18 August 2011

saye x makan kurma.


nampak x bekas kurma kat atas?cantek kan?
ni gift dr jaring,dorg bg smlm,dlm isinya ada kurma,
buah peach n kiwi.

bekasnya,hah hamek kau,hijau nya,sgt lah cantek.
nk bukak pun slow-slow je.syg nk lasak-lasak.heeee.

i dh berangan dah,nk amik bekas tu buat bekas makeup.
heee.kejam kan,org letak kurma,kite nk letak brg makeup.
eh tapi muat taw,ingat tak muat ke?bekas ni besar lah.

hmm tp i ada 1 mslh,
i tak makan kurma.tak baik kan ckp cm tu.
sbb tu mknan Nabi,sunat mkn kurma sebelum berbuka.
*en.bambam marah bile i ckp i tak mkn kurma taw
i teringin nk mkn kurma,sbb banyak kan khasiatnya.
my mom kata,dye sahur mkn kurma n milo pun leh kenyang.
ustad i pun ckp dulu,kite mkn kurma ni 3 ketul bersamaan
dgn sepinggan nasi kenyang nya,kalau betullah niat
mkn tu kan.hehehe.kalau kite,3 ketul,
alahai,sikitnya,mana kenyangkan.hee.


so just nk tny,tau x cane caranya
nk bg suke mkn kurma eh?i teringin nk mkn.
nk amalkan mkn kurma,sbb tgk org mkn mcm sedap je.
haritu dh paksa dh mkn,tapi tak boleh.nak tau tak 
i mkn kurma apa,kurma yg disalut coklat,
kurma Yusoff Taiyoob,kan dorg ada
keluarkan kurma coklat kan.
yg tu leh lak i telan.

mengada-ngada kan mulut ni.
nk yg ada coklat je,yang plain tak nk lak dye.
tahun ni i cr gak kurma coklat Yusoff Taiyobb tu,tp tak jumpa =(
so taun ni puasa tak merasa sebijik pun kurma lagik.


23 comments:

aimi adilah said...

akk try yg mmg pure dr mekah... sdap... try mkn ckt2... dulu kite cm akk gak..xmkn kurma.. sb kite tgk murma 2 cm LIPAS hihihi... tp bler ayh bising2 sb buke pose x mkn kurma... so kite try ckt2.... lme blh je telan... :) try k....

Fariza said...

mknlah. ia byk khasiat tau. x suka 3x, nanti lama2 tiba2 boleh jd suka tau. wiwit. hik3.

blogtilldrop said...

kurma memang sedap... i suka kurma mariami..

Afikah Aziz said...

ramai gak org xmkn kurma rupenye hehe..try la mkn kak,sedap :)

kaklong said...

kak long suka kurma...wpun tak puasa kak long akan beli...mmg suke..heheheh ;)

cik najihah said...

kak,..kite same..
fara pon x makan kurma..x tau kenape..

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik kotak tue rara

Diana @ bilakukatacinta said...

sis dolu tak makan..tp try2 jupe yg serasi plak...terus suke yg gebus2..

syieqa mieka said...

laaaaa nape tak makan kurma ? sedap tau . i ni pulak jenis tak makan kurma yang salut coklat tu . sebab i memang tak suka coklat . haha . sape lagi pelik ? sorang tak makan kurma , sorang tak makan coklat . hahaha

Hana Soffelia said...

Ala.. xmkn kurma ke rara? sdap tau. Even bkn bln pose pun, hana suka jadikan kurma sbg snek. Sdap dr coklat. kehkeh Kurma yg sntiasa jd pilihan Hana Kurma Safiya Bertangkai, yussuf Taiyob. Cer rara cairkan coklat, then cicah coklat dengan kurma, sure leh mkan punya. tehee

mizzkechique said...

rugi xmkn kurma tau...

syrupmasin said...

ohh ta makan kurma ke :D

::EIDA:: said...

LOL ~ Kat Tesco berlambak lambak jual kurma cekelat tu ...

*muka bangga steady makan kurma*

hihihii...

CikPuan Fara said...

eh samalah.. akak pun dulu tak mkn kurma tau. tak lalu. smp tahun lepas mak balik dari haji beli kurma coklat. terus licin, akak bedal hahaha..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kena makan nak awt mude anggap makan nampak mude remaj conpom rara makan ehehehe

Cik Puan Mimi said...

dlu mimi x makan gak kurma.
tpi ayah paksa.siap campak masuk dalam pinggan.nak x nak kena makan.
skrg ni jdi habit pulak..sahur makan kurma mmg kenyang.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah selera camtu nak buat camna dik.. jgn paksa2 kalau memang x suka

wahida said...

dulu tak berapa gemar jugak kurma..sekarang dah pandai makan dah...sedap dan byk khasiat tau...

try la makan sikit2...boleh punya tu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

akk makan la kurma yang dah dh renoved jd coklat tu.. sedap giler... pastu cnfirm ketagih ar makan kuram coklat tu...hahaha

iffah imani said...

dulu tak suka makan dah tahu apa khasiat kurma tarus suka makan, tapi yang hebatnya anak memang minat giler makan kurma...

Nur Hawa Mohd Zin said...

amik kurma bekas boleh isi benda lain...hehe

diana said...

akak pulak kurma yang bersalut2 coklat ke gula ke memang tak boleh telan...
hehehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

sampai sekarang ke kak ? wah . dasyat tuh .. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...