Image and video hosting by TinyPic

19 September 2011

lain kad yg diDESIGN,lain diPRINT

actually i pendam benda ni dr hari kamis lepas,i sampai-sampai je umah,punye lah excited nk tgk kad kawen i,selalunya org kata bile kite excited ni mesti ada benda yg tak memuaskan hati kite,but bile bab-bab yg berkaitan dgn hal-hal kawen mst lah excited kan.



i masuk-masuk je umah,i trus tanya my mom,"mak mana kad?" then my mom pon bagi.i tgk,dgn perasaan yg sgt HAMPA,sgt KECEWA.ntah lah,i seday sgt-sgt tgk kad kawen i,i kecewa jugak bile org MELAYU kite langsung tak de tanggungjawap bile kite tempah sesuatu kat dorg,niat nk menolong,but mcm ni lah jadi nya.

apa yg i design,dye ubah,then banyak sgt typo,alamat i persiaran indah 1,dye g taip persiaran indah 2,then nama untuk dihubungi i buat nama my mom,my dad,n my lil bro.but ada 2 nama my mom,n nama my dad langsung takde.sgt kejam! bile i call tanya dye knp kad i jd cm tu,dye kata "sblm print kami dh suruh cust confim semua,knp x cek elok-elok" huh! masa dye ckp tu i mmg rasa nk campak je hp i ke dinding,geram sgt.dye boleh ckp ngan customer cm tu.yg kite ni trust dye.

then i ckp,i trust u,i pon sibuk nk uruskan hal tu hal ni mcm-mcm,i ingat u all ikut apa yg i tulis dlm tu.ikut design i,but u all suke-suke tukar,then nk salah kan i.but bos tempat i buat kad ni ttp tak nk mengaku salah n tetap salahkan i jugak.huh! mmg i tobat,i boikot habes-habes kedai kad tu.mmg sgt rude.
so kami terpaksa padam nama my mom n tulis balik nama my dad atas kad tu,bygkan lah 500keping.huh mmg mecabar.kami bersabar jelah banyak-banyak.trus comot jadiknya kad i,dh lah tulis dye buat dlm tu besar gedabak,i tak tau lah dye pakai font bape.but yg i design tu dh ok lah,i dh print dh,sume ok.sampai je kat kedai tu hancur semua.i dh naik give up dh.
see my mom yg semangat tu.hehehe
tp takpelah,demi semangat kawen yg kuat,i buat jugak apa yg i rancang,pasal kad tu nt kalau tak cantek di mata korg,korg diam jelah eh,asal kan korg leh tgk alamat n nama i dlm kad tu sudah lah,di mata i pon mmg kad tu tak cantek,dimata korg,ntah lah,korg judge lah eh.hmmmm mood i sgt kecewa skrg ni.tu sbb kdg-kdg i suke g kedai cina.kerjanya kemas n puas hati,bile ngan melayu mcm ni lah,tak amik kisah.grrrrrr.tapi tak semua melayu cm tu.ada sesetengah jelah.mmg lepas ni i tak kan promot org lain kat kedai tu.padan muka dye.

p/s : rasa mcm nk tempah je kad lain,but kad yg dh siap tu nk campak mana.kang membazir pulak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

45 comments:

  1. same la dgn i...diorg salahkan kitorg jugak.... geram aje...

    arituu yg salah nye adalah hari....tarikh dah betul tp hari salah...dah la part paling penting pulak tu..geram toll..kitorang terpaksa lekat hari yg salah tu ...ada dekat 1000 kad..termasuk belah laki.....huh geramm bila ingat balik..

    ReplyDelete
  2. Mmg serius kiut kalau tgk gambar kad tue tp tak nampak lak mcm mane jadinyer lepas di modified..banyak2kn sabar..dugaan semua tue.. P/s: kalau kimie dah tempah lain agaknye..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. sabar ye..memg frust anyway design ni cantik sgt idea u sgt fresh...i like...

    ReplyDelete
  4. aduh, sedihnya jadi macam ni, sabarlah ye. :)

    ReplyDelete
  5. dugaan yunk.. ble nk kawen ni, mmg mcm2 hal akn timbul.. so saba k.. kad yg ada, mmg boleh guna.. jgn membazir k.. ble org melayu meniaga, yg rasa die da ada di puncak mcm tu la die lyn cust.. mmg tak patut.. pasni, jgn promote kat kengkawan k..

