17 August 2011

tutorial : Tab Menu

tutorial ni khas untuk cik tunangan wannabe ni.hehehe.







dye mintak tolong i ajar buat tab menu cm ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok,mulamula skali macam ni,
pecah telur 3 bijik,pukul sampai kembang.
opppssss! ni salah channel.heeee.
jgn marah shura =)

ok cm ni.shura g ke POSTING
then click ke edit pages.

dye akan keluar cm ni
then click ke NEW PAGE
dye akan keluar cm ni EDIT PAGE
then tulis lah pape kat tajuk n content nya
PUBLISH then SIAP!

*dlm new page tu,kat edit page,leh lah buh apa je.
link ke apa ke.ok x cik shura?hope paham eh =)

13 comments:

::EIDA:: said...

Tuk shura je ? Kawan shura boleh pakai tak tab menu ni ? ngeee !!

アヌムちゃん said...

thanks sharing :)

UyaRayza said...

nice tutorial hehehe..sbb uya pun tgh pelik mcm mane la org buat tab tue hehehe..thankz deaR

Hana Soffelia said...

Owh..mcm tu. Tq rara...

.:shura shushi:. said...

rara!!!dah dpt..
tqvm yeeee!! nnt i blanje ice cream..hihihi

diana said...

o...gitu ke..
akak baru tahu...
sebab tab menu akak tu buat nya cam lain..
hehehh

Syuxer said...

tq tutorial neh heheh..:)..rajin rara kongsikan tips2 neh heheh

Asyila Zainuddin said...

nnti nk try la.. hehe.. thx for sharing ye.. :)

kaklong said...

tunjuk ajarku sifu!....hahahah ;)

hebat la...

May Maisarah said...

Pahammmm chekgu...! =))

Acik said...

buat page baru kan? tenkiu!

aimi adilah said...

nk try blh x :)

syaz@rozelt said...

simple yet nice je tutorial rara nie..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...