13 September 2011

KL aku benci kau!

Assalammualaikum.


KL tak salah sebenarnya,tp penduduk nya yg salah,tp i tak tau sama ada i nk benci KL @ warga KL @ suasana hidup di KL ni.mmg teruk giler.i tak tau cane org nak sgt dtg keje kat sini.kalau i diberi pilihan,i mmg tak nak langsung stay kat KL ni.huh! negeri yg paling i nk elakkan dtg,kecuali shopink je.

dr 1st day i duk sini,till now,almost 1year lah,hidup i tak penah nk aman i rasa,ada je benda yg jadi.yg paling bengang nya ianya membabitkan kereta kesayangan i,kat kl ni i takde harta yg paling berharga kecuali kereta i,itulah peneman i,itulah kwn i yg sanggup bwk i kemana saje.tanpa membantah.kadang-kadang rasa mcm giler bile bercakap dgn stereng kete tu.tapi nk buat mcm mana,just ada kite dlm stereng je.kalo sakit hati i akan ckp. "teruk kan kete depan ni baby" huh,mcm giler kan.tp i tau org lain pun akan buat benda yg sama mcm i.

bulan puasa lepas kete i kena pecah,pg ni pulak i turun-turun umah nk g keje tgk kete i kemik n bercalar,mcm ada org baling something yg keras dr tingkap umah dorg,then terkena bonet depan kete i,agak panjang jugak calar n kemiknya.nk menjerit kat situ,takde sape,nk tuduh sesiapa pun,bile i pandang tingkap atas,i tgk ada 4tingkat,tingkat mana satu ah yg i nk tuduh.haih.seksanya rasa,i just boleh menahan rasa marah ni dan bersabar jelah.nk buat mcm mana,hidup kat umah flat.risiko mmg tinggi.

nk kata ada org dengki kianat kat i,tak tau lah apa sbb nya,kalau kata nk gores kete i,knp berusaha nk gores kat bonet depan.sbb i parking agak rapat dgn kete depan.so i buat conclusion ada org baling barang dr atas,sampai terkena kete i,yg malangnya kebetulan kete i pulak kat situ,kalau i park kat bwk pokok mybe bukan kete i yg kena.anggap jelah nasib i.nk pk banyak-banyak pun buat sakit otak je.berdoa jelah org yang membaling n sorok tangan tu akan menerima balasannya.Allah ada.
p/s : yg penting i tak nanges td masa tgk kete i jd cm tu.i kena kuat.kuat semangat.chaiyok-chaiyok.

16 comments:

::EIDA:: said...

Mak ai !!! Tabah ye...

nurul nadia nasir said...

kesiannya..nasib lerr jadi warga di negeri metropolitan tuhh byk dugaan kan.Masa 1st sampai KL duit saya hilangg :(

nurul nadia nasir said...

kesiannya..nasib lerr jadi warga di negeri metropolitan tuhh byk dugaan kan.Masa 1st sampai KL duit saya hilangg :(

Anisa Hang Tuah said...

saya memerlukan masa utk menerima kl

syaz@rozelt said...

huhu..terpaksela duk kondo mewah mcm nie bru leh aman kot rara..hehe..be tough taw!

siti kektus said...

Kalau kite agaknya, da mengamuk. Hukhuk

H.J said...

hohoh..susah tu nak ubah sikap orang KL..eheheh

kaklong said...

sabar ye cik rara..kak long turut simpati dgn keadaan yg rara terima.

hanya Allah yg mngetahui hikmah diseblik kejadian k.

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

yup2..kena kuat...

fighting!!!!

erysweetie said...

jgn sedih2 yek rara.

ieda said...

huwaaaaaaaaaaa akak simpati ngan rara .. sedih kan dah lahh kereta tuu aje harta kitee selain nyawa ..
nak dpt susah , berhempas pulas .. bila tgk calar sana calar sini mauu x meroyan ..

sabar ye dikk kalau selalu kena mcm tuu pindah cari umah teres lah dik .. have to do something dear !

.:shura shushi:. said...

rara..pindah je..

IEQAH said...

sabar ye sis..waduhh ade plak p buat gores dan menang kat keta sis lak.ape dia igt keta mainan ka.. huh.. ieqah duk kl 3thun.mmg best kl tuk shopping jee

syirayu said...

sian rara..,jahat r org yg bt tu..,harap2 org tu insaf r cepat.. mge bende cam ginie x brulang lg pd rara @ org laen..

ade2mama said...

kl da jdy kampung mak indon grrrrrrrrrrrr

Ct Arina said...

alahai.. sian die. sabar k. yg buat tu akan dpt balasannye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...