Image and video hosting by TinyPic

06 September 2011

bila manusia membicarakan tentang HUKUM

td mcm biasa,i BW kat blog abg.nara.ada 1 post abg.nara bout komen di entry NANU n Anjing belaan dye tu.rini abg.nara ada publish satu entry lagik pasal ni.ada sorg hamba Allah yg bg email tentang perkara ni.nak baca korg klik lah ke blog abg.nara eh.
nanu
i malas nk ulas apa-apa skrg ni,sbb takut jd kontrovesi pulak.banyak komen-komen di entry tu yg mcm menyokong email tu,dan ada yg membangkang jugak.persoalan nya disini,email tu like menyokong kite islam membela anjing pulak (pada pendapat i).ntah lah kan.hanya Allah yg tahu.mmg tak dinafikan ramai yg membela anjing,but untuk menjaga tanaman,ladang@ rumah.but bukan untuk menjadi haiwan belaan,yg boleh dibelai,dibawak tidur bersama-sama.

kalau dibela dan dipeluk selalu,tidur bersama,sah-sah anjing tu berkeliaran dlm rumah,air liur berjejeh-jejeh,mcm mana dia solat? tu lah i pon ckp mls nk ulas panjang hal ni,sbb nya akan menjadi bahan debate pulak.kalau salah ckp karang akan timbul hal lain pulak.so terpulang lah kepada blogger lain untuk menilai kan perkara tu.

dunia akhir zaman,ramai yg menghalalkan yg HARAM.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. dah bace email tu

    setuju dgn rara,die seolah-olah mengalakkan lagi pemeliharaan anjing

    pendapat saya,anjing dan babi jatuh pada najis mugholazzah iaitu najis berat.dulu,waktu saya beljar pun ustazah ade ckp,bela anjing hanya utk mnjge rumah dn perlu diletakkan diluar rumah.bukan sekadar suka-suka.dah terang-terang jatuh dalam najis berat kenapa perlu membela haiwan itu sebagai binatang peliharaan.pelik betul.kite ni confident ke bile sentiasa berada bersama anjing tersebut kita akan sentiasa berada di dalam keadaan bersih.seeloknya dielakkan.

    pendapat saya je :)

    ReplyDelete
  2. even yang haram utk bersentuh laki pompuan bukan muhrim yg dah mmg terang2 dinyatekan pon dihalalkan..em tahla

    ReplyDelete
  3. speechless awhile..klo orang yg bijak, pasti bisa menilainya sendiri..hmmmmmmmmm.

    ReplyDelete
  4. err..zaman skrg nih adoii..yg halal di haram kan..yg haram di halal kan..

    ReplyDelete
  5. truk lah manusia zaman skrg ni

    ReplyDelete
  6. sebenarnya setahu akak,makna like tu bukannya bermaksud like semata-mata,tapi ianya juga mempunyai maksud....terimakasih kerana memberitahu...

    ReplyDelete
  7. setuju dgn laila ..
    penat nak bahas tentang nie .. bila baca email budak tuu akak rasa mcm dia dh pandai segalanya dlm bab2 agama walhal dia menafikan yg dia serba serbi tahu ..
    siap hadis dan bagai .. mana dia dpt idea punn x tahu uhuh

    memang sedih sbb kenyataan ramai yg mengHALALkan yg HARAM dah menjadi nyata ! :(

    ReplyDelete
  8. dh baca jgk post tue..
    erm..sy pun setuju dgn pdpt rara..
    tp dh dia nk bwt biar dia je la yg tnggung ape yg die bwt..huhu..

    ReplyDelete
  9. setuju ngan rara....
    mintak jauhkanlah
    amin

    sgt x suke anjing
    takot kne gigit
    ngeee~

    ReplyDelete
  10. apa nak jadi dgn dunia sekarang nie... binatang yang dok haram dipegang dan disentuh menjadi binatang peliharaan pula...nauzubillah...

    ReplyDelete
  11. anis sokong ape yg akk cakap..even anjing toh kering..kite bukan tau kan..dah sah sah benda haram..bela wat ape..lain la tok jage rumah tinggal ke ape..

    ReplyDelete
  12. semakin ramai yang menhalalkan apa yang diharamkan....
    tanda akhir zaman...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com