Image and video hosting by TinyPic

30 September 2011

Nabil-Zira-Manis bila NIKAH bertudung

SONY DSC



SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nabil & Zira NIkah

Nabil & Zira Nikah

Nabil & Zira Kahwin

seriously mmg cantek si zira ni kan.dh kawen dh nabil,selamat sudah.1 je i kagum ngan zira ni sbb dye nikah pon bertudung.i dh lama dh nk ckp pasal hal ni.ramai i tgk artis-artis kite skrg kalau nikah,rambut tu berjurai-jurai mcm pontianak,kalau bertudung kan cantek.tambah ag masa nikah.masa tu kite nk buat benda baik.benda yg mulia,tak salah kan kalau kite bertudung.tak PANAS pon.tak terbakar pon rambut tu.sonok sgt nk biar rambut tu berjurai-jurai.

p/s congrats to nabil.creadit to ohbulan. 

pengganti Cikgu Syida!

td i baca entry terbaru akk LEKIT pasal pesaing cikgu shida ni.hehehe.mmg kelakar mamat ni.kalau masa video miming yg cikgu shida buat tu,i mmg tak tgk,sbb menyampah tgk cikgu shida tu,hehehe.tak baik kan menyampah kat org,tp mmg menyampah lah.sbbnya dye pompuan,then nk buat vid miming cm tu.




but! bile tgk video miming mamat ni.mmg i gelak berdekah-dekah lah kan.mmg kelakar giler kot.dh lah bibir nya besar.dgn prop yg tak boleh blah dye tu.korg g lah layan jugak.hehehe.besh giler,tapi tak tau lah korg suke ke x.citarasa kite lain-lain kan.

menjadi BONEKA manusia secara tak sengaja

sebagai manusia,jika tak mampu,buat lah cara tak mampu.jika kita tak mampu,tapi nk jugak buat upacara mcm org lain,kena lah siasat dulu,tanya dulu dr A---------------------------------------Z apakah aturcaranya,apakah yg terjadi,apa yg akan disusun atur di dalam majlis tu,bagai mana design bajunya.apakah makanannya.tambah lagik bile yg provide or yg sponsor sesebuah majlis tu adalah bukan beragama ISLAM.i nk ckp lebih-lebih pon i tak de semasa majlis tu berlangsung,just terbaca di blog-blog org lain.
memey norman
gaun ni pon dh nampak mcm kawen kat gereja.hmmm.
kadang-kadang mmg lah kite tak perasan akan kesalahan sendiri,and org lain akan nampak kesalahan tu,but sblm kita membuat kesalahan tu,better lah kite siasat habes-habesan dulu.jgn lah main tarammmmm je.peringatan untuk diri i juga.tapi i takpe,takde sape nk sponsor,bukan retiiiisss lah katakan.

p/s : hmmm korg nk tau i ckp pasal apa ni sbnrnya.click SINI

Speed Trap bawah fly over!



Team Ultimate-X
PLUS North Bound (ke Utara)
*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.
PLUS South Bound (ke Selatan)
*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.
Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h
NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km
NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.
Kesas East Bound
*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.
Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.
Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!
East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.
SPEED TRAPS IN JOHOR South Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng
North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.
SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG
North Bound
*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*PenangBridge at island end.Speed limit 80km/h.
South Bound
*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.
SPEED TRAPS IN PERAK
North Bound
*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.
South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction



* patutlah haritu masa i drive balik ipoh dgn en.bambam,dye kata,lain kali kalau bwk fly over,sila lah slow kan kenderaan tu.sbb mst ada speed trap,tapi i tak caye,but bile dh keluar list mcm ni.huh! mmg kena percaya lah.kang tak pasal-pasal sampai  2 muka surat saman i.menanges nk bayar nt.jaga-jaga eh semua.

surprise buffday syg #2






knp piccy kek ni mula-mula?sbb i nk bgtahu kek ni sgt sedap.kek rainbow.cream dye berasaskan fresh cream.mmg sgt sedap.huaaaaa kami mkn banyak giler smlm taw.hehehe.
smlm lagik skali en.bambam kena surprise.mmg dye tau nk g mkn,but dye tak tau ada kek,masa dye tgh sebok-sebok mkn,live band nyayikan lagu buffdayyy.dye terkejut gak.tapi berlagak coolll je.then dye pandang-pandang blakang,ingat ada org nk bg kek,tapi xde.hhehehe.kelakar giler.then bile org yg nyanyi tu kata blow the candle,mula nya en.bambam tak pasan.tapi bile kek sampai,dye terkejut giler.trus lain muka dye.dye kata,"kena lagik" hehehehe.kelakar sgt.hebattttt lah syg.2 hari berturut-turut kena surprise.besh kan.

