02 August 2011

Mati akibat laman sosial

Gara-gara mengutuk kenalan wanita dalam laman sosial facebook (FB), seorang lelaki mati selepas dua hari dimasukkan ke Hospital Kulim (HK) akibat koma kesan pendarahan dalam kepala akibat dihentak dengan topi keledar dalam satu pergaduhan di Taman Tiram, Lunas, di sini, Jumaat lalu.
Dalam kejadian jam 8 malam, Mohd Amran Romli, 20, dikatakan diserang dua abang wanita itu di sebuah pasar raya di taman berkenaan. 
Akibat kejadian itu, mangsa dikejarkan ke HK dan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital berkenaan dua hari sebelum mangsa meninggal dunia kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, kejadian dipercayai berlaku jam 8 malam di belakang pasar raya di taman berkenaan.

Katanya, dua lelaki terbabit yang berusia 25 dan 26 tahuntidak puas hati selepas melihat mangsa mengutuk hal peribadi keluarga mereka - metro

Ya Allah,bulan-bulan puasa mcm ni
bergaduh sampai bermati-matian mcm ni,
jgn lah sampai jd cm tu.sbb mengutuk-ngutuk kat fb pon
sampai nk bertekak cm tu,mesti kes abg n adik ni.
adik kena then abg backup,yg si abg pun sampai
nk menghentak-hentak budak tu dgn helmet.
ntah lah dunia,suke-suke hati je.

yang ada friend kat fb yg suke mengutuk-ngutuk tu,
baik jgn lah layan,remove je from fren,
kan senang,kalau mengadu ke abg,
tak pasal-pasal mati.haih.

20 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

xleh berpikirla tu namanyaa..

remove aje kan snng..sje cari nahas tu..

e k i n ♥ y u s r i said...

skrg nie senang2 je nak bunuh org...
ishk,takutnye....

klu ekinlah ngadu kat adik beradik ekin
mesti ekin yg kne balik....

mizzkechique said...

len kali jaga adab pertuturan tu.. pastu jgn dilayan sgt manusia yg biadap ni..

Wani said...

bahaya betul orang zaman sekarang ni .
ishh ishhh

~~Ticer Wann~~ said...

penah dikutuk kaw2.. nak ngadu kat sapa ehh... hehe... Allah ada... kan?

syaz@rozelt said...

dekat dlm m'sia ke..syaz ingat cerita dr negara omputeh td.. hmm tu la bila nafsu amarah menguasai diri..huhu

Syuxer said...

so dua2 abang kena beraya dalam jail..huhu..bahaya gak men kutuk dalam fb nanti jadi cam pemuda malang tuh..so gunakan ia secara bijak heheh

cik fadh said...

hamboiiii manusia nih ! skang semua keputusan sesuka je die yg tentukan . mcm la org tu dah jahanamkan adik die . haih !

mySara said...

pergh, sadis yang amat.
manusia semakin kejam! bunuh orang macam bunuh semut.

hira said...

laaa.. tu pun jadi isu eh? haih. macam-macam la zaman sekarang ni

Farah Shamsudin said...

itulaa kan.. macam senang je nak bunuh orang ek..

Faaein Talip Roy said...

innalillah.. kes macam ni memang membahayakan betul..

kaklong said...

ye kak long setuju ngn pendapat cik rara...kita yg selamat ni, kuat kan semngat yer..

jaga tutur kata n perilaku,...tu yg penting! ;)

diana said...

betul..
kalau rasa tak suka apa rakan tu cakap remove je..akak kalau tengok rakan tu kerap update status pun akak remove je.ni kan pulak yang mengata2,bergaduh dan mencarut2 kat fb..aih!!

rara...
cemana rara letak iklan nuff
kat dalam post tu??ada link tutorial tu tak??

blogtilldrop said...

ganaz-ganaz ..ishhh-ishhh

Ct Arina said...

si jahat tu mesti x sangke dorang dah pukul budak tu sampai mati. padan muke ko jahat!

Munna said...

mcm2 hal dah yg bpunca dr fb nih... =(

Hana Soffelia said...

Ish.. mcm2 gara2 penggunaan FB ni. Dunia IT makin canggih tp mentaliti sebilangan penggunanya masih di takuk yg lama. isk2..

Anonymous said...

bukan kes ni je sis.
kes-kes yg menunjuk2 gambar2 kt fcebook pon jgn ingtx bahaya..
ada kes gadis dirogol dan dibunuh sebab pembunuh tu tgk dia kat facebook naik nafsu syaitan then cari buat menda camtu.
buanglah gambar2 anda tu..sayangkan nyawa dan hindar dosa dari pemandangan mata lelaki

gambar tu simpanlah utk calon suami je

Nurnajwa said...

Wasehhh, parah ni ==

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...