Image and video hosting by TinyPic

28 September 2011

D.I.Y thankyou tag


hai semuaaaa,bersua lagikkkk *dh mcm rancangan masakan pulekkk.i baru je nk buat story pasal jamuan semalam.tapi cik SHURA kite ni nk suh i story pasal wedding progresss. but sblm tu nk wish congrats to shura yg baru lepas bertunang.grand tunangnya.cantek sgt shura!

oke,jom story bout wedding i,ritu dh settel bab hiasan invitation card kan.now i tgk bz buat thank you tag *sticker.sticker ni i nk lekat dekat doorgift yg i bg nanti.yg ni i buat sendiri je.sbbnya,sgt senang.

korg just bli kertas sticker,yg boleh print kat atas permukaan dye tu,i bli kat mydin.dlm satu paket tu ada 10keping,n harga baru 2.70,murah kan.i buat bentuk bulat.sbb nk lekat kat atas 'barang' yg i nk bg nt.'barang' apa?nt lah,mana leh bg tau kan.nt tak surprise lah.eccceeehhh poyo je.

nk buat thank you tag bulat ni mmg senang,but korg kena rajin sket lah.rajin apa?menggunting,nk gunting tu mmg susah sket sbbnya bulat.kalau petak mmg senang nk potong,bulat ni kena sabar sket.

i pun kalau nk gunting,tunggu malam-malam,tgh tgk tv ke,online ke,sambil-sambil tu je,so tak lah bosan sgt.nt tgk-tgk dh siap gunting.dlm 10 keping kertas sticker tu korg boleh dpt around 200 pieces tag.

sgt lah untung kalau buat sendiri,but pastikan korg ada printer lah eh.kalau takde payah pulak kan.kalau nk order,sticker ni dlm 20sen/unit.mahal kan?bg i mahal sgt,sbb kalau design sendiri pun buka lama,kejap je,korg leh tulis apa korg nk,leh buat kaler apa yg korg suke.sooooo,sape yg takde lagik thank you tag,DIY lah eh =)

modal i just,kertas sticker 2.70 = 200 keping
kalau tempah 20sen/unit,200keping = 40rm

banyak kan bezanya.so rajin-rajinlah DIY.heee.

p/s : bukan tak mampu tempah,but DIY is satisfaction.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 comments:

  1. ekin pon wat sendiri je hr tue rara
    hehehehe
    jimat

    ReplyDelete
  2. rajinnye diy....leh tempah kt rara je la pasni...

    ReplyDelete
  3. chantek la dear.. sweet.. camne u buat design tu eh? pakai AI ke photoshop?? o.O nak blaja gak nie..eheh ;p

    ReplyDelete
  4. Go Rara, go Rara.. ^_^

    Betul tu, buat sendiri adalah satu kepuasan. ^_^

    ReplyDelete
  5. agreed with u rara. sy pun dah ada senarai persiapan yg nak DIY hehe =)

    bkn xde duit, tp puas kan buat sndiri ^^

    ReplyDelete
  6. cute tq card ni.. warna dia pun lembut je

    ReplyDelete
  7. cekidout out latest educational toys for your kids..lets share the joy,lets share the fun..

    add us in facebook intelligent.toys@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Wah....rajinnya!!! Jgn lupa jemput Ninie tau....hihiks. macam kucing mati jek..hihiks. Dh follow kamu, sudi2 terjah follow blog Ninie yg x seberapa tu.... Ni link kot2 Safura bleh petik idea from my friend's wedding hari tu....ada gmbar goodies/doorgifts dia. Dia beli kat IKEA.

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/07/congrats-alia-oma.html

    ReplyDelete
  9. nak buat diy pon kena banyak mase kan..klu las2 minit wat x jadi gak..hehe..anyway chanteq la taq tq rara..klu dapat nk simpan je..sbb rara buat..hehe

    ReplyDelete
  10. nak satu kad...=)..sila beri th tema apa..sy x th email awk..awk email ke sy tema awk eh..teddy_bie87@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. ada mention nama i..malu lah mcm nie **gedik sekejap**..

    rara..idea yg bgus ye!!yg penting jimat.. :)

    ReplyDelete
  12. TQ tag ida pun ida buat sendiri.. Eh! TQ tag untuk goodiesbag besday anak kawan.. sangat comel! Puas hati bila buat sendiri....... Murah pun!

    ReplyDelete
  13. cantik, buat sendiri lagi puas hati. :)

    ReplyDelete
  14. tak kisah hasil mcmn pon tp klu buat sendiri kepuasan tu thp maksimum.. neway awak punye TQ tag cantik..

    ReplyDelete
  15. untunglah ko pandai diy pura ... aku ni nnt camne lah, huhu~

    ReplyDelete
  16. bila buat sendiri:

    jimat
    berbaloi
    cantik
    ikhlas

    org pun suka...

    ReplyDelete
  17. hi..jom join contest Perfumes Farm. hadiah fragrance mist dari Victoria's Secret menanti anda

    ReplyDelete
  18. thnks cik rara sharing utk kami..

    kak long kombinasi warna tu...terbaik!

    ReplyDelete
  19. thanks for sharing :)
    cantikkkk....

    http://8917fara.blogspot.com/
    jom xchange link :)

    ReplyDelete
  20. salam. nak tny. bole guna printer biasa yang gune print paper tu ke?

    ReplyDelete
  21. salam.. design sticker buat pakai software ap eea?

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com