neway,hepy buffday again syg!








ibu meninggal dgr anak jadi isteri ke-3

salam semua.entry ni just for sharing~


pg td i tetibe nk dgr sinarFm sbb nya HotFm ada siti.asek pasang lagu dye je.ngantok lak nk dgr.heee.jgn marah eh.kat sinar rini ada segmen luahan rasa.so ada sorg caller ni call.dye kata dye nk kawen lagik seminggu,but dye baru tahu yg dye adalah isteri yg ketiga.WOW! sgt hebat.dorg berkawan nk dekat 4tahun,tapi tak tau yg bakal husband dye ada 2 org isteri.

then Dj tanya lah,family dye dh tahu ke.then caller tu kata family dye tahu AND yg babak paling sedih bile MAK dye dgr berite tu je,rebah n meniggal.Ya Allah,besarnya dugaan dye.dh lah lagik seminggu nk kawen,then dpt tahu yg akan berkahwen dgn lelaki yg beristeri 2,then mak pulak meninggal sebab dgr berita tu.menanges caller tu td.

dye kata dye taknak teruskan perkahwinan sbbnya dye mmg tak nk RAMPAS suami org,mmg dye tak nk kawen dgn laki org.mmg tabah,mmg sgt tabah caller td,kalau i ditempat caller td,ntah lah mcm mana i nk harungi.

yg lelaki tu i geram sgt,sgt kejam,knp tak berterus terang.knp nk tunjuk macho sgt sampai tak nk mengaku dh kawen.kalau lah baru nk kawen kali ke-2 ok lah.ni tak,nk kawen untuk kali ke-3,tak boleh blah btol.tolong lah bertanggungjawap.jgn fikir nk seronok je.sblm buat apa-apa story habes-habes.
itu lah dugaan Allah buat hamba-hamba nya yg dye sayang.kpd caller td,i mmg simpati kat u,moga u temui jalan yg terbaik.sedih sgt dgr cerita u.

29 September 2011

mahu Kurus : Teh Orang Kampung

huaaaaa sgt sedih.smlm pakai jean lama.ketat.dulu longgar sampai kena pakai tali pinggang.now tak payah pakai.mmg SAH,im getting FAT! oh no.hate it oke.super HATE.



masa balik epoh ritu i cari roselle.mmg takde stock.mmg tension sgt-sgt.uolllssss tau x?i minum roselle,berat i turun dr 69kg ke 54kg taw.bayang kan bape?dlm mana 4-5 bulan je.i stop amik nasi dlm 2bulan ++ lah.tgk keadaan.mmg badan i turun mendadak.dulu masa sek mmg i kurus.berat 45kg je.lepas je habes diploma,trus badan naik sgt.sampai lah 69kg.hebatttt kan.punyelah senang hati masa tu.

lepas i food poisoning dlm 4 bulan lepas,i trus stop amik roselle.mulanya badan maintain je.tapi lepas raya ni,badan i mmg naik.yelahhhh kan nokkkk mana tak naik,dr 1st raya ritu,sampai kelmarin,tak henti-henti makan lemang.mmg dasyat lah effect lemang ni kan.
sila abaikan garfu tu eh.hehehe
lepas tu i fikir benda ni mmg tak boleh jd.dh lah nk naik pelamin.so i decide amik teh org kg ni buat sementara waktu.kelmarin i try minum,dlm tgh hari i minum.start berak-berak dlm kul 3pg.2 kali je beraknya.nasib 2 kali je.kalau tak mmg pengsan lah.so kite tunggu je hasilnya nt k.hopefully badan dpt maintain 55kg sampai hari sanding nt.huaaaaaaaaaaaaaaaaa.

p/s : sangat tak sedap.boleh ke kalau tambah gula eh?seyes ni,i tanya en.bambam,dye g gelakkan i,dye kata ada ke nk buh gula.mana leh buh gula.huaaaaaaa.pahit sket n tawar.mencik lah.

preview gaun juta-juta memey





jimmy choooooohhhhhh!


hmmm knp biasa je i rasa gaun dye?



mcm gaun org dulu-dulu kan.


ouchhhh dayang-dayangnya tak cukup kain.

kerana sayang ku turutkan

mcm biasa,tajuk mmg tak menahan kan.selamat pg semua.rini i lambat sket g keje,sbb mlm td buat surprise kat bakal suamy i,rini buffday dye.29.09.mmg terkejut beruk je dye smlm.2 kali kena surprise.