    ReplyDelete
  6. kesiannya...kot ye pun admit salah dh ckup, ini kuang ajar lak...hurm

    ReplyDelete
  7. u tempah kat mana? i pun tgh stress gila dgn kedai kad yg i tempah. 2 weeks x bg draft.janji lebih. sibuklah apalah. 1 week suro check n email balik smpai skrg. mmg dugaan btl. kad cntik tp service lembab + mlt manis. geram kan melyu buat mcmtu. arghhhhhh.

    * kad kawin u sgt comel dan cntik. i like.

    ReplyDelete
  8. customers are always right..ckp cenggituh..mmg kita betol pon.. kalau CB..dah return balik kad tuhhhhh.. x sempat ek org tuh nak reprint baru?

    ReplyDelete
  9. Ce ajar sekali orang macam tu rara.. Like state je nama kedai die dalam blog ni.. komen abis abis... Br semua orang tau !! Kad kawen tu...... sedih bila benda yang dirancang, tak mengikut seperti yg dirancang.. =(

    ReplyDelete
  10. sampai mcm tu sekali? tak elok lah dorang buat macam tu. patotnya bertgjwb lah kan.


    tak pe, oter je sikit2. comot pon tak pe. janji mjlis nya nanti superb! hehe ;p

    ReplyDelete
  11. ermm geramnyer bace . ni la attitude org melayu bile meniaga. kiter support die, die lgsung xappreciate . tp sumpah kad akak comel gilak !

    ReplyDelete
  12. tapi kad tu still nampak canteq..x pe kalau ade tulisan tngn pon mesti org faham punye..fighting!hehe

    ReplyDelete
  13. Ishhh risau pulak bab bab ni terjadi masa akan datang jugak..Patotnya dorang kena utamakan kepuasan customer,bukan ikut sedap tekak jer.. =..="

    Btw, wedding kad kamu sangat shantekkk ! :)

    Congrats !

    ReplyDelete
  14. hish. geramnya bila baca. Knp tak jumpa dorg terus. bagi pelembang 5,6 bijik. baru padan muka! kan?

    ReplyDelete
  15. sabar je la kan. dah la bz pastu tgk2 jadi mcm ni plak. tapi tgk gaya kad akak ni mcm comel je. nak satu!

    ReplyDelete
  16. kwn aku punye pon salah gaq, tp salah tarikh ... taik betul la yg buat kad kawen ni, huhU~

    ReplyDelete
  17. kalau Gadis pun mmg Gadis x dok diam memikirkan bende yang kiter dh rancang lame tetibe jadi mcm tu..

    mmg x patut betol la kedai tu..

    nasib baik Gadis tempah kat kedai cina..

    hopefully semuanya ok je...

    sabar ye...^_^

    ReplyDelete
  18. sabar la rara...dugaan tu.
    mmg geram dgr org kita sndiri buat
    mcm tu..mcm mana la melayu nk maju kan. bila kita dh bg peluang,camni lak dia buat..

    hani pn risau gak ni..kad br tempah 2 mggu lepas. hrap2 jgn ada yg xok dah la..

    ReplyDelete
  19. tingat time aku keje bt design cmny..byk dugaan tu heeh..sabar jela..

    ReplyDelete
  20. law sempat lgy ..print la bru..xpew..skli seumur idup:)

    ReplyDelete
  21. law sempat lgy ..print la bru..xpew..skli seumur idup:)

    ReplyDelete
  22. at least minta maaf la..n lgsung xmo ngaku slh..geram j bc..sabar ye cik rara...

    ReplyDelete
  23. sbr k dear..xpe la..yg penting kawen..lupekan dh kad tue..xpe2 org ckp nnti kad tue org buang jugk kn? hehehe..berjaya pujuk x? hehehe..rara nk ur emel..nk emel something..nk tanya harga heheh

    ReplyDelete
  24. aloor ciannya adik akak nie .. semangat dah hilang dah kan .. eiiii x paham manusia nie .. sekurang2nya mengaku salah dan minta maaf , kita pun jadi mcm redha je kan .. x lah kita nyumpah balik mcm nie .. huhuh

    sabar duikk sabar .. dugaan niee ...

