Image and video hosting by TinyPic

20 September 2011

dilema seorang perempuan yg bakal bergelar isteri

ecehhhhhh tajuk mmg sgt tak boleh blah.hehehe.sape sokong?jgn angkat tangan ye.tolongggggg lah.tapi mmg btol pon tajuk tu,sape yg bakal kawen skrg ni mst akan mengalami dilema ni.apa nk tau?




TAKUT GEMUK
org sllu ckp,buat apa nk takut ngan gemuk tu.huh tak takut kau kata,kalau gemuk habes lah tak muat dress i,then nt kalau snap piccy mesti penuh je muka.hehehehe.skrg ni en.bambam dh giat ke gym n diet,wahhhhhhh hebakkkk.mmg dia diet btol,badan pun dh susut,dgn mkn fat burner nya.mmg susut lah badan dye.

tp masalnya skrg,i ni.i pulak yg kuat selera mkn n nk makannnnnnnnnnnnnnnnnnnn je.mencik tau tak.tak larat dh nk menahan selera ni.tgk tu sedap,tgk ni sedap.plus pulak skrg ni i dh stop minum i punye cofee diet tu,dh nk dekat 3 4 bulan jugak dh tak minum.huaaaaa tu selera bertambah,berat pon dh tambah 2kg.

sape ada tips nk share ni?for now,i mmg amik nasi,but sesenduk,mlm just mkn roti,but kdg-kdg mkn mcD,mcD oke.hahahaha,konon mlm tak nk mkn.tp konon jelah.skrg ni i tgh try minum sunquick tu,i bancuh pekat-pekat,but mcm biasa je.huaaaa seday lah cm ni.mcm mana ni korg.korg yg nk kawen alami tak benda ni?alami tak mcm i ni.

p/s : nk minum cofeee diet tu balik karang ada yg kena marah laju-laju kang.takmo lah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. akak ni dr bujang alami masalah susah naik berat badan, hope lepas kawen blh la naik skit. Ok la lepas pregnant ni takde la kurus sgt tp dh turun la berat. tak kembang2 mcm pregnant aritu. Nak bg tips pun akak x pernah diet bagai..

    ReplyDelete
  2. exercise dik...at least 3 kali seminggu!

    ReplyDelete
  3. waa akk da nak jadi bini orang wee x saba nak tengok gamba

    ReplyDelete
  4. heheh kelakarla sis ni. dah kawen lagilar dear. bdn cepat naik. org kata bila bahagia, semua mknan rs sedap heheh ^~

    ReplyDelete
  5. gemuk nie..tak kira kahwin ke tak...klu dah kuat makan pasti gemuk..hehe:)

    ReplyDelete
  6. hehehe ... hye dear .. ryn plak asyik duk pikir mcm mne nk tmbh berat bdn .. huhu

    ReplyDelete
  7. hehehe ... hye dear .. ryn plak asyik duk pikir mcm mne nk tmbh berat bdn .. huhu

    ReplyDelete
  8. Mula2 kawen dulu tak takut langsung kalu gemuk sbb percaya tak kan jadi... Tapi lepas 3 kali preggy, baru percaya boleh gemuk...nak diet susah dah... Hheee...

    ReplyDelete
  9. law xtaw jge bdan..slah isteri la heeheh..mkn taw..jge bdn xtaw heeheh..

    ayokk!!! heehh

    laen kli jgn mkn mcd..mkn biskut kering jew hari2 heehh

    ReplyDelete
  10. haha, memang arg takut, eh2, kenape ade yg nak marah kalau amalkan coffee diet tu balik?

    ReplyDelete
  11. xpela..ngah ada selera mkn tu, mkn je.. hehe.. kn ngah senang ati tu..

    ReplyDelete
  12. hye..
    try corset premium beautiful...
    memang bkesan dear..

    ain_adilah88@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. exercise... say no to mcd!! byk minum air. byk mkn buah dgn sayur~

    ReplyDelete
  14. nnti dh kahwin lg kena jaga2..badan mmg senang sgt nk naik..
    kenapa ntah
    sbb senang hati kot!
    eh!

    ReplyDelete
  15. akak dulu tak makan nasik.
    tapi sebab nak mengandung
    akak tak de la amalkan diet drastik macam dulu lagi..
    tu yang makin bulat badan ni..
    nafsu makan tak terkawal dah..

    mengandung nye tak jugak,
    badan makin gemuk...
    kena nekad la hari ni..

    malam tadi ingat tak nak makan,
    tapi terlanjur pi masak mee megi..
    ekekeke...

    ReplyDelete
  16. Kalau dah macam tu rasanya elok buat senaman sikit.. Paling kurang 3 kali seminggu..


    Tapi kalau malas, kami tak boleh nak kata apa lah.. ;D

    ReplyDelete
  17. wiiiee...slera btambah sebab makin bhagia tu..ehehe..adiela susah nak naik berat..dah mlantak byk,tp still camnie je..hoho..

    ReplyDelete
  18. alala... mmg ssh nak maintain badan kan.. alahai.. tkpe2.. cube google resipi diet insyaAllah dpt membantu ;)

    ReplyDelete
  19. Hahaha isu yang tak habis2 bg b2b. Makin dekat nak kahwin makin kuat makannya. Tapi since pakai baju kerja tak muat, mulalah rasa menyesal dan berazam kurangkan makanan. Bygkan baju kerja xmuat, apatah lagi baju kahwin yg ketat kat badan tu, mau xngeri if baju tu kena besarkan sikit? so, dr situ mulalah berazam tnggi.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com