muka gedikkkk!
1st i ckp kat dye i nk tido,sbb batuk tak henti-henti n sakit pinggang,mmg sakit betul pon.then yg lain semua diuruskan oleh adik en.bambam.dye dh bli kek siap-siap kat secret.then kul 11 lebih tu dye bawak en.bambam g Papa Rich.sbb dorg dh mmg selalu sgt supper kat luar.so en.bambam x rasa pelik pon.dye ikut je.
menu i =)
yg paling tak tahan tu sbb en.bambam mmg percaya habes i dh tidur nyenyak,hehehe.siap wish gud nyte lagik.hehehe.padahal dye tak tau yg i tengah standby nk g sana gak.
lepas kena surprise.heeee. tu lah master mind.
lepas dorg sampai sana dlm kul 11.30,adik en.bambam pon msg."kami dh sampai" so i pon trus gerak g sana.masalah nya en.bambam mmg tak perasan langsung i dtg.masa i sampai-sampai je kat meja dorg tu,en.bambam muka dye mmg cuak giler.mmg pucat.mmg terkejut.hahahahaha.sian giler kat dye.dye siap ckp lagik "ooooooo menipu" hehehe nasib lah.tipu sunat kan.
lepas kul 12,wish-wish sume,kami tunggu kek tak sampai-sampai,i tanya adik en.bambam,mana kek?dye kata jap g.tunggu tunggu takde.ich,so adik en.bambam terpaksa berlakon nk ke toilet pulak,padahal nk g ke ke kaunter tanya pasal kek tu.yg pelik ag,en.bambam mmg tak pasan.hehehe.sian dye.
lepas 5minit kek pun sampai,dye tekejut ag.lagik skali,tanyan oboy.heee.tapi yg tak beshnya bile tak de lilin.kami pon pelik,knp takde lilin.nampak sgt org kat Papa Rich tu tak paham bahasa.ckp lain,pahamnya lain.tapi takpe lah.takde lilin pon en.bambam seyes terkejut lagik.heeee.then buat muka terharu lah konon.

to Fadhlan Sa'ahari aka my bakal suamy :
hepy buffday syg,may Allah bless u,pada tarikh ni jugak bulan depan kita akan di nikahkan dan disandingkn.tiada siapa yg boleh menggantikan kamu di hatiku.moga syg sihat-sihat selalu dan dimurahkan rezeki.moga hubungan kita kekal ke Akhir Hayat kita.
Aminnnnnnnnn.*ayat nk jiwang je.

28 September 2011

Saya nak join Bloglist Panggil Aku Han



haaaa.nk join bloglist han ni.hehehe.agak lame jugak i tak join segmen.so rini rasa terbuka hati nk join.ecehhh.

pasal blog han pulak.i rasa blog jan best.template besh.susun atur besh.sedapppp je mata memandang kalau dtg blog dye ni.entry pon menarik,lepas ni boleh lah singgah blog ni selalu.

p/s : dye baru follow i smlm,and i pon baru follow dye smlm.heee.

sambal ikan bilis power!


fuhhh mmg tak menahan nama sambal ikan bilis i.huaahahaha.hebak x?nampak sedap x?sedap kan.hehehe.

rini i puasa,sbb smlm dh mkn banyak sgt.so rini i nekad puasa,mulanya mmg tak tahan,mcm nk buka,tapi i kuatkan jugak hati ni.rasa kempis sket perut.eceeeehhhh.pang kang.

then dh tgh hari tu,i terliur plak nk mkn sambal ikan bilis kacang yg mcm my mom buat.so terus msg my mom mintak resipi.eleeeehhhh senang je rupenya.hehehe.but i tukarkan kacang ngan kentang.kalau buh kacang nt jerawat.kan nk kawen.kena kurangkan jerawat kat muka ni.

so balik td i g kedai,bli ikan bilis,bli kentang.then balik,tak sempat bukak baju lagi,trus rebus kentang n goreng.pas tu menumis then taaaddaaaaaaa,jd lah mcm gambar kat atas tu.mulanya cuak gak nk mkn,then lepas azan,trus minum air,n rasa sket-sket.vahhhhhhhhh SEDAP kot!

housemate i pon rasa sekali,mula-mula dye buat muka,then dye kata "akak SEDAPPPPPP la" vahvahvah,bangga ni.1st tyme masak.kikikiki.then dorg siap mkn ngan roti ag.caye x caye x?percayalah.korg nk rasa nk?heee.calit kat piccy tu.mana tau ikan bilis tu boleh keluar.hehehe.jgn marah.

