08 August 2011

sila cermin SALAH sendiri dulu

bile dh petang-petang ni,


rasa tak sabar nk balik.dh kul 4pm lah katakan.
lepas solat,rasa segar sgt.rasa hepy je.
TAPI,bengang x korg bile korg hepy-hepy
tibe-tibe kena marah.
ouch,mmg menyirap darah ni.
tambahan lagik kalau dorg marah-marah,
then bile korg siasat balik,salah tu bukan salah korg.
huh,mmg berapi,saje nk kurgkan pahala puasa
i ptg-ptg cm ni kan.nasib i boleh control ag.

bukan lah nk marah sgt,tp yg nk jd marah
tu sbb nya,tak siasat,tak tanya knp,
main nk marah je.lg pun tak boleh ke ckp elok-elok.
siap sound "lain kali nk buat keje hati hati"
eh hello,sepatutnya i tuju kan ayat tu kat u taw!

then bile i call balik,terangkan mana yg tak betul,
baru nk tergelak-gelak dlm fon.
(@&@*^#*(@@(8
sabar safura sabar lah.
fuhhh fuhhhh!

peringatan buat semua lah eh.
bile kite berkerjasama ngan org,
buat 1 kerja tp buat beramai-ramai,
kalau ada salah silap dimana-mana,
jgn lah trus nk BOOOMMM org,
siasat dulu,kalau dh kena MAKI balik
kau yg malu.bluweeeekkssssssss.

16 comments:

nuraien said...

Memang pun.huhuhu..
wat sakit hatikan..

Umie Artoqiemie said...

sam2 kite memaafkan ye dak ? ^_^

azam said...

betul........tepat

tapi ingatlah jika ditegur, pandanglah apa yang ditegur dan bukannya memandang orang yang menegur

mOoN said...

ari ni bengang sangat ngan officer yang xtau nak kompromi... grrrrr

suriani azwan said...

suka suki je kan marah org...lg satu...gram betol bila org suka dgr sebelah pihak...percaya bulat2 org kata...apa salahnya tanya dulu...entah betol entah tidak...pastu tak tau pasal buat muka ketat kononnya kita salah besar...geram kan...

syaz@rozelt said...

huhu..rara kena marah ke?saba taw..

mizzkechique said...

mmg marah..rs nk caruts je.. opss, xbaek...

sabar yer.. =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dugaan berpuasa.. sabar je la rara

Nurnajwa said...

kesian sis kte sorg ni, sabar ok ;)

ArulchelseA said...

cermin2 kan diri anda..

shedameor said...

sabar yea kak di bulan puasa ni :)

Bui Junaidi said...

sabar2..jgn marah2 nnt kurang pahala posa..hehe

cik najihah said...

em...sabo jelah kak..
kalau sy tu da lame kene maki

msredcheesecake said...

pas tu langsung tanak mintak maaf....rasa nak babab je...

Ayie said...

sis, teman ada cerita.. hampir sama dengan kes nih.. nanti teman buat entry.. hahahaha

diana said...

tu sikap orang yang penakut..
sebelum apa2 dia salahkan orang lain dulu..betul2 penakut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...