24 August 2011

tiap-tiap minggu sakit.

rini i g keje lambat,sbb mlm td mmg langsung tak boleh tidur,tak lena langsung,perut sakit,then muntah-muntah n cirit-cirit.smlm lepas amik en.bambam kat pudu,ajak dye g mkn kenny rogers,sbb mmg lame sgt teringin nk mkn,and en.bambam pon tak mkn lagik.

then perut full sgt,lepas sampai umah,perut trus rasa tak sedap.lain mcm je,baring pon rasa lain mcm,then start kul 3am,trus muntah n cirit-cirit.mmg tension giler,i tak suke muntah,bile muntah tekak trus rasa x sedap.sampai subuh i muntah-muntah n cirit,habes keluar sume isi-isi perut.mmg sgt terok rasa nya.



sampai skrg pun still rasa nk muntah n cirit-birit ag,tapi tak tau dh nk muntah kan apa.dh takde isi dh dlm perut.habes rugi spegetti yg i mkn smlm,i rasa spegetti tu kot yg ada problem,ke perut i yg angin,tolak balik sume mknan.hmm ntah lah.

start dr awal ramadhan asek sakit je,1st week puasa,cirit-birit n muntah-muntah,2nd week demam,minggu ni cirit-cirit ag,i tak paham knp badan i skrg ni,antibody mmg slow sgt,salah mkn sket muntah,salah mkn sket demam,ohhhhhh ntah lah.badan pon lemau je.mmg dugaan sungguh ramadhan i tahun ni.

p/s : i akan anti spaghetti lepas ni.tak nk mkn dh. 

34 comments:

syaz@rozelt said...

doakan rara cepat sembuh..saba yek!

p/s: nie dah x sehat posa x?huhu

aimi adilah said...

jumpe dokter lh kak..

Fariza said...

semoga cepat sembuh. :)
ujian dr Allah.
next time hati2 ye

e k i n ♥ y u s r i said...

jage kesihatan yer rara
nnti xleh raya....
huhuhuhu

Afikah Aziz said...

semoga cepat sembuh ye kak :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yui doakan sis cpt sembuh ea..

jg dri bek2 tau..

Aimifiqa said...

spageti? lepas ni mmg tak akan makan la ye sis. hihi

Ati Masrif said...

ada ambil vitamin tambahan tak?

kak ati sampai makan 3 jenis
vitamin sbb nak sihat sepanjang
bulan posa dan raya...hehe~

diana said...

keracunan makanan ke??
dah pi klinik??

mizzkechique said...

sabar..dugaan di bulan puasa ni..

semoga cpt sembuh sayam.. =)

Fathiah Hamim said...

kesian nyaa. tak suka muntak jugak!

get well soon sis! =)

ieda said...

ada x kena tuu
gi klinik cayunk , jgn dibiarkan .. :))

♥ ajaa tyne ♥ said...

akak..

moga cepat sembuh ye syg =)

Hana Soffelia said...

Lar, siannya rara. Hurm,silap mkn kot. kalo melarat lagi, pi klinik cpt2..

Umie Artoqiemie said...

keracunan ke?.. selalunya org ade simptom macam ni keracunan makanan..

Brilliant Marjan said...

nama rara cam dlm new giseang story..hehe..semoga cepat sembuh..baik jumpa doktor cepat..badan manusia ni tak sama antara satu sama lain

Sofya said...

kesiannya..
perut rara mmg jenis xtahan kot..
xleh silap makan sikit..
mcm akak.. mmg kdg teringin tapi pk nk akak gak yg sakit.. mmg xla.. tapi teringin sesangat tu mmg belasah gak tapi tanggung sendiri la pastu..
apapun akak doa rara cepat sembuh k..

nuraien said...

mkn ubat k..ada lah 2 x kne mkn 2..sabar ye..=)

ArulchelseA said...

apa!! muntah2.. loya2.. kih kih kih.. gurau2 je... :P

smoga cepat baik ye rara..jgn mkn lg dah yg rasa tk best tu..

cik fadh said...

mkn vitamin antibodi ;)

wahida said...

cepat baik yer dear...


jgn la boikot spagetti tu...hehe..

Asyila Zainuddin said...

semoge cepat sembuh ye.. :) perut tu terkejut kot..

anismelon said...

kesian akk..keracunan makanan kot..cik bambam tak kene prob yg same?

cik najihah said...

get well soon kak

アヌムちゃん said...

isk2..jumpe dokter x..makan ubat ye.semoga cepat sembuh..xbest la raya kalau x sehat..

NURUL AINI NORAZMAN said...

kesianya,.faham2,.seksa tu klu asik mntah2 je,.makan ubat okeyh,.=))

syrupmasin said...

rehat bnyak2 :)

Syuxer said...

aishh bahaya sakit2 perut sampai camtuh sekali..syuk faham pengalaman camtuh coz syuk pernah kena..tekak jadi cam ntah pe ntah..susah nak telan makananan..rasa pun cam tak rasa huhu..

spaghetti agaknya dah basi kot..huhu..x pun memang perut rara say no to spaghetti huhu..bek makan mee goreng hehe..;)

Hana Soffelia said...

RARA, ANDA DI TAG.

After sembuh jawab ye. ṭehee

shedameor said...

kena santau kot kak. *owhh, mula sheda sangat puaka. hehe


#pegi cek hosp la akk :)

Papa Mifz said...

harap copek sembuh yer...ini semuo dugaan namo eh...sabo yer..

msredcheesecake said...

Sian dier...puasa ke rini? Minum oren bagi bertenaga balik....

Sampul angry birds tu akak beli kat PAS shah alam.

Ct Arina said...

rara mkn spagetti pe? cfud ke? ade kupang ke? kalau rina mmg x blh mkn kupang. x lame konfem muntah2 teruk. mmg alegik le.

eiela said...

semoga cepat sihat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...