30 September 2011

menjadi BONEKA manusia secara tak sengaja

sebagai manusia,jika tak mampu,buat lah cara tak mampu.jika kita tak mampu,tapi nk jugak buat upacara mcm org lain,kena lah siasat dulu,tanya dulu dr A---------------------------------------Z apakah aturcaranya,apakah yg terjadi,apa yg akan disusun atur di dalam majlis tu,bagai mana design bajunya.apakah makanannya.tambah lagik bile yg provide or yg sponsor sesebuah majlis tu adalah bukan beragama ISLAM.i nk ckp lebih-lebih pon i tak de semasa majlis tu berlangsung,just terbaca di blog-blog org lain.
memey norman
gaun ni pon dh nampak mcm kawen kat gereja.hmmm.
kadang-kadang mmg lah kite tak perasan akan kesalahan sendiri,and org lain akan nampak kesalahan tu,but sblm kita membuat kesalahan tu,better lah kite siasat habes-habesan dulu.jgn lah main tarammmmm je.peringatan untuk diri i juga.tapi i takpe,takde sape nk sponsor,bukan retiiiisss lah katakan.

p/s : hmmm korg nk tau i ckp pasal apa ni sbnrnya.click SINI

18 comments:

cik_azie said...

agree...

Anonymous said...

mcm mana sesbuah perkahwinan tu nk bahagia, aman sejahtera, mendapat keberkatan kalau awal2 lgi dh dilaknat Allah? nauzubillah....bahagia jadi org biasa..

Niena Pengembara Ilahi~

Bitt (double IS) said...

wowwww jup2 mau klik

diana said...

ni la dia kalau soal agama di tolak ketepi..

Fathiah Hamim said...

tajuk akak mantap! tepat pada sasaran. huhuh

CIK JATT said...

hmmmm.. dunia artis. sat nak klik baca

KC@ella said...

stuju dgn Rara. Mentang2 disponsor, diaorg main angguk jer. Sudahnya lngsung tak da ciri-ciri ke Islaman.

~~NuR FiyzZa~~ said...

sokong2 :)

nazirah said...

huhu tak taw la nak cakap ape rara tapi siyez... mmg ramai yang hangat pasal topik ni kan huhu

Fara E's said...

hmmm , melayu tlalu mngangungkan budaya barat

nurul diana said...

sye pon stuju :)

mizzkechique said...

dia rs dia cntk kot..

Hana Soffelia said...

Xberkenan langsung. Tp agak kesianlah.

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh..tak amek tau pun,,huhuh,,

leyzajamil said...

oh..gitu storinya..
memek oh memek..

rara besok kawin tamo jd mcm memek taw..

anismelon said...

setuju sangat..punye nak gah..nak tunjuk kat semua org..last last kritik yg dpt..

aiEz said...

Islam tu mudah