22 August 2011

riak : sengaja @ tidak?

walaupun kite mengelak diri kite untuk riak,tp kadang-kadang kite akan riak dgn apa yg kite ada tanpa disedari,dan benda tu akan disedari oleh org lain.




20 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul2 kadang2 kita tak perasan kita ter...riak..astagfirullah al azim

p/s : rara ada kad raya kat blog awe :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga kita sentiasa dilindungi dr berlaku riak..

Syuxer said...

riak itu syirik kecil..marilah kita sama2 elakkannya..

Fathiah Hamim said...

semoga kita dijauhkan =)

msredcheesecake said...

betul...kadang2 akak riak gak...tapi tak selalu sbb akak bukannya ada ape pun...

cik najihah said...

betul tu kak..
kadang2 kite x sedar pun yg kite act dah riak..

Rtp Farra Arisha said...

ya, arisha akui manusia mmg tak pernah lari dari kesilapan..so starting from now on, praktikkan yg baik2 saja ok!! :)

btw, selamat berpuasa day 23 for tomorrow!!

ieda said...

x sengaja tuu memang ada .. adakalanya ita x sedar dik huhu

NURUL AINI NORAZMAN said...

btol2,. kita kdg2 yg tak sedar,.=)

ArulchelseA said...

btul tu..bukn nk riak..tp dia dtg ngan sndirinya..tu cepat hilang apa yg kita dpt..kih kih kih

ILA HonEyBuNNy said...

betul tu...

moga diri neh terhindar dari sifat2 riak....

Umie Artoqiemie said...

a’ah.. sangat betull..

iPai said...

sebab tuh kena sentiasa beringat .. kalau gitu, mesti kita dapat kawal diri kita ..

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin dah dapat kad raya dari rara...
terima kasih
hehehe

diana said...

mintk dijauhkan dari sikap riak...
tak best bila orang label kita gitu..kN??

syirayu said...

solat tahajud.. mge kite dlindungi allah dr sifat2 sebegitu ameen..

.:shura shushi:. said...

c0p ikin dapat kad raye???x aci!! hihihi

tak per tggu kad kawin rara je lor :)

cik fadh said...

ermmm btol..sokong, kadang kt blog pown kiter juz nk share dengan org tp perspektif org lain, mgkin kiter da menunjuk2 plak even niat hnya nk share ;) manusia xpernah sempurna kan ;)

DoodleLicious said...

tu lah pasal...

kadang2 termalu sendiri bila tersedar terriak dengan orang lain..

Hana Soffelia said...

betul tu rara. Kadang2 kita tak sdar semua tu. Mintak dijauhi dr perasaan riak itu. Subhanallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...