01 August 2011

my 1st day puasa.

Alhamdulillah,rini hari pertama kita berpuasa.


Alhamdulillah juga kite masih lagik merasa
berpuasa pada tahun ni.Alhamdulillah Amin.

i tak tau nk describe perasaan i skrg ni mcm mana.
sugguh suci,sungguh tenang,even pagie td jalan jammed
mcm biasa,but i tak rasa nk marah pon.
suke sgt perasaan mcm ni.korg rasa x mcm mana i rasa?

1st day puasa je,i mesti ingat kenangan dulu-dulu masa 
i mula mula nk belajar puasa.
masa tu ingat lagik,pagiepagie mmg i semangat giler nk puasa.
then bile masuk je tgh hari dh lembik,
mmg kelakar,rasa lapar tu x lah sgt,but dahaga tu.mmg rasa sgt.
masa tu lah air putih yg dlm peti ais tu
dirasa kan SANGAT LAH SEDAP,even sblm ni
mmg tak nak langsung minum air putih.

bile masuk kul 5 je,i jd tak tahan sgt.
mmg tak tahan,*but i rasa bukan tak tahan masa tu.
tapi nafsu rasa nk minum tu.heee btol x?
lepas i tgk line kat dapur clear,i trus cepat-cepat amik
air dlm peti tu,minum dlm bilik air.
hahahahahah part tu lah yg i rasa sgt kelakar,
bukan kelakar sbb apa,kelakar sbb menipu diri sendiri.
lepas minum mula lah cergas balik,
poyo je kan,padahal minum air masak je pon.
pas tu my mom pandai syco taw.
dye tanya,kamu minum air eh?
mak tgk air tu mcm tinggal sikit je knp?

hahahahah then kantoi.padan muka aku,
pas lame-lame i dh tak buat dh,sbb i merasakan yg
i mcm menipu diri sendiri.minum air,tapi buat muka letih.
hahahahaha sgt lah tak besh.

tapi tu lah kenangan masa budak-budak kan.
dulu penah jugak sampai i minum air paip dlm bilik air.
eeuuuwwww masa tua air paip pon rasa mcm coke.
TERUK!
p/s : hopefully anak i nt tak mcm tu.heeee.
selamat berpuasa korg,dh pk ke nk buka mkn apa?heee.
gossip akan dikurgkan sempena menghormati ramadhan ye. =)

28 comments:

sha a.s said...

slmt bpuasa Rara comel!

Mama AA's said...

selamat berpuasa... jgn curi minum... :)

Diana @ bilakukatacinta said...

sungguh suci hari ini rara....sesuci embun pagi ;p

anismelon said...

hehehe..kantoi sudah..anis lak rase cam happy sangat je bile nak puasa..dah puasa nie tenang je..

selamat berpuasa kak..:)

Fathiah Hamim said...

saya pun pernah macam tuh! hehe

diana said...

jam satu kang ramai la yang mengantuk...
heheheh

Miss Sunshine said...

hahaha.. dulu masa kecik2 pernah minum air paip masa ambik wuduk... konon terminum masa ambik wuduk... hahaha..

ieda said...

selamat berpuasa dik ! .. akak pagi2 tadi dah emo dekat one car nie .. dia bagi signal nak ke kanan last2 minute .. padahal akak dah follow utk signal kiri .. lorong yg dia guna punn utk masuk lane kiri .. adehhh hanggin sekejap , mana tidak akak dah lah folo dia agak rapat sbb lane tuu utk masuk kiri .. last2 dia bagi signal ke kanan pulak .. hergh!!!! ... sib baik pose akakkakakak

norinaomar said...

selamat berpuasa untuk rara jugak...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

slmt berpose gak sis syggg!!

y pon terinagt zaman kanak2 riang sy..besh3!!

Farah Shamsudin said...

Selamat Berpuasa syg..

Tengku Puteri said...

selamat berpuasa rara..=) sy dulu pun menipu jugak masa bru belajar puasa... time mandi cepat2 telan air..harharhar...

Asyieq-iN Rkey said...

cmt berpose..wah nakal ye

L said...

jalan2 sambil beri senyuman, nk bawak milo td tp xleh pose kaaan.. huhuhu selamat bepose!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#

ArulchelseA said...

selamat berpuasa jugak.

air paip tu biasa wat dulu tu.. kih kih

Afikah Aziz said...

kul 5 minum air dh xtahan sgt la tu haha,cm ika gak masa kecik2 dulu ngeee :p


selamat berpuasa kak :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

haha..zaman bebudak semua penah curi2 minom kot.. tapi minum mesti kantoi jgk kan..

mizzkechique said...

amboi, curik minum yer... babap kang.. haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

comelnya cara dia;) hahaha. biasala, ms budak2 kan. selamat berpuasa kak rara:)

syerz eyryn said...

selamat berpuase :)

syerz eyryn said...

selamat berpuase :)

Syuxer said...

hahahah biasalah time kecik2 mesti nakal punya...ada rasa dahaga..lapar xpe tapi dahaga memang susah bagi budak2 heheh..

fulamak minum air cam air coke heheh..laku tuh kalau jual hahahaha

AesyaZealous said...

camat berpuasa!!

Cik Aish said...

selamat berpuasa rara!!

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaaa . ramai sangat suka amik port minum air dalam bilik air .. heheh :)

Nurnajwa said...

ahaha, kte dulu pon buat mcm ni ><

hehehehehe, mke innocent je time buka pdhal dh kenyang.

~NajiLaA~ said...

setuju gossip dikurangkan. ;p

cik najihah said...

kak..
salam ramadhan..hee
baru dapat on9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...