20 September 2011

dilema seorang perempuan yg bakal bergelar isteri

ecehhhhhh tajuk mmg sgt tak boleh blah.hehehe.sape sokong?jgn angkat tangan ye.tolongggggg lah.tapi mmg btol pon tajuk tu,sape yg bakal kawen skrg ni mst akan mengalami dilema ni.apa nk tau?




TAKUT GEMUK
org sllu ckp,buat apa nk takut ngan gemuk tu.huh tak takut kau kata,kalau gemuk habes lah tak muat dress i,then nt kalau snap piccy mesti penuh je muka.hehehehe.skrg ni en.bambam dh giat ke gym n diet,wahhhhhhh hebakkkk.mmg dia diet btol,badan pun dh susut,dgn mkn fat burner nya.mmg susut lah badan dye.

tp masalnya skrg,i ni.i pulak yg kuat selera mkn n nk makannnnnnnnnnnnnnnnnnnn je.mencik tau tak.tak larat dh nk menahan selera ni.tgk tu sedap,tgk ni sedap.plus pulak skrg ni i dh stop minum i punye cofee diet tu,dh nk dekat 3 4 bulan jugak dh tak minum.huaaaaa tu selera bertambah,berat pon dh tambah 2kg.

sape ada tips nk share ni?for now,i mmg amik nasi,but sesenduk,mlm just mkn roti,but kdg-kdg mkn mcD,mcD oke.hahahaha,konon mlm tak nk mkn.tp konon jelah.skrg ni i tgh try minum sunquick tu,i bancuh pekat-pekat,but mcm biasa je.huaaaa seday lah cm ni.mcm mana ni korg.korg yg nk kawen alami tak benda ni?alami tak mcm i ni.

p/s : nk minum cofeee diet tu balik karang ada yg kena marah laju-laju kang.takmo lah.

21 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

heheh..ada2 je sis ni..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak ni dr bujang alami masalah susah naik berat badan, hope lepas kawen blh la naik skit. Ok la lepas pregnant ni takde la kurus sgt tp dh turun la berat. tak kembang2 mcm pregnant aritu. Nak bg tips pun akak x pernah diet bagai..

mas saari said...

exercise dik...at least 3 kali seminggu!

cik najihah said...

waa akk da nak jadi bini orang wee x saba nak tengok gamba

CikPuan Fara said...

heheh kelakarla sis ni. dah kawen lagilar dear. bdn cepat naik. org kata bila bahagia, semua mknan rs sedap heheh ^~

deqlis said...

gemuk nie..tak kira kahwin ke tak...klu dah kuat makan pasti gemuk..hehe:)

aimi said...

g slim world lh kak :)

Mizz Ryn said...

hehehe ... hye dear .. ryn plak asyik duk pikir mcm mne nk tmbh berat bdn .. huhu

Mizz Ryn said...

hehehe ... hye dear .. ryn plak asyik duk pikir mcm mne nk tmbh berat bdn .. huhu

msredcheesecake said...

Mula2 kawen dulu tak takut langsung kalu gemuk sbb percaya tak kan jadi... Tapi lepas 3 kali preggy, baru percaya boleh gemuk...nak diet susah dah... Hheee...

ade2mama said...

law xtaw jge bdan..slah isteri la heeheh..mkn taw..jge bdn xtaw heeheh..

ayokk!!! heehh

laen kli jgn mkn mcd..mkn biskut kering jew hari2 heehh

fiq. said...

haha, memang arg takut, eh2, kenape ade yg nak marah kalau amalkan coffee diet tu balik?

mizzkechique said...

xpela..ngah ada selera mkn tu, mkn je.. hehe.. kn ngah senang ati tu..

ain adilah said...

hye..
try corset premium beautiful...
memang bkesan dear..

ain_adilah88@yahoo.com

dhiera said...

exercise... say no to mcd!! byk minum air. byk mkn buah dgn sayur~

Mama Gee said...

nnti dh kahwin lg kena jaga2..badan mmg senang sgt nk naik..
kenapa ntah
sbb senang hati kot!
eh!

diana said...

akak dulu tak makan nasik.
tapi sebab nak mengandung
akak tak de la amalkan diet drastik macam dulu lagi..
tu yang makin bulat badan ni..
nafsu makan tak terkawal dah..

mengandung nye tak jugak,
badan makin gemuk...
kena nekad la hari ni..

malam tadi ingat tak nak makan,
tapi terlanjur pi masak mee megi..
ekekeke...

YOUsoF said...

Kalau dah macam tu rasanya elok buat senaman sikit.. Paling kurang 3 kali seminggu..


Tapi kalau malas, kami tak boleh nak kata apa lah.. ;D

Syahirah Suhaili said...

wiiiee...slera btambah sebab makin bhagia tu..ehehe..adiela susah nak naik berat..dah mlantak byk,tp still camnie je..hoho..

nazirah said...

alala... mmg ssh nak maintain badan kan.. alahai.. tkpe2.. cube google resipi diet insyaAllah dpt membantu ;)

Hana Soffelia said...

Hahaha isu yang tak habis2 bg b2b. Makin dekat nak kahwin makin kuat makannya. Tapi since pakai baju kerja tak muat, mulalah rasa menyesal dan berazam kurangkan makanan. Bygkan baju kerja xmuat, apatah lagi baju kahwin yg ketat kat badan tu, mau xngeri if baju tu kena besarkan sikit? so, dr situ mulalah berazam tnggi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...