WW : banyak makan.





WW : newborn cousin






p/s : baby girl =) sgt tembam.nama blum ada lagik.baru dilahirkan 2hari lepas.

D.I.Y thankyou tag


hai semuaaaa,bersua lagikkkk *dh mcm rancangan masakan pulekkk.i baru je nk buat story pasal jamuan semalam.tapi cik SHURA kite ni nk suh i story pasal wedding progresss. but sblm tu nk wish congrats to shura yg baru lepas bertunang.grand tunangnya.cantek sgt shura!

oke,jom story bout wedding i,ritu dh settel bab hiasan invitation card kan.now i tgk bz buat thank you tag *sticker.sticker ni i nk lekat dekat doorgift yg i bg nanti.yg ni i buat sendiri je.sbbnya,sgt senang.

korg just bli kertas sticker,yg boleh print kat atas permukaan dye tu,i bli kat mydin.dlm satu paket tu ada 10keping,n harga baru 2.70,murah kan.i buat bentuk bulat.sbb nk lekat kat atas 'barang' yg i nk bg nt.'barang' apa?nt lah,mana leh bg tau kan.nt tak surprise lah.eccceeehhh poyo je.

nk buat thank you tag bulat ni mmg senang,but korg kena rajin sket lah.rajin apa?menggunting,nk gunting tu mmg susah sket sbbnya bulat.kalau petak mmg senang nk potong,bulat ni kena sabar sket.

i pun kalau nk gunting,tunggu malam-malam,tgh tgk tv ke,online ke,sambil-sambil tu je,so tak lah bosan sgt.nt tgk-tgk dh siap gunting.dlm 10 keping kertas sticker tu korg boleh dpt around 200 pieces tag.

sgt lah untung kalau buat sendiri,but pastikan korg ada printer lah eh.kalau takde payah pulak kan.kalau nk order,sticker ni dlm 20sen/unit.mahal kan?bg i mahal sgt,sbb kalau design sendiri pun buka lama,kejap je,korg leh tulis apa korg nk,leh buat kaler apa yg korg suke.sooooo,sape yg takde lagik thank you tag,DIY lah eh =)

modal i just,kertas sticker 2.70 = 200 keping
kalau tempah 20sen/unit,200keping = 40rm

banyak kan bezanya.so rajin-rajinlah DIY.heee.

p/s : bukan tak mampu tempah,but DIY is satisfaction.

review BINI-BINIKU GANGSTER : xbest!


xbest?yeke?btol ke tak best?smlm i g tgk BBG,punye lah sayang nk tinggal Kasih Elysa smlm,sbb nk tgk botak,tapi sbb nk tgk abg Sam i,i g lah jugak.last-last lepas keluar wyg,kami decide cite tu tak best.not really tak best lah,but dr 5 bintang i bg 2.5 je kot.sape yg blum tgk baik bli cd je.hehehe.



sbb nya : plot cerita dye mmg biasa sgt,mcm drama je,rasanya drama lagi bagus,Shaeizy Sam pulak kalau tgk btol-btol dialog nya mmg tak banyak,just aksi-aksi dye je lucu,then tak tau apa sbb n apa punca,tibe-tibe ahli-ahli gangster ni bergaduh.

then menyampah btol watak lelaki gemok yg annoying tu,adooooiiii,rasa kalau watak dye takde pon tak pe kot.menyemak je,xde ke pelakon lain yg dorg nk amik,rasa mcm pelakon baru je.ich rasa nk sepak je mamat tu.

kesimpulannya.
pemulaan cerita tak best,climax x best,ending lagik lah.takde yg gempak,sume lite-lite je.

tapi ada jugak yg best dlm cite ni,yg best nya bile Sam manja-manja ngan Yana,mmg sgt sweet.i vote Yana lah yg paling besh dlm cite ni.kalau korg nk judge cane,g lah tgk eh.tp jgn menyesal.heeee.

27 September 2011

perempuan sensitip bile cakap pasal KETIAK

betul ke?betul ke perempuan sensitip bile membicarakan soal ketiak?



