jgn jadi kat saya. huhu. Nice info. :)

    ReplyDelete
  5. azie kalu lapo jd singa. ngh menahan diri dibulan puasa ni. xkn hari2 nk jd singa

    ReplyDelete
  6. hah ? macam nak detect punca yang kasi malware tu kak ?? macamana akak buat ? aja lah sikit .. kot2 nanti ada orang lain kena , boleh rujuk entri akak ...

    ReplyDelete
  7. Hah? ada virus gak ke? tktnya..

    p/s:xmaulah rara buat muka cam malware, nanti xcntk dh. hehe

    ReplyDelete
  8. aah cane nak detect..
    adoii..virus makin galak

    ReplyDelete
  9. baru baca kisah mcm ni kt blog frommetoyou. loni kamu lak.. make sure malware tu hilang na

    ReplyDelete
  10. pun pernah kena.sehari semalam jugak lah cari cara nak buang dia..

    ReplyDelete
  11. cegah malware utk kesenangan bersama..akak mmg takut malware

    ReplyDelete
  12. bahya virus tu.. tk penah kena lg..kih kih kih

    ReplyDelete
  13. sgt menakotkan..huhu...mujur dah selesai yer? =)

    ReplyDelete
  14. jgn sress nanti cepat nampak tua...hheee...eb baik da cool

    ReplyDelete
  15. kalau ngamuk abes semua kena campak nanti .. heheh .. opss ..

    ReplyDelete
  16. naseb baik dah ok~ saya pernah kena sekali gak. terus delete~

    ReplyDelete
  17. virus cmni xleh wt org mati tapi boleh buat orang gila mcm nk mati kalo dah menyerang blog ksygn...hoho...

    ReplyDelete
  18. semalam banyak blog akak jumpa yang ada malware..
    kalau ada kat blog akak bagitau ye..:)

    ReplyDelete
  19. xsuke ini malware...wat org tekanan je

    ReplyDelete
  20. ishhh adegan yang syuk tak nak berlaku pada blog syuk..malware2 neh kerja menyusahkan orang je huhu..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com