28 September 2011

D.I.Y thankyou tag


hai semuaaaa,bersua lagikkkk *dh mcm rancangan masakan pulekkk.i baru je nk buat story pasal jamuan semalam.tapi cik SHURA kite ni nk suh i story pasal wedding progresss. but sblm tu nk wish congrats to shura yg baru lepas bertunang.grand tunangnya.cantek sgt shura!

oke,jom story bout wedding i,ritu dh settel bab hiasan invitation card kan.now i tgk bz buat thank you tag *sticker.sticker ni i nk lekat dekat doorgift yg i bg nanti.yg ni i buat sendiri je.sbbnya,sgt senang.

korg just bli kertas sticker,yg boleh print kat atas permukaan dye tu,i bli kat mydin.dlm satu paket tu ada 10keping,n harga baru 2.70,murah kan.i buat bentuk bulat.sbb nk lekat kat atas 'barang' yg i nk bg nt.'barang' apa?nt lah,mana leh bg tau kan.nt tak surprise lah.eccceeehhh poyo je.

nk buat thank you tag bulat ni mmg senang,but korg kena rajin sket lah.rajin apa?menggunting,nk gunting tu mmg susah sket sbbnya bulat.kalau petak mmg senang nk potong,bulat ni kena sabar sket.

i pun kalau nk gunting,tunggu malam-malam,tgh tgk tv ke,online ke,sambil-sambil tu je,so tak lah bosan sgt.nt tgk-tgk dh siap gunting.dlm 10 keping kertas sticker tu korg boleh dpt around 200 pieces tag.

sgt lah untung kalau buat sendiri,but pastikan korg ada printer lah eh.kalau takde payah pulak kan.kalau nk order,sticker ni dlm 20sen/unit.mahal kan?bg i mahal sgt,sbb kalau design sendiri pun buka lama,kejap je,korg leh tulis apa korg nk,leh buat kaler apa yg korg suke.sooooo,sape yg takde lagik thank you tag,DIY lah eh =)

modal i just,kertas sticker 2.70 = 200 keping
kalau tempah 20sen/unit,200keping = 40rm

banyak kan bezanya.so rajin-rajinlah DIY.heee.

p/s : bukan tak mampu tempah,but DIY is satisfaction.

28 comments:

Fariza said...

wow. gorgeous. nice.

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon wat sendiri je hr tue rara
hehehehe
jimat

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehe,byk boleh jimat ni..bgus sis ni..

cik panadol said...

rajinnye diy....leh tempah kt rara je la pasni...

Renee Meow said...

chantek la dear.. sweet.. camne u buat design tu eh? pakai AI ke photoshop?? o.O nak blaja gak nie..eheh ;p

Hana Soffelia said...

Go Rara, go Rara.. ^_^

Betul tu, buat sendiri adalah satu kepuasan. ^_^

Munna said...

agreed with u rara. sy pun dah ada senarai persiapan yg nak DIY hehe =)

bkn xde duit, tp puas kan buat sndiri ^^

azam said...

untung...dan puas hati

rATu kEBaYA said...

cute tq card ni.. warna dia pun lembut je

cik fadh said...

nice dan berbaloi-baloi ;)

CuppyCakeMommy said...

cekidout out latest educational toys for your kids..lets share the joy,lets share the fun..

add us in facebook intelligent.toys@yahoo.com

Ninie said...

Wah....rajinnya!!! Jgn lupa jemput Ninie tau....hihiks. macam kucing mati jek..hihiks. Dh follow kamu, sudi2 terjah follow blog Ninie yg x seberapa tu.... Ni link kot2 Safura bleh petik idea from my friend's wedding hari tu....ada gmbar goodies/doorgifts dia. Dia beli kat IKEA.

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/07/congrats-alia-oma.html

syaz@rozelt said...

nak buat diy pon kena banyak mase kan..klu las2 minit wat x jadi gak..hehe..anyway chanteq la taq tq rara..klu dapat nk simpan je..sbb rara buat..hehe

merahitujambu said...

nak satu kad...=)..sila beri th tema apa..sy x th email awk..awk email ke sy tema awk eh..teddy_bie87@yahoo.com

.:shura shushi:. said...

ada mention nama i..malu lah mcm nie **gedik sekejap**..

rara..idea yg bgus ye!!yg penting jimat.. :)

::EIDA:: said...

TQ tag ida pun ida buat sendiri.. Eh! TQ tag untuk goodiesbag besday anak kawan.. sangat comel! Puas hati bila buat sendiri....... Murah pun!

KAMIHIDUP said...

cantik, buat sendiri lagi puas hati. :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

tak kisah hasil mcmn pon tp klu buat sendiri kepuasan tu thp maksimum.. neway awak punye TQ tag cantik..

erysweetie said...

cantek cantek cantek.!

ღ p!nk veLvet ღ said...

untunglah ko pandai diy pura ... aku ni nnt camne lah, huhu~

wahida said...

bila buat sendiri:

jimat
berbaloi
cantik
ikhlas

org pun suka...

erin moshimoshi said...

wahhh rajin tol ek dearest

Perfumes Farm said...

hi..jom join contest Perfumes Farm. hadiah fragrance mist dari Victoria's Secret menanti anda

kaklong said...

thnks cik rara sharing utk kami..

kak long kombinasi warna tu...terbaik!

diana said...

rajin ..:p

FaRa AhMaD said...

thanks for sharing :)
cantikkkk....

http://8917fara.blogspot.com/
jom xchange link :)

NFAM said...

salam. nak tny. bole guna printer biasa yang gune print paper tu ke?

fathiah jasni said...

salam.. design sticker buat pakai software ap eea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...