    ReplyDelete
  25. sakit hati bila berurusan dengan perkhidmatan yang macam tu...
    orang melayu kalau berniaga memang agak susah nak ngakui kesalhan sendiri..

    ReplyDelete
  26. sabar byk2 ye rara...jgn camtu.tu br dugaan kecil.nnt masa 2-3 hari sblm majlis byk lagi benda nak urus.nnt jd darah tggi lak.jgn stress sgt ye dik

    ReplyDelete
  27. ish xsnonoh btol la dorg ni ek..dhla bt silap pastu nk salahkan cust lak..i yg bace ni pon cm geram jek..jomla boikot kdai tu..sabala ek

    ReplyDelete
  28. memang kedai melayu mcm tu..bukn nk kutuk melayu..tp dah biasa kena..
    lg satu pttnya rara tgok blik utk kepastian..sblum print..memang wajib tu..sbrang kesilapan bleh brlaku..skang ni kedai tu menang pasal tu la..

    ReplyDelete
  29. fura..
    check balik betul ke dia ada minta confirmation..? dia send by emel ke apa..?

    Kes mcm ni, try buat aduan kt Kem.Pengguna..ni kira mencabar hak pengguna ni..mana boleh dia buat mcm tu..suka2 je ubah design..ada salah2 info plak tu..isyyhh..!! display la nama kedai tu, biar kami ramai2 sound dia..hehehe..

    ReplyDelete
  30. hajat nak tolong org melayu jugak kan, tapi, kita sendiri yg terseksa, cm ne nak supoort bisness melayu ni kalau xde attitude?

    btw, sabar ye,
    and, kad sangat cantik la

    ReplyDelete
  31. simbah je cat kt kedai die.. :D

    ReplyDelete
  32. sabarlah rara..apa2 pun cantik kad tu...
    ada kad untuk kak juga ka? ...:-)

    ReplyDelete
  33. Owh, dear. Sabar Rara. Hana pun alami benda sama mcm Rara berkenaan kad kahwin. Thats y mcm tak excited je nak publish story card kt blog. Rasa meluap2 mrh. Smpai sekrang rasa nak lempang je staf dia org. Sabar k. Just think about ur wedding. Xmau kad tu mengganggu tumpuan u to prepare ur wedd. ^_^

    ReplyDelete
  34. same goes to my bapak sedare,,lain yang nak lain yg kelua..tapi terime aje..geram kan kak..

    ReplyDelete
  35. hish geramnya..! kalau i akan fight until d end..! xkan dorang xpikir logic bila ada 2nama sama for contacts?? vudus... dear pls share ape nama company ni? boycot!! email me kay ->maernee@gmail.com

    ReplyDelete
  36. tak per la tak cantik tapi perantin nye tetap cantik...jgn lupe pos untuk sis gak yer...

    ReplyDelete
  37. lieza pn geram gak...hishh... dh la xmo mtk maaf n ngaku salah... geramnyer... sabar ye dear.. me also nk tau nama kedai tue plz.. email me gurlz_1203@yahoo.com.

    ReplyDelete
  38. dulu adik mase kawaen pon kad tak cetak no tipon ayah.. jadi kiteorang tak larat nak tulis banyak2..kiteorang tempah cop n cop jer sekeping2.. sabar yer dear..memamng selalu macam tu...nak kawen banyak dugaan...

    ReplyDelete
  39. alahai sabar ek rara.. aish.. macam2 ek org meniaga ni pikir nak untung je.. kalo kte pun mst da kecewa gile da.. aih.

    ReplyDelete
  40. tempah kat mana sayang... nak tau leh? cntik lah :)

    ReplyDelete
  41. mmg nk marahkana klu jd cam tu... sabar k...

    ReplyDelete
  42. sabar rara..tapi akak pun geram dengar camni! ari ni dia aniaya kamu...esok esok dia terkena juga :)

    ReplyDelete
  43. hi rara... kesiannya u..tu sume dugaan..sbar ye...tapi i xsalahkan dia 100%..betul gak dia kata, dia da bg draft..so u should check..not just check, double or triple check..bila dia da bg draft,then side u kta ok..so dia just print la..dont simply put blame on others dear...xpe..just buat peringatan untk diri kita..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com