06 September 2011

cara budak sekarang bersalam

hai hai korang,raye-raye ni kan,bile nk bg budak duet raya mesti kite paksa dorg salam n cium kite dulu kan,masa ni lah nk kenakan budak-budak yg takut kat org tu,kalau hulur sampul mesti dorg datang gak kat kite n salam,sbb nk duet raya,tol x?hehehe.




ni salah sorg boodak comels yg pemalu yg amat.tp suke senyum.
tp korang perasan x cara budak skrg bersalam mcm mana,
beza sgt ngan zaman kite kecik-kecik dulu kan.kalau dulu kite akan cium tgn pakcik-makcik tu betol-betol pakai bibir,ni budak-budak skrg ni pakai pp je,letak je pp kat tangan kite.hahahah,mmg agak kelakar,ada jugak yg lepas salam kite mesti lap bibir dye.
aduhhhhh sabo jelah haku.

then yg lagik besh nya,ada jugak yg lepas kite cium pp dye,dye lap pulak pp dye,geli konon nya.haha,mmg rasa nk cubit-cubit je,bijak sungguh budak-budak ni,nk kata mak ayah mengajar tak jugak.mana lah dorg belajar agaknya kan.

p.s : anak i nt mcm mana lah gayanya kan.hehe

19 comments:

cheqna said...

lagi besh duit amik salam pakai tangan tanpa cium tanda hormat pun...budak2 skang....

CIK JATT said...

ehh, macam tu pulak eh. macam2 budak2 ni kan:)
anak2 sis still cium tangan betul-betul. dapat duit raya riuh satu kampung

Golden Rose said...

amzar plak bila kita minta dia salam dgn org luar dia shake hand je tak nak cium2 cos die geli tapi bile salam dgn kite cium2 pipi smp basah dgn air liur plak pp kite...yg tu tak geli plak...sabor jela

CIK FERRA AWW said...

HEHEHE TU OK LAGI, DARI SALAM CANGKUL. MEANS, NAK DUIT DALAM TANGAN MASA SALAM TUH HAHAHA

mizzkechique said...

anak buah MK lak langsung xmo salam.. janji duit raya ada.. cehh..

kaklong said...

biase la cik rara...ade jugak style skrg salam kita letak tgn kita kat dahi die...kak long rasa tu mcm style org indonesia je..(biase la suke tgk citer indon kan)..ahak!..

ala, budak skg tak heran dah, jnji dpt duit raya...heheheh

♥ Frau Reen ♥ said...

hahaha..comel22...:)jom ke ruangan saye

cik najihah said...

tu la budak sekarang kan kak..
salam x nak duit nak

~~Ticer Wann~~ said...

haha macam2 fesyen salam kan.. hulur duit baru nk salam..

Papa Mifz said...

ada budak2 skrg salam dia salam tgn kito then letak kat dahi dio...bukan kat mulut nyer..haha

msredcheesecake said...

anak msred yg tua salam tak cium tangan kat mulut, letak kat dahi je....konfius mana dia belajar salam camtu

shedameor said...

sheda kalau salam, letak kat dahi. ehem2, duit raya kak ? hehe

diana said...

akak ajar maisara..
cium pipi orang yang maisara sayang je...
maknanya cium yang dia kenal je..
macam opah,tok,tokwan,dan sedara mara yang dia sedia kenal..

yang dia tak kenal dan jarang2 jumpa akak tak bagi dia cium..
hahhahah...

noornazuha said...

budak budak salam sebab nak duit raya jeh..hehehe..

EsPiRaNzA said...

haha..betul tuh..anak buah saya pun sama..letak kat pipi lah..letak kat dahi lah...hehe..ragam kanak-kanak..memang comel.. >_<

CikHaniBhulat said...

betul2....adik sedara hani kalo kita kiss dia, dia lap balik..hani suka usik dia..kis byk2 kali

Bitt (double IS) said...

budak2 skang memang mcm2 tapi tu la kena kasi tunjuk ajar dulu la baru dia mau ikut...kalao sendiri2 nehh mcm2 pattern terkeluar...akakkaakaka

p/s, doakan terbaekkk ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tu la kan rara memnag pelik budak zaman skrg...baby lg mana tau di ajar..kalau nangis anak akak tu nangis siap marah2 pelik gak...tak tau laa die belajar dr mana...huhuhuuuu

Sofya said...

ikut dan dia ja..
kadang mau salam kadang puas suruh xnak salam.. kita plak yg nek malu.. hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...