22 August 2011

persiapan raya : bersesak-sesak

salam 22 ramadhan.


mcm mana persiapan raya?
dh siap dh sume dh?

semalam n kelmarin 2 2 hari
i g merayap ke sogo,dan 2 2 hari tu jugak
lah sesak yg tak terhingga.hehe,tahap infiniti,
tapi yg peliknya,jalan tak jem sgt semalam,
just manusia je penuh,
tapi pelik gak jalan x jem,
dorg naik apa eh,LRT pun tak penuh sgt.
cerita pasal sesak-sesak ni,
ada yg tak suke dgn sesak n lebih suke
shoppink awal-awal,bg i pulak,i lagik suke 
shoppink last-last minute,best,baru rasa meriahnya 
nk beraya tu,rasa excited je kan.kalau shoppink
awal-awal tu rasa mcm tak besh,org pun xde
n yg penting tak meriah dgn SALE.
bile ada Sale tu yg besh tu.

tapi yg i pelik tu,
dlm bersesak-sesak tu,
ada jugak yg sanggup bwk baby
g bershoppink kan,bukan baby 7 8 bulan,
tapi ni baby 2 bulan.ich,kesian kot i tgk.
knp lah dgn dorg ni eh.x kesian ke
kat anak tu,budak tu panas ke,
lapar ke,nk tidur ke.kalau
menanges korg gak
payah nk membeli.

bg i,yg ada baby tu,tinggal je lah kot,
tak payah lah bwk,bile bwk tu yg ada kes mcm-mcm tu,
lagik pun kesian kat baby tu.kalau i ada anak nt.
i tinggal je kat umah nt.hehehehe.

p/s : lagik 8 hari je kite nk raye kan =)

25 comments:

mizzkechique said...

setuju.. klu de baby tu, tggl je la kt umah.. kesian..

ღ p!nk veLvet ღ said...

mak aih~ kemain sesak ... kalau aku mau migraine kat c2 gaq :P

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin g jln TAR hr sabtu...
aduh,sesaknye....
tp nak redah jugak
sbb dah smpi
huhuhuhu

::EIDA:: said...

lagi 8hari !! Ohh yeah ~~

syaz@rozelt said...

wah jalan sogo ke smlm..syaz pon merayap dekat situ jugak..mmg rmai giler orang smpai x terjumpe pon kite kan??hihi

p/s: pegi sogo smpai 2 hr bturut2..beli apa tu rara?hihi

diana said...

betul la...
kecik sangt untuk dibawak bershopping...

akak dulu masa lepas bersalin sampai maisara umur 8 bulan baru akak keluar umah bawak dia pi shopping..
tu pun pasal nak beli baju...
hehhehe

Fariza said...

he3. ingtakan mahu g gak. tp x sanggup ramai sgt. hik3

aimi adilah said...

btl2,.. xsuke tgk yg bawak baby ni... cian kt bby 2....

ieda said...

nasib baik dah settle awal .. x suke last minute :)

Hana Soffelia said...

Huh, hana xsuka shopping last minute. Semalam pi cari kasut, punyalh ramai gila org. Xsggup nk duk lama2 dlm shopping complex. cpt2 cari brg yg nak, then blah dr situ.

~~Ticer Wann~~ said...

kalo Ticer la mesti pitam ni... huhuhu

hira said...

kan? kesian baby tu. haih. tak rasa kesian ke ibu dia tu? =____=

mOoN said...

memang kesian kat baby2 tu...masuk shopping complex,, mak bapak diorang pakai sweater sebab sejuk tapi baby diorang blh lak dipakaikan baju pendek ngan seluar pendek... x senonoh betul parents cam tu...

Farah Shamsudin said...

Kalau area Sogo tu, memang la setiap taun pn mcm tuu.. tak suka sgt last minit sopping..nanti xd size tau.

tia @ Ini Kisah Tia said...

meybi kalau tinggal takde jaga kot kak ..

anismelon said...

tak suke sesak sesak nie..kadang kan anis soping raye baju baju jalan nie lepas raye je..mse raye kan dah tmpah bju kurung..so berkurung jelah hehe

Cik Kamoo said...

dah siap shopping...tunggu 2nd round plak

ArulchelseA said...

dah time bershoping skang ni kan..mcm tu la.. kih kih kih..

ayleencutegirl said...

ya Allah, sesaknya.. cmne nak shoping cmni?? i lom shoping lagi..tunggu gaji kuar dulu..sob2 :(

UyaRayza said...

uya pnah p skali jer p jalan tar..lepas tue insaf..tak nak pegi dh yer..tak suke bersesak2 hehehe..pening2 ble pgsn hehehehe

Sofya said...

akak dah beli awal2..
susah sikit nak kawal hero2 ni..

Cik Azizah said...

kesian baby..mcm ni lah byk penyakit dlm bersesak2..bila anak dah sakit. mak ayh juga susah tp tak ingat semua tu!! grrr

cik najihah said...

kak..semalam kite g beli kerepek pon bersesak bagai..x sanggup

hanis said...

xkan nak tinggal baby tu sorang2 kat umah kot...

Ct Arina said...

astaghfirullahalazim. igt kL td. haha^^ bukan upenye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...