Image and video hosting by TinyPic

06 September 2011

cara budak sekarang bersalam

hai hai korang,raye-raye ni kan,bile nk bg budak duet raya mesti kite paksa dorg salam n cium kite dulu kan,masa ni lah nk kenakan budak-budak yg takut kat org tu,kalau hulur sampul mesti dorg datang gak kat kite n salam,sbb nk duet raya,tol x?hehehe.




ni salah sorg boodak comels yg pemalu yg amat.tp suke senyum.
tp korang perasan x cara budak skrg bersalam mcm mana,
beza sgt ngan zaman kite kecik-kecik dulu kan.kalau dulu kite akan cium tgn pakcik-makcik tu betol-betol pakai bibir,ni budak-budak skrg ni pakai pp je,letak je pp kat tangan kite.hahahah,mmg agak kelakar,ada jugak yg lepas salam kite mesti lap bibir dye.
aduhhhhh sabo jelah haku.

then yg lagik besh nya,ada jugak yg lepas kite cium pp dye,dye lap pulak pp dye,geli konon nya.haha,mmg rasa nk cubit-cubit je,bijak sungguh budak-budak ni,nk kata mak ayah mengajar tak jugak.mana lah dorg belajar agaknya kan.

p.s : anak i nt mcm mana lah gayanya kan.hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. lagi besh duit amik salam pakai tangan tanpa cium tanda hormat pun...budak2 skang....

    ReplyDelete
  2. ehh, macam tu pulak eh. macam2 budak2 ni kan:)
    anak2 sis still cium tangan betul-betul. dapat duit raya riuh satu kampung

    ReplyDelete
  3. amzar plak bila kita minta dia salam dgn org luar dia shake hand je tak nak cium2 cos die geli tapi bile salam dgn kite cium2 pipi smp basah dgn air liur plak pp kite...yg tu tak geli plak...sabor jela

    ReplyDelete
  4. HEHEHE TU OK LAGI, DARI SALAM CANGKUL. MEANS, NAK DUIT DALAM TANGAN MASA SALAM TUH HAHAHA

    ReplyDelete
  5. anak buah MK lak langsung xmo salam.. janji duit raya ada.. cehh..

    ReplyDelete
  6. biase la cik rara...ade jugak style skrg salam kita letak tgn kita kat dahi die...kak long rasa tu mcm style org indonesia je..(biase la suke tgk citer indon kan)..ahak!..

    ala, budak skg tak heran dah, jnji dpt duit raya...heheheh

    ReplyDelete
  7. hahaha..comel22...:)jom ke ruangan saye

    ReplyDelete
  8. tu la budak sekarang kan kak..
    salam x nak duit nak

    ReplyDelete
  9. haha macam2 fesyen salam kan.. hulur duit baru nk salam..

    ReplyDelete
  10. ada budak2 skrg salam dia salam tgn kito then letak kat dahi dio...bukan kat mulut nyer..haha

    ReplyDelete
  11. anak msred yg tua salam tak cium tangan kat mulut, letak kat dahi je....konfius mana dia belajar salam camtu

    ReplyDelete
  12. sheda kalau salam, letak kat dahi. ehem2, duit raya kak ? hehe

    ReplyDelete
  13. akak ajar maisara..
    cium pipi orang yang maisara sayang je...
    maknanya cium yang dia kenal je..
    macam opah,tok,tokwan,dan sedara mara yang dia sedia kenal..

    yang dia tak kenal dan jarang2 jumpa akak tak bagi dia cium..
    hahhahah...

    ReplyDelete
  14. budak budak salam sebab nak duit raya jeh..hehehe..

    ReplyDelete
  15. haha..betul tuh..anak buah saya pun sama..letak kat pipi lah..letak kat dahi lah...hehe..ragam kanak-kanak..memang comel.. >_<

    ReplyDelete
  16. betul2....adik sedara hani kalo kita kiss dia, dia lap balik..hani suka usik dia..kis byk2 kali

    ReplyDelete
  17. budak2 skang memang mcm2 tapi tu la kena kasi tunjuk ajar dulu la baru dia mau ikut...kalao sendiri2 nehh mcm2 pattern terkeluar...akakkaakaka

    p/s, doakan terbaekkk ;)

    ReplyDelete
  18. tu la kan rara memnag pelik budak zaman skrg...baby lg mana tau di ajar..kalau nangis anak akak tu nangis siap marah2 pelik gak...tak tau laa die belajar dr mana...huhuhuuuu

    ReplyDelete
  19. ikut dan dia ja..
    kadang mau salam kadang puas suruh xnak salam.. kita plak yg nek malu.. hu3

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com