Image and video hosting by TinyPic

29 September 2011

mahu Kurus : Teh Orang Kampung

huaaaaa sgt sedih.smlm pakai jean lama.ketat.dulu longgar sampai kena pakai tali pinggang.now tak payah pakai.mmg SAH,im getting FAT! oh no.hate it oke.super HATE.



masa balik epoh ritu i cari roselle.mmg takde stock.mmg tension sgt-sgt.uolllssss tau x?i minum roselle,berat i turun dr 69kg ke 54kg taw.bayang kan bape?dlm mana 4-5 bulan je.i stop amik nasi dlm 2bulan ++ lah.tgk keadaan.mmg badan i turun mendadak.dulu masa sek mmg i kurus.berat 45kg je.lepas je habes diploma,trus badan naik sgt.sampai lah 69kg.hebatttt kan.punyelah senang hati masa tu.

lepas i food poisoning dlm 4 bulan lepas,i trus stop amik roselle.mulanya badan maintain je.tapi lepas raya ni,badan i mmg naik.yelahhhh kan nokkkk mana tak naik,dr 1st raya ritu,sampai kelmarin,tak henti-henti makan lemang.mmg dasyat lah effect lemang ni kan.
sila abaikan garfu tu eh.hehehe
lepas tu i fikir benda ni mmg tak boleh jd.dh lah nk naik pelamin.so i decide amik teh org kg ni buat sementara waktu.kelmarin i try minum,dlm tgh hari i minum.start berak-berak dlm kul 3pg.2 kali je beraknya.nasib 2 kali je.kalau tak mmg pengsan lah.so kite tunggu je hasilnya nt k.hopefully badan dpt maintain 55kg sampai hari sanding nt.huaaaaaaaaaaaaaaaaa.

p/s : sangat tak sedap.boleh ke kalau tambah gula eh?seyes ni,i tanya en.bambam,dye g gelakkan i,dye kata ada ke nk buh gula.mana leh buh gula.huaaaaaaa.pahit sket n tawar.mencik lah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 comments:

  1. rara bg ekin jelah lemak tue...
    ekin nak gemuk
    berat x penah cecah 50kg pon
    huyhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. nak turunkan jugak berat badan....slps bersalin ank kedua berat jd 51...pipi jd tembam buah setoi...tau x buah setoi tu apa?

    ReplyDelete
  3. tapi kalau stop amek teh ni, berat badan naik 2kali ganda. -.- saya dah try. memang pahit/ tak sanggup nak minum ag lalalalala~


    anyway, good luck.

    ReplyDelete
  4. review produk roselle tu kak rara ? nak tau...

    ReplyDelete
  5. salam dear..60 lbh ke pernah dpt berat camtu?wahh tak sangka ye adikleh kurus cpt.

    akak dulu masa kat kampus hepi sgt kot berat naik 51,nak bertunang mmg rasa gelabah.so akak ambik teh org kg ni 2 bulan terus blh capai berat 48kg .jap je.tapi mmg tak sedap dan taubat takmo minum lg.akak minum panas2 tanpa gula.smpi 6-7 x msk tandai..taubat takmo dah..huhu.

    klu serasi..teruskan lah.pasti blh berjaya utk capai berat yg rara target.akak dgn tggi 158cm dpt capai 48 kg dgn minum 2 bulan je dulu.good luck adik.tak berjaya pm akak..nnt akak citer barang lain yg murah dan sedap utk diminum.cuba ni dulu ye syg

    ReplyDelete
  6. selamat mengurus dan selamat berkahwin

    ReplyDelete
  7. rara try minum teh biasa tu + ngan limau nipis... without sugar for sure... hasilnya boleh tahan jugak... x yah mengharungi pahit teh orang kampung tu... :)

    ReplyDelete
  8. pergi saunaaaaa ah pun boleh kuruskan badan XD

    ReplyDelete
  9. da pnh cuba ms study dlu.. mmg menjadi.. boleh tambah gula.. tp tmbh sikit la dlm setengah camca.. :)

    ReplyDelete
  10. akak.. memang tak sedap teh ni.. tapi skrg ade perisa lemon.. kurang sikit rasa tak sedap tu.. tapi macam payah sgt nak kurus kne minum teh ni..

    ReplyDelete
  11. teh orang kampung ni bagus.. tapi serius sangat sakit perut kalau nak membuang..

