04 August 2011

manusia TAMAK!

salam muslimin muslimat sekalian.heeee.
dah nk masuk kul 3 dh.so mcm mana puasa rini?
berjalan dgn lancar x?ke ada yg dh tergoda dgn bau murtabak.
heeee.sedapnya dpt murtabak,kalau bau ayam golek pon
lagik sodap ni kan.heeee.terliur-terliurrrrrr.

ni i nk story sket pasal manusia tamak,
kalau g bazar,kite bli makanan banyak-banyak
tu dlm kategori tamak ke or ikut kan nafsu eh?
2 2 kot kan?hehehe
but u ouls ada tak kawan-kawan yg tamak,
mcm mana korg handle eh?
maybe xleh nk handle org cm ni,
just leh buat tak tau je kan,
tapi mmg menyakitkan hati lah.

kalau boleh sume benda dye nk,
padahal dye dh ada sume,but dye tak leh
tgk benda tu org lain dpt,mesti dye nk jugak,
i pon pelik sgt-sgt org cm ni.
tak rase malu ke eh?
mata kita yg melihat n mulut yg berkata-kata
so tak pasal-pasal kite dpt dosa sbb mengata dye.
boleh je kalau nk diam,but bile tgk caranya yg tamak tu.
mulut ni asek nk bercakap je.perlu ke kite tutup je mata ni?

hmm ntah lah kan.kadang-kadang tu
kesianlah dekat org lain gak,org lain yg takde,
bagi lah dekat org lain nk merasa pula.
jgn lah sume benda kau nk bolot.
cube lah malu sikit,cukup lah ada sorg satu.

p/s : org tamak selalu untung,sbb banyak benda dye dpt.heee.
selamat berbuka puasa eh korg,jgn tamak-tamak bli mkn.




17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alahai,comelnye kucing tue...
suke kucing

Fariza said...

dekat kul 4 dh. hik3.
selamat berbuka puasa.
macam2 nk beli kan, tp harus fikir baik2. :)
alhamdulillah x tergoda. ha3

Qaseh dalia adelia said...

berpada2 lah hurmm

shedameor said...

orang tamak untong mula2 je. hehe

syaz@rozelt said...

haha..bazar pantai dalam tu besar kot..manyak pilihan mknn..doakan syaz x jadi tamak mse nk beli belah ptg karang ye..hihi

cik fadh said...

yg penting abis ke x die mkn tu ?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bab makan jarang nak tamak sebab tau diri jenis tak makan banyak mana pun. walau jenjalan kat bazar tpo alhamdulillah blh kawal nafsu membeli

diana said...

ada satu cukup la..
tak payah la banyak2..
susah nak kawal..:p

Nurnajwa said...

Ehehehe, org tamak selalu untung? ;D

*klau beli byk2kn, mcm mmbazir je --*

Cik Aish said...

huhu org tamak selalu untung ea? untung jap je tu..pastu rugi bertimpa2. haha..

alahai comel gila kucing tu

Wanie said...

22 kot..tamak & ikut nafsu..last2 tak makan habis pn..:D

Mun said...

i ade je membe yg ikut nafsu cmtu. i sound setepek terus on the spot..tp ayat n nada susun cantik la, jgn bunyi kurang ajar pulak.

Puan Kutu said...

betul..org tamak selalu untung.tu yg hangin jer!

kerisperak said...

kalau kucing yg cam gambar tu tamak xpe sbb memang comey die wat camtu..kekeke..

Ct Arina said...

selalunye bile dah hampir2 nak tamak tu terpakse amalkan kos lepas. haha^^ student ekonomi dulu ;D

ayie said...

siapa tamak..meh sy samakkan..

Cik Kamoo said...

thn ni dah azam taknak tamak...gi pasar ramadhn bawa rm10 je. cukup tak cukup itu jelah. hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...