Image and video hosting by TinyPic

01 August 2011

my 1st day puasa.

Alhamdulillah,rini hari pertama kita berpuasa.


Alhamdulillah juga kite masih lagik merasa
berpuasa pada tahun ni.Alhamdulillah Amin.

i tak tau nk describe perasaan i skrg ni mcm mana.
sugguh suci,sungguh tenang,even pagie td jalan jammed
mcm biasa,but i tak rasa nk marah pon.
suke sgt perasaan mcm ni.korg rasa x mcm mana i rasa?

1st day puasa je,i mesti ingat kenangan dulu-dulu masa 
i mula mula nk belajar puasa.
masa tu ingat lagik,pagiepagie mmg i semangat giler nk puasa.
then bile masuk je tgh hari dh lembik,
mmg kelakar,rasa lapar tu x lah sgt,but dahaga tu.mmg rasa sgt.
masa tu lah air putih yg dlm peti ais tu
dirasa kan SANGAT LAH SEDAP,even sblm ni
mmg tak nak langsung minum air putih.

bile masuk kul 5 je,i jd tak tahan sgt.
mmg tak tahan,*but i rasa bukan tak tahan masa tu.
tapi nafsu rasa nk minum tu.heee btol x?
lepas i tgk line kat dapur clear,i trus cepat-cepat amik
air dlm peti tu,minum dlm bilik air.
hahahahahah part tu lah yg i rasa sgt kelakar,
bukan kelakar sbb apa,kelakar sbb menipu diri sendiri.
lepas minum mula lah cergas balik,
poyo je kan,padahal minum air masak je pon.
pas tu my mom pandai syco taw.
dye tanya,kamu minum air eh?
mak tgk air tu mcm tinggal sikit je knp?

hahahahah then kantoi.padan muka aku,
pas lame-lame i dh tak buat dh,sbb i merasakan yg
i mcm menipu diri sendiri.minum air,tapi buat muka letih.
hahahahaha sgt lah tak besh.

tapi tu lah kenangan masa budak-budak kan.
dulu penah jugak sampai i minum air paip dlm bilik air.
eeuuuwwww masa tua air paip pon rasa mcm coke.
TERUK!
p/s : hopefully anak i nt tak mcm tu.heeee.
selamat berpuasa korg,dh pk ke nk buka mkn apa?heee.
gossip akan dikurgkan sempena menghormati ramadhan ye. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 comments:

  1. selamat berpuasa... jgn curi minum... :)

    ReplyDelete
  2. sungguh suci hari ini rara....sesuci embun pagi ;p

    ReplyDelete
  3. hehehe..kantoi sudah..anis lak rase cam happy sangat je bile nak puasa..dah puasa nie tenang je..

    selamat berpuasa kak..:)

    ReplyDelete
  4. jam satu kang ramai la yang mengantuk...
    heheheh

    ReplyDelete
  5. hahaha.. dulu masa kecik2 pernah minum air paip masa ambik wuduk... konon terminum masa ambik wuduk... hahaha..

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa dik ! .. akak pagi2 tadi dah emo dekat one car nie .. dia bagi signal nak ke kanan last2 minute .. padahal akak dah follow utk signal kiri .. lorong yg dia guna punn utk masuk lane kiri .. adehhh hanggin sekejap , mana tidak akak dah lah folo dia agak rapat sbb lane tuu utk masuk kiri .. last2 dia bagi signal ke kanan pulak .. hergh!!!! ... sib baik pose akakkakakak

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa untuk rara jugak...

    ReplyDelete
  8. slmt berpose gak sis syggg!!

    y pon terinagt zaman kanak2 riang sy..besh3!!

    ReplyDelete
  9. selamat berpuasa rara..=) sy dulu pun menipu jugak masa bru belajar puasa... time mandi cepat2 telan air..harharhar...

    ReplyDelete
  10. jalan2 sambil beri senyuman, nk bawak milo td tp xleh pose kaaan.. huhuhu selamat bepose!
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa jugak.

    air paip tu biasa wat dulu tu.. kih kih

    ReplyDelete
  12. kul 5 minum air dh xtahan sgt la tu haha,cm ika gak masa kecik2 dulu ngeee :p


    selamat berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  13. haha..zaman bebudak semua penah curi2 minom kot.. tapi minum mesti kantoi jgk kan..

    ReplyDelete
  14. amboi, curik minum yer... babap kang.. haha

    ReplyDelete
  15. comelnya cara dia;) hahaha. biasala, ms budak2 kan. selamat berpuasa kak rara:)

    ReplyDelete
  16. hahahah biasalah time kecik2 mesti nakal punya...ada rasa dahaga..lapar xpe tapi dahaga memang susah bagi budak2 heheh..

    fulamak minum air cam air coke heheh..laku tuh kalau jual hahahaha

    ReplyDelete
  17. hahaaaa . ramai sangat suka amik port minum air dalam bilik air .. heheh :)

    ReplyDelete
  18. ahaha, kte dulu pon buat mcm ni ><

    hehehehehe, mke innocent je time buka pdhal dh kenyang.

    ReplyDelete
  19. kak..
    salam ramadhan..hee
    baru dapat on9

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com