Image and video hosting by TinyPic

11 August 2011

pengantin LARI.

"saye sebenarnya nak nikah kan org ni,tapi....tunggu punya tunggu pengantin lelakinya tak dtg-dtg.
jadi sy balik lah."




"dah tu tak jd nikah lah?"

"tak jadi lah dh pengantin tak dtg"
lebih kurang mcm tu lah dialog antara 
en.bambam ngan tok kadi ptg td.en.bambam 
balik majung sbb nk settel kan borang kawen.
tunggu punya tunggu tok kadi,
rupanya tok kadi g nikah kan org,
tapi malangnya pengantin lelakinya
tak dtg-dtg pulak.aduuuuuhhhh kesiannya perempuan tu kan.
mst satu rumah kecoh di buatnya sbb pengantin tak muncul-muncul.

i ingat kan dlm drama indon je sllu jadik cm ni.
rupanya kat malaysia pon ada eh.
apa lah perasaan dorg sebenarnya kan.
dah nk nikah dh tu.tp tak dtg pulak.
org sume dh bersedia.mana lah g nya pengantin lelaki tu.
sampai sekarang jd tanda tanya.
kepada kalian semua,kalau dh tak suke,
ckp lah terus terang,jgn lah sampai tok kadi tunggu lame,
tp pengantin tak sampai-sampai.
buat naye je tok kadi tu.haih.mcm-mcm dunia skrg ni.
dh makin huru hara.

p/s : en.bambam kalau tak nk gantikan tempat pengantin lelaki tu,siap mintak kebenaran lagik kat i,eeeuuuwwww nasib jauh,kalau dekat,mau i lepuk-lepuk dye.hehehe.

peringatan : kepada lelaki,borang nikah jgn nk bijak-bijak g liquid kalau ada yg salah tulis,just cancel kan je,nt jd cm tunang i kena isi borang 2 kali,buat naye je.haih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. kan ada dlm cerita jamilah ape tah kat astro tu..erm

    bambam rara saja jer nak buat rara jeles2 kat dye..pdhl dlm hati dye ade rara jer.hukhuk (mood gedik)hehe

    ReplyDelete
  2. owh borang nikah x boleh men liquid2 ye..baru syuk tau huhu

    ReplyDelete
  3. aiayaakkk,.kenapa buat mcm tuh, kesian kat org yg mnuggu,. mcm drama la,.hahaha

    ReplyDelete
  4. ade jugak? ish, kesian kat bride.

    ReplyDelete
  5. aloh..ciannye la kat pengantin tu kan..teruk betol la si pengantin lelaki tu..haiyaaaaaa

    ReplyDelete
  6. zalim punya perangai..tak suka bg tau awal2,jgn memalukan pihak perempuan pulak.ish!

    ReplyDelete
  7. borang nikah tak leh liquid eh?hahahah..baru tau...

    ReplyDelete
  8. haha, ye ke kat indon biasa terjadi mcmtu? mungkin tak suka dgn pilihan ortu tu, tu yg lari..kan kan?

    btw, comnel je pengantin lari2 di pantai mcm dlm gmbr kat ats tu...

    ReplyDelete
  9. huhu. Nice info. Nanti boleh lah ikut tips ni. hee. :)

    ReplyDelete
  10. hish...plish la...xbaik buat org cmtu...gtau la awal2 kalau xnak...

    ReplyDelete
  11. jahatnya pengantin laki tu. cuba kena dia. mana nak sorok muka.

    ReplyDelete
  12. manjung?eh dkt je tu ngn sini.itula..kalo xnk gtau awl.nyusah kn org

    ReplyDelete
  13. ahahahah panik je kan :)

    ps : dik boleh je .. try lah guna olay tuu , mana tahu sesuai :)

    ReplyDelete
  14. kesian si pengantin tu tertunggu2..

    ReplyDelete
  15. takbaik betul buat macam tu..

    borang nikah kat tunang saya lagi parah rara,dia baru perasan yang kerani tu print out tarikh nikah 19 september dan bukannya 19 november..gilo..tak pasal je saya kena nikah bulan depan!mujur nanti dia g semula pejabat agama tu.

    ReplyDelete
  16. ada jugak org camni.. takbaik buat bride cmtu. satu hari nnti kena blk
    br tau huhuhu

    ReplyDelete
  17. tkutnye jadi mcm tue...mintak2lah dijauhkan aminnnn..semoga jodoh dan umur dipanjangkan aminnnn

    ReplyDelete
  18. kesiankan..
    malu la pihak pompuan..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com