Image and video hosting by TinyPic

02 August 2011

Mati akibat laman sosial

Gara-gara mengutuk kenalan wanita dalam laman sosial facebook (FB), seorang lelaki mati selepas dua hari dimasukkan ke Hospital Kulim (HK) akibat koma kesan pendarahan dalam kepala akibat dihentak dengan topi keledar dalam satu pergaduhan di Taman Tiram, Lunas, di sini, Jumaat lalu.
Dalam kejadian jam 8 malam, Mohd Amran Romli, 20, dikatakan diserang dua abang wanita itu di sebuah pasar raya di taman berkenaan. 
Akibat kejadian itu, mangsa dikejarkan ke HK dan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital berkenaan dua hari sebelum mangsa meninggal dunia kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, kejadian dipercayai berlaku jam 8 malam di belakang pasar raya di taman berkenaan.

Katanya, dua lelaki terbabit yang berusia 25 dan 26 tahuntidak puas hati selepas melihat mangsa mengutuk hal peribadi keluarga mereka - metro

Ya Allah,bulan-bulan puasa mcm ni
bergaduh sampai bermati-matian mcm ni,
jgn lah sampai jd cm tu.sbb mengutuk-ngutuk kat fb pon
sampai nk bertekak cm tu,mesti kes abg n adik ni.
adik kena then abg backup,yg si abg pun sampai
nk menghentak-hentak budak tu dgn helmet.
ntah lah dunia,suke-suke hati je.

yang ada friend kat fb yg suke mengutuk-ngutuk tu,
baik jgn lah layan,remove je from fren,
kan senang,kalau mengadu ke abg,
tak pasal-pasal mati.haih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. xleh berpikirla tu namanyaa..

    remove aje kan snng..sje cari nahas tu..

    ReplyDelete
  2. skrg nie senang2 je nak bunuh org...
    ishk,takutnye....

    klu ekinlah ngadu kat adik beradik ekin
    mesti ekin yg kne balik....

    ReplyDelete
  3. len kali jaga adab pertuturan tu.. pastu jgn dilayan sgt manusia yg biadap ni..

    ReplyDelete
  4. bahaya betul orang zaman sekarang ni .
    ishh ishhh

    ReplyDelete
  5. penah dikutuk kaw2.. nak ngadu kat sapa ehh... hehe... Allah ada... kan?

    ReplyDelete
  6. dekat dlm m'sia ke..syaz ingat cerita dr negara omputeh td.. hmm tu la bila nafsu amarah menguasai diri..huhu

    ReplyDelete
  7. so dua2 abang kena beraya dalam jail..huhu..bahaya gak men kutuk dalam fb nanti jadi cam pemuda malang tuh..so gunakan ia secara bijak heheh

    ReplyDelete
  8. hamboiiii manusia nih ! skang semua keputusan sesuka je die yg tentukan . mcm la org tu dah jahanamkan adik die . haih !

    ReplyDelete
  9. pergh, sadis yang amat.
    manusia semakin kejam! bunuh orang macam bunuh semut.

    ReplyDelete
  10. laaa.. tu pun jadi isu eh? haih. macam-macam la zaman sekarang ni

    ReplyDelete
  11. itulaa kan.. macam senang je nak bunuh orang ek..

    ReplyDelete
  12. innalillah.. kes macam ni memang membahayakan betul..

    ReplyDelete
  13. ye kak long setuju ngn pendapat cik rara...kita yg selamat ni, kuat kan semngat yer..

    jaga tutur kata n perilaku,...tu yg penting! ;)

    ReplyDelete
  14. betul..
    kalau rasa tak suka apa rakan tu cakap remove je..akak kalau tengok rakan tu kerap update status pun akak remove je.ni kan pulak yang mengata2,bergaduh dan mencarut2 kat fb..aih!!

    rara...
    cemana rara letak iklan nuff
    kat dalam post tu??ada link tutorial tu tak??

    ReplyDelete
  15. si jahat tu mesti x sangke dorang dah pukul budak tu sampai mati. padan muke ko jahat!

    ReplyDelete
  16. mcm2 hal dah yg bpunca dr fb nih... =(

    ReplyDelete
  17. Ish.. mcm2 gara2 penggunaan FB ni. Dunia IT makin canggih tp mentaliti sebilangan penggunanya masih di takuk yg lama. isk2..

    ReplyDelete
  18. bukan kes ni je sis.
    kes-kes yg menunjuk2 gambar2 kt fcebook pon jgn ingtx bahaya..
    ada kes gadis dirogol dan dibunuh sebab pembunuh tu tgk dia kat facebook naik nafsu syaitan then cari buat menda camtu.
    buanglah gambar2 anda tu..sayangkan nyawa dan hindar dosa dari pemandangan mata lelaki

    gambar tu simpanlah utk calon suami je

    ReplyDelete
  19. Wasehhh, parah ni ==

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com