BETUL!

saye salah sorg nya,kalau bab bab ketiak mmg sgt sensitip,sy tak boleh kalau org kata ketiak saye masam ke,basah ke,maluuuuu sgt.even ketiak saye tak masam *tp setakat ni takde lah org kata.heee.selalunya org yg ketiak masam ni takkan perasan bau ketiak dye.betul ke?ntah lah kan.pelik,kalau i i perasan kot.kalau satu hari tu terlupa pakai deodorant,mmg rasa mcm nk balik rumah je.korg pernah x terlupa pakai deodorant?hehe.tipu lah tak penah.
lagik satu bile g shopink mall,aweks punye lah cun melecun,dgn heels nya,tapi bile selisih,bau.alamak! nak pengsan nyah! pitam mak kat situ.kadang-kadang pelik tgk org yg mcm ni.muka lawa,makeup 4 inci,tapi deodorant tak kan tak leh bli kot.mcm-mcm hal kan?

bg i,kalau pasal ketiak mmg segan sgt,kalau dh rasa berpeluh tu,mmg kepit rapat-rapat tak nk bg org nampak.hehehe

p/s : pelik tgk org yg pakai sleeveless tu,tapi bulu ketiak panjang,tak sedar ke eh?malu kan.

sambutan penutup syawal

selamat pg semua.ni i tgh update laju-laju ni.hehehe.ala dh tau takde masa tak yah lah update kan.
DUSHHHH DUSHHHHH~



heee.just nk story.pg ni i ada jamuan raya bagi unit engineering.kami kena buat air.TEH TARIK lagik.dasat x dasat x?heee.dgn pakai baju kurung nya,dgn nk buat teh tariknya.tak tau lah cm ne gaya kan.so layan jelah.heee.

26 September 2011

seandainya aku bisa pulang

Tanggal 26september,perginya sorg pakcik sedara (adik perempuan my mom punya husband),menemui Illahi.agak terkejut dengan berita tu.mmg sgt terkejut.baru je sabtu lepas nk g melawat arwah.tp tak berkesempatan.ingatkan tak de pape,sakit biasa,but tak sangka arwah pergi harini.sgt sedih.

tambah sedih lagi bile ku jauh,jauh di KL sedangkan family semua kat ipoh,apa-apa jadi mmg susah nk balik.kalau lah dekat,ingin aku bacakan yassin,ingin aku bawa ibuku kesana.tp apakan daya.aku hanya mampu berdoa dr jauh,sedekah yassin dr jauh.menangis hanya di dlm hati.hiba rasa hati ni.

makcik ku,lagik bertambah sedih dgn pemergian arwah,anak yg masik kecil,hanya bergantung pada dye seorg lepas ni,Ya Allah,Kau ringankan lah bebanan makcikku,aku sayangkkan dye.Jika aku berada disampingnya kini,ingin ku memeluk nya.Ya Allah,besarnya dugaan Mu kepadanya.

harapku agar makcik ku tenang,tabah menghadapi masa depan.tabah dgn dugaan ini.

Al-Fatihah.

Thaqif cukur jambul

sabtu lepas i balik ipoh lagik.tiap-tiap minggu balik epoh dh ni.mmg melampau kan.tapi bukan balik saje,balik sbb si mata boolat i kena cukur jambul.heee.sgt besh.mlm tu sebok-sebok bungkus goodies utk tetamu.bg coklat-coklat.keropok-keropok.ala saje suke-suke je lah kan.baru beshhhh.skrg ni kan trend.g mana-mana mesti nk bg goodies.untunglaaaa tetamu yg dtg.


sabtu tu my mom yg masak utk kenduri.kalau my mom yg masak mmg besh lah kan.ada gulai nangka,ada daging masak hitam,ada ayam berempah,ada ayam apa ntah namanya,lupa dh pon.then ada lain-lain lagik lauk,manyak giler.dan haritu jugak lah i hilang diet.sume makan.aduhhhhh masak lah cm ni.takpelah.weekend,hari cuti diet.BOLEH?

pagie tu kul 9am dh start marhaban n trus cukur kepala thaqif.nasib masa tu boodak tu diammm je,sbb maybe dye pelik,knp ada org ramai-ramai ni.sllu takde pon,then nampak sume biruuu je.dlm kul 11 dh settle sume,just nk bg tetamu mkn nasi je.tu kerja adik-adik i lah kena angkat hidang.i kan tak boleh buat keje,nt tangan kasar. *penampo nak?hehehe.i ada lah jugak tolong sebok kat dapur.plus tolong mkn skali.heee.

bab paling besh bile kena basuh pinggan.aduhhhhh bab tu mmg paling malas.tapi takpe.my mom buat semua.my mom mmg besh mom ever.dye siap ckp lagik,anak i dikecualikan dr basuh pinggan.hehehe.tu sbb anak dye jadik pemalas mcm ni.heeee.tp x lah malas sgt.boleh ag buat keje-keje umah.hmm jom layan piccy jelah nk?








Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com