Image and video hosting by TinyPic

12 September 2011

gambar kena SIHIR.

SIHIR.
dgr je dh menakutkan kan.dulu ni kalau org nk buat jahat,nk main sihir mesti curi-curi gambar,amik rambut lah,curik under wear lah,haih mcm-mcm lah,but baru-baru ni org amik gambar dlm FB pulak.

yelah,dlm FB mcm-mcm gambar ada kan,gambar full satu body pun ada,so boleh print je kan,then hantar ke bomoh.apa nk susah,itu lah yg membahayakan.bile syaitan dh menguasai diri,mula kan perkara yg tak baik pun dijadikan baik,semua sbb dendam.

itu lah masalah nya bile kemudahan disalah gunakan.kite ni sekadar mahu berkongsi,tp ada hamba Allah yg lain pulak,salah gunakan benda tu.tapi ingat lah,Allah ada,even korg g jumpa bomoh tu org tak nampak,tp Allah nampak.

p/s : takut kan skrg ni.i nk hide album lah.heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. Aah lah kan .. Ida tak pernah terfikir, ada orang buat macam tu.. senang senang je dapat pic dr FB !


    Hurm.... Mintak dijauhkan.. Aminnn ~

    ReplyDelete
  2. hide cepat..saya mmg priv8 kn fb saya..hehehe..sampai wall pun fren xleh nk post pape..hahahaha.lebih harus berhati-hati...manusia ni...rambut sama hitam tapi....

    ReplyDelete
  3. zzzz....dah la pic kat fb melambak2..

    adeh..=.='

    ReplyDelete
  4. gambar tu elok di edit skit sblm upload.. sbb dh tak jd gambar original. Tu petua la.. kalau gambar yg dh print nak kasi org, akak pernah dgr kt TV seorang pengamal perubatan Islam pernah ckp.. ambik jarum lubangkan skit kat gambar tu.. kt leher ker.. Insyaallah orang tak blh guna gambar tu utk tujuan sihir

    ReplyDelete
  5. ish. dha tak de keje sgt lah tu agaknya org tu p cari gambar orang pastu p sihir kan. huhu

    ReplyDelete
  6. dunia sekarang mcm2 leh jadi.. so beware la..

    ReplyDelete
  7. kak long dari dulu sbnr nyer takut gak nak upload gambar...tp dah kawan2 byk tag kan gambar..jadi serba salah lak nak remove gambar kan..

    adoi, kita sama2 bykkan berzikir n buat pendinding diri..utk mgelakkan dari terkena sihir2 mcm ni kan..

    byk kan baca surah 3 qul sblm tidur k. ;)

    ReplyDelete
  8. ish...nauzubillah..ada lagi org sekarang ni suka main sihir2 kan...

    adoi la...

    ReplyDelete
  9. orang kalau sudah kemaruk mmg begitu jadinya tak boleh nak buat apa lagi...

    ReplyDelete
  10. tp kan... gambar digital tak leh sihir..no worry

    ReplyDelete
  11. kita pon dah lama hide album.. kekekeke

    ReplyDelete
  12. tu la.. macam2 kan? takut dibuat ye..

    ReplyDelete
  13. alamak. seramnya.
    FB ada gambar, blog ada gambar.
    mudah-mudahan kita semua dijauhkan. Amin

    ReplyDelete
  14. bahayanya.. nasib baik i buat private

    ReplyDelete
  15. singgah jenguk rara. sama sama kita doa drpd ilmu sihir

    ReplyDelete
  16. anis ade bace td..hurmmm..fb nie banyak yg tak baik dr baik..takut seh..mcm mcm org leh wat kat kite..so same same la kite mendelete ape yg patot..:)

    ReplyDelete
  17. minta dijauhkan lahhh dari perkara2 mungkar mcm tuu

    ReplyDelete
  18. adeh...style mcm ni pon ada ka? bahaya2

    ReplyDelete
  19. cemana nak hidekan album..
    akak dah hide kan tapi orang lain masih boleh komen2 dan tengok..
    pelik la facebook ni..
    sebab tu akak dah lama tak letak gambar kat facebook..
    menyampah!

    ReplyDelete
  20. Yup we must hide 'em all.. Skrg ni org tak kire dgki.. Jenayah tu satu hobi sesaje.. Cam simbah asid gak.. Men simbah sebab sje2 tnpa motif~

    ReplyDelete
  21. kene upload gambar edited je pasni. pastu separuh badan. haha

    ReplyDelete
  22. nasib aku xde fb heheeh

    abis blog aku?? ehhaahah

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com