Image and video hosting by TinyPic

18 August 2011

saye x makan kurma.


nampak x bekas kurma kat atas?cantek kan?
ni gift dr jaring,dorg bg smlm,dlm isinya ada kurma,
buah peach n kiwi.

bekasnya,hah hamek kau,hijau nya,sgt lah cantek.
nk bukak pun slow-slow je.syg nk lasak-lasak.heeee.

i dh berangan dah,nk amik bekas tu buat bekas makeup.
heee.kejam kan,org letak kurma,kite nk letak brg makeup.
eh tapi muat taw,ingat tak muat ke?bekas ni besar lah.

hmm tp i ada 1 mslh,
i tak makan kurma.tak baik kan ckp cm tu.
sbb tu mknan Nabi,sunat mkn kurma sebelum berbuka.
*en.bambam marah bile i ckp i tak mkn kurma taw
i teringin nk mkn kurma,sbb banyak kan khasiatnya.
my mom kata,dye sahur mkn kurma n milo pun leh kenyang.
ustad i pun ckp dulu,kite mkn kurma ni 3 ketul bersamaan
dgn sepinggan nasi kenyang nya,kalau betullah niat
mkn tu kan.hehehe.kalau kite,3 ketul,
alahai,sikitnya,mana kenyangkan.hee.


so just nk tny,tau x cane caranya
nk bg suke mkn kurma eh?i teringin nk mkn.
nk amalkan mkn kurma,sbb tgk org mkn mcm sedap je.
haritu dh paksa dh mkn,tapi tak boleh.nak tau tak 
i mkn kurma apa,kurma yg disalut coklat,
kurma Yusoff Taiyoob,kan dorg ada
keluarkan kurma coklat kan.
yg tu leh lak i telan.

mengada-ngada kan mulut ni.
nk yg ada coklat je,yang plain tak nk lak dye.
tahun ni i cr gak kurma coklat Yusoff Taiyobb tu,tp tak jumpa =(
so taun ni puasa tak merasa sebijik pun kurma lagik.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. akk try yg mmg pure dr mekah... sdap... try mkn ckt2... dulu kite cm akk gak..xmkn kurma.. sb kite tgk murma 2 cm LIPAS hihihi... tp bler ayh bising2 sb buke pose x mkn kurma... so kite try ckt2.... lme blh je telan... :) try k....

    ReplyDelete
  2. mknlah. ia byk khasiat tau. x suka 3x, nanti lama2 tiba2 boleh jd suka tau. wiwit. hik3.

    ReplyDelete
  3. kurma memang sedap... i suka kurma mariami..

    ReplyDelete
  4. ramai gak org xmkn kurma rupenye hehe..try la mkn kak,sedap :)

    ReplyDelete
  5. kak long suka kurma...wpun tak puasa kak long akan beli...mmg suke..heheheh ;)

    ReplyDelete
  6. kak,..kite same..
    fara pon x makan kurma..x tau kenape..

    ReplyDelete
  7. sis dolu tak makan..tp try2 jupe yg serasi plak...terus suke yg gebus2..

    ReplyDelete
  8. laaaaa nape tak makan kurma ? sedap tau . i ni pulak jenis tak makan kurma yang salut coklat tu . sebab i memang tak suka coklat . haha . sape lagi pelik ? sorang tak makan kurma , sorang tak makan coklat . hahaha

    ReplyDelete
  9. Ala.. xmkn kurma ke rara? sdap tau. Even bkn bln pose pun, hana suka jadikan kurma sbg snek. Sdap dr coklat. kehkeh Kurma yg sntiasa jd pilihan Hana Kurma Safiya Bertangkai, yussuf Taiyob. Cer rara cairkan coklat, then cicah coklat dengan kurma, sure leh mkan punya. tehee

    ReplyDelete
  10. LOL ~ Kat Tesco berlambak lambak jual kurma cekelat tu ...

    *muka bangga steady makan kurma*

    hihihii...

    ReplyDelete
  11. eh samalah.. akak pun dulu tak mkn kurma tau. tak lalu. smp tahun lepas mak balik dari haji beli kurma coklat. terus licin, akak bedal hahaha..

    ReplyDelete
  12. kena makan nak awt mude anggap makan nampak mude remaj conpom rara makan ehehehe

    ReplyDelete
  13. dlu mimi x makan gak kurma.
    tpi ayah paksa.siap campak masuk dalam pinggan.nak x nak kena makan.
    skrg ni jdi habit pulak..sahur makan kurma mmg kenyang.

    ReplyDelete
  14. dah selera camtu nak buat camna dik.. jgn paksa2 kalau memang x suka

    ReplyDelete
  15. dulu tak berapa gemar jugak kurma..sekarang dah pandai makan dah...sedap dan byk khasiat tau...

    try la makan sikit2...boleh punya tu...

    ReplyDelete
  16. akk makan la kurma yang dah dh renoved jd coklat tu.. sedap giler... pastu cnfirm ketagih ar makan kuram coklat tu...hahaha

    ReplyDelete
  17. dulu tak suka makan dah tahu apa khasiat kurma tarus suka makan, tapi yang hebatnya anak memang minat giler makan kurma...

    ReplyDelete
  18. amik kurma bekas boleh isi benda lain...hehe

    ReplyDelete
  19. akak pulak kurma yang bersalut2 coklat ke gula ke memang tak boleh telan...
    hehehe

    ReplyDelete
  20. sampai sekarang ke kak ? wah . dasyat tuh .. hehe :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com