Image and video hosting by TinyPic

24 August 2011

tiap-tiap minggu sakit.

rini i g keje lambat,sbb mlm td mmg langsung tak boleh tidur,tak lena langsung,perut sakit,then muntah-muntah n cirit-cirit.smlm lepas amik en.bambam kat pudu,ajak dye g mkn kenny rogers,sbb mmg lame sgt teringin nk mkn,and en.bambam pon tak mkn lagik.

then perut full sgt,lepas sampai umah,perut trus rasa tak sedap.lain mcm je,baring pon rasa lain mcm,then start kul 3am,trus muntah n cirit-cirit.mmg tension giler,i tak suke muntah,bile muntah tekak trus rasa x sedap.sampai subuh i muntah-muntah n cirit,habes keluar sume isi-isi perut.mmg sgt terok rasa nya.



sampai skrg pun still rasa nk muntah n cirit-birit ag,tapi tak tau dh nk muntah kan apa.dh takde isi dh dlm perut.habes rugi spegetti yg i mkn smlm,i rasa spegetti tu kot yg ada problem,ke perut i yg angin,tolak balik sume mknan.hmm ntah lah.

start dr awal ramadhan asek sakit je,1st week puasa,cirit-birit n muntah-muntah,2nd week demam,minggu ni cirit-cirit ag,i tak paham knp badan i skrg ni,antibody mmg slow sgt,salah mkn sket muntah,salah mkn sket demam,ohhhhhh ntah lah.badan pon lemau je.mmg dugaan sungguh ramadhan i tahun ni.

p/s : i akan anti spaghetti lepas ni.tak nk mkn dh. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

34 comments:

  1. doakan rara cepat sembuh..saba yek!

    p/s: nie dah x sehat posa x?huhu

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh. :)
    ujian dr Allah.
    next time hati2 ye

    ReplyDelete
  3. jage kesihatan yer rara
    nnti xleh raya....
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. yui doakan sis cpt sembuh ea..

    jg dri bek2 tau..

    ReplyDelete
  5. spageti? lepas ni mmg tak akan makan la ye sis. hihi

    ReplyDelete
  6. ada ambil vitamin tambahan tak?

    kak ati sampai makan 3 jenis
    vitamin sbb nak sihat sepanjang
    bulan posa dan raya...hehe~

    ReplyDelete
  7. keracunan makanan ke??
    dah pi klinik??

    ReplyDelete
  8. sabar..dugaan di bulan puasa ni..

    semoga cpt sembuh sayam.. =)

    ReplyDelete
  9. kesian nyaa. tak suka muntak jugak!

    get well soon sis! =)

    ReplyDelete
  10. ada x kena tuu
    gi klinik cayunk , jgn dibiarkan .. :))

    ReplyDelete
  11. Lar, siannya rara. Hurm,silap mkn kot. kalo melarat lagi, pi klinik cpt2..

    ReplyDelete
  12. keracunan ke?.. selalunya org ade simptom macam ni keracunan makanan..

    ReplyDelete
  13. nama rara cam dlm new giseang story..hehe..semoga cepat sembuh..baik jumpa doktor cepat..badan manusia ni tak sama antara satu sama lain

    ReplyDelete
  14. kesiannya..
    perut rara mmg jenis xtahan kot..
    xleh silap makan sikit..
    mcm akak.. mmg kdg teringin tapi pk nk akak gak yg sakit.. mmg xla.. tapi teringin sesangat tu mmg belasah gak tapi tanggung sendiri la pastu..
    apapun akak doa rara cepat sembuh k..

    ReplyDelete
  15. mkn ubat k..ada lah 2 x kne mkn 2..sabar ye..=)

    ReplyDelete
  16. apa!! muntah2.. loya2.. kih kih kih.. gurau2 je... :P

    smoga cepat baik ye rara..jgn mkn lg dah yg rasa tk best tu..

    ReplyDelete
  17. cepat baik yer dear...


    jgn la boikot spagetti tu...hehe..

    ReplyDelete
  18. semoge cepat sembuh ye.. :) perut tu terkejut kot..

    ReplyDelete
  19. kesian akk..keracunan makanan kot..cik bambam tak kene prob yg same?

    ReplyDelete
  20. isk2..jumpe dokter x..makan ubat ye.semoga cepat sembuh..xbest la raya kalau x sehat..

    ReplyDelete
  21. kesianya,.faham2,.seksa tu klu asik mntah2 je,.makan ubat okeyh,.=))

    ReplyDelete
  22. aishh bahaya sakit2 perut sampai camtuh sekali..syuk faham pengalaman camtuh coz syuk pernah kena..tekak jadi cam ntah pe ntah..susah nak telan makananan..rasa pun cam tak rasa huhu..

    spaghetti agaknya dah basi kot..huhu..x pun memang perut rara say no to spaghetti huhu..bek makan mee goreng hehe..;)

    ReplyDelete
  23. RARA, ANDA DI TAG.

    After sembuh jawab ye. ṭehee

    ReplyDelete
  24. kena santau kot kak. *owhh, mula sheda sangat puaka. hehe


    #pegi cek hosp la akk :)

    ReplyDelete
  25. harap copek sembuh yer...ini semuo dugaan namo eh...sabo yer..

    ReplyDelete
  26. Sian dier...puasa ke rini? Minum oren bagi bertenaga balik....

    Sampul angry birds tu akak beli kat PAS shah alam.

    ReplyDelete
  27. rara mkn spagetti pe? cfud ke? ade kupang ke? kalau rina mmg x blh mkn kupang. x lame konfem muntah2 teruk. mmg alegik le.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com