09 September 2011

bukan senang nk KAWEN!

*entry agak panjang

bukan senang nk kawen,tu je yg i mampu ckp.tinggal lagik sebulan 2minggu ++ je i nk kawen,i dh cukup tertekan skrg ni,runsing,banyak pk,maybe org tgk i relax je,mcm tak de pape,tapi org tak tau yg dlm hati ni banyak yg terbuku,banyak yg terpendam,banyak yg difikirkan.



i selalu baca blog-blog org yg nak kawen,dorg kata nebes,runsing,takut,so baru i tahu,apa yg nk ditakutkan sgt tu,before ni i just ckp,apa nk takut,kawen pun nk takut ke,but korg tak tau mcm mana perasaan tu,dye ada satu perasaan lain dlm diri korg sampai korg akan selalu pk benda tu.

sampai bile i mengantuk sgt pun,kalau pk pasal kawen,i trus jd hilang mengantuk,kalo tgh drive pun sampai boleh jd hilang tumpuan.ntah lah,i kdg-kdg rasa mcm diri i ni loser sgt,takkan benda mcm ni pun i tak boleh nk tangani,takkan i tak boleh n hadapi,but mmg betol,mmg tak boleh.kdg-kdg sampai i menanges,dan i selalu berdoa agar Allah permudahkan jalan kami.

dugaan sebelum kawen mmg akan dtg,terutama nya bile kite bercakap pasal duet.duet mmg major,mcm yg kite tau lah,ada duet,sume boleh jalan,ada duet sume boleh bli,mcm i ni,dh lah keje gov je,nk menyimpan sgt lah ciput,family i pun jenis yg sederhana dan bukan lah kaya-raya seperti petik jari je dapat.NOP! im da person yg nk sesuatu,USAHA.yup mcm tu,kami diajar mcm tu.so bile nk kawen pun i jd dh terbiasa nk buat semuanya dgn sendiri.ianya kepuasan.

conflict antara kite dan pasangan juga akan selalu terjadi.tak tau knp,kdg-kdg ianya sesuatu yg kecil,but tu pun boleh jd punca,sbb tu kena kuat,salah sorg mesti kena kuat,tak kite dye,tak dye kite.its hard actually,but kena lah hadapinya.nk tak nk kena,kite yg pilih untuk kawen,tapi takpe,Allah hanya nk uji kita sekuat mana kita hadapi semua ni,i masih ada kekuatan untuk bangun dan teruskan perjalanan perkahwinan i dgn jayanya.hopefully semua berjalan dgn lancar.Amin. 

20 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kena kuat rara.. memang x kira mcm mana pun wedding tu. mewah, sederhana atau simple memang kita akan rasa tertekan bila semakin dekat dgn hari tu.. kena byk bersabar. akak dulu pun malam sblm nikah tu.. pun gaduh lg dgn en hubby sbb tension la. Nak2 lagi,akak masih lg sedih & terkejut dgn pemergian arwah ayah..

Liza Razak said...

mase saya kawin lst year same jugak..mesti nervous.tapi tak payah risau,everything will be fine.sekarang mmg kelam kabut sbb byk benda nak difikirkan..good luck and take good care of urself k:)

Umie Artoqiemie said...

moga cepat kawen

Lieyda said...

semoga semuanya berjalan lancar kak. doakan yg terbaik. n dun forget. ehem, kurang kan makan. hehe

hakamah hamyadi said...

BUAT majlis ikot kemampuan dan yang wajib je...lagi banyak belanja, lagi banyak pening

princess ayu said...

semoga dipermudahkan segalanya... =)

ღ p!nk veLvet ღ said...

yes pura ... even aku blom nak kawen, tp bile pkirkan persiapan nak tunang ni je pon dah cukup wat aku runsing ... aku bole bygkan ko yg nak kawen 2 camne, huhu~

kuatkan semangat ye? ni 1 lagi dugaan utk kite melangkah ke alam baru laks ... aku doakan smuanyer bjln ngn lancar utk majlis ko, amin~~

~~Ticer Wann~~ said...

we're in the same boat Rara.. ehh betul ke ayat ni... apapun kita kena kuat yer... banyak wat solat hajat dan sunat taubat.. minta dimudahkan segala urusan pernikahan kita... all da best dear :)

shedameor said...

aah, sheda penah rase. hik3. gurau. akk kena kuat okay ! :)

diana said...

memang pun..
lagi nak dekat hari tu lagi kerap gaduh..
kena pandai kawal emosi..
salah satu sebab nya kadang2 kita je rasa kita sedang berusaha ke arah itu..
pasangan kita pulak kita nampak macam dia tak buat apa2..
padahal tu perasaan kita je..
dia pun nebes jugak sebeno nye..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tu la.. mula ingat senang je bila nak kawen ni.. tapi bila dengar dari cter2 orang lain seram gak kn.. haha

Syuxer said...

syuk tak pengalaman nak kawen2 neh..just boleh nasihatkan..semoga tabah dalam perjalanan membina masjid..jangan giveup n kecundang ngan tomahan or anasir2 yang cuba meruntuhkan masjid yang awk sedang bina tuh..InsyaAllah..masjid tuh akan siap dngan sempurna dan indah waktu itu..

bella hamzah said...

selamat menjadi pengantin :) muda-mudahan semuanya bejalan denagn lancar ye.. erm jangan terlalu fikir sgt.. its all be ok .. :)

noornazuha said...

Good luck!..hehe

msredcheesecake said...

Makin dekat tarikh makin nebes...ramai yg alami...yakin dengan ketentuan Dia dan berharap apa yg terjadi itu biarlah yg terbaik....

Fariza said...

samalah. lg bp bulan. fariza pun pening byk nk pikir. pikir kawin je hari2. kat mana2 pun mesti ingat preparation kawin. menghantui fikiran btl. T_T. doakan agar semuanya berjalan dgn lancar.

✿ cik pieQa ✿ said...

tahniah rara !

selamat pengantin baru. (bakal)

terasa macam nak kawen jugak ^^

anismelon said...

aiyak..nie yg takot nie..weee..pepon jgn runsing runsing ye kak..moga Allah permudahkan semua urusan akak..amin

nazirulhazwan~ said...

Ade ke org kate kawen senang.hehe

btw..gudluck n selamat menempuh alam perkahwinan.
Err.xnk jemput ker?

Cik Saila said...

rara, entry you bt i lega sikit..sb i pun tension jugak..huhu
dua2 kena kuat atau salah seorang kena kuat kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...