    ReplyDelete
  12. woah...amboi..hehehe..senam tak mau..tapi nk kurus minum2 ni boleh ke :P hehehe

    ReplyDelete
  13. hehe sm la ngah nk kuruskn jgk.. tp mls da mkn teh tu.. dlu slu gk.. tp sakit perut tk tahan. memulas... lgpun tkt de keje luar kang xpasal2 kene berangkut ke tandas.. :)
    gud luck k

    ReplyDelete
  14. Teh itu tak sedappp !!!!

    *ida tak reti nk kuruskan bdn dengan mkn/minum apa apa... Cuma skipping je tiap2 mlm...baru berat bdn turun...Huhu*

    ReplyDelete
  15. kalo sukses bg tau k...nak cubo la..haha

    ReplyDelete
  16. berkesan ke dik .. risau jadi lain .. hati2 ya .. :)
    rara dah kurus lah dikkk tang manalahhh rara tgk gemuk nie .. feliqssss akak :)

    kurus2 sgt punn x cantik pakai baju pengantin , banyak lompongnyeeee mcm memey tuuu ahakssss :)

    ReplyDelete
  17. banyakkan senaman.. gerenti kurus.. inshaAllah.. ^^,

    ReplyDelete
  18. wow nanti bg review k... hopefully berkesan... ganbatte

    ReplyDelete
  19. akak ni pula berat cpt turun. blm habis pantang dah kurus balik.

    ReplyDelete
  20. i think that product is effective cuase my sis had use it last time ;)
    but i thought sis takde la gemokkk! maintain dgn ur age ;)

    ReplyDelete
  21. rara..
    kite dah try gak minum teh ni..
    memang rasa die tak yah cakap r..
    memang tak sedap langsung..
    kalau rara sudi, boleh tak bagitau mimie roselle yang macam mana yang rara minum be4 nie..
    nak try jugak la, mane tau kot serasi... :)

    ReplyDelete
  22. Hana pernah minum teh org kg tu, pastu tercirit birit smpai lembik nk msuk toilet. Xthn oooo. tobat xnk minum lg. hahaha

    ReplyDelete
  23. rara, akak pn tgh proses kurangkan bdn.. akak suggest minum teh o letak limau nipis TANPA gula.. ada nmpak berkesan jugak dkt seminggu minum hari2.. tryla sis :)

    ReplyDelete
  24. bestnya dapat turun berat badan. akak nie naik mcm dipam2....:(

    Cintaku Bukan Cinta Biasa

    ReplyDelete
  25. aku ada kazen, minum teh ni.. dia cakap mmg akan berak2 punya.. hahahahah good luck la rara..
    jgn smpi kurus sngt sudah :D

    ReplyDelete
  26. kite pernah kinum teh ni, tapi tak turun2 jugak beratnya. berak2 je lebih. pastu tak nak minum dah sebab bukan sedap sangat. hehehe :p

    ReplyDelete
  27. hahahaha,sama lah.nk kurus jugak..!help.

    ReplyDelete
  28. @Myera Nyera BERAT NAEK KE LPAS X GNE??HA??TKUT..BWU JE TRY THOK NI..

    ReplyDelete
  29. saye dah gune hampir 2 minggu..alhamdulillah badan makin ringan n mudah lawas...tapi emng xsedap n bile dah 'masa'nye emang xlei tahan laa...cadangn kena pandai schedule masa nak minum supaya x la panic bile kena waktu kerja...anyway rasa emg kena tahan sebb beauty is pain..huhuhuhu

    ReplyDelete
  30. he he he... saya pun minum gak... tak sempat nak bersukan ke, jogging ke... ha ah ah...

    suka minum air ni sebab badan rasa sedap bila bangun pagi... rasa ringan dan rasa tidur sangat selesa dan mencukupi... tatau la badan sendiri ni tak de la sampai ke tan berkali-kali... paling-paling banyak, 3 kali jer... minum lepas makan malam (makan malam jam 7) so rasa nak membuang jadi alarm untuk bangun pagi...

    orang rumah pun minum gak, tapi dia dapat kesan lain dari saya... tgh2 malam terbangun nak ber*** sampai 3-4 kali... last2, saya sorang je yang consume air ni... huhuhuuu......

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah so far ok minum teh ok ni. Tak pernah timbang even dah dkat 2 bulan minum. Baju ada la longgar sikit. So taktau lagi berat kurang bape.

    ReplyDelete
  32. Hakak pun pernah try Teh Org Kampung nie ......tobat X mau dah ......dah laa Sakit perut memulas ........bila melepas tu bau dia pun boleh Fengsan .......Luar biasa Busukkk ......

    Lani Hakak try Clenx Tea memang besttt .......yg Duta Mila tuuuu .......yg Nie X da laa rasa memulas perut .......dn Teh dia pun SEDAP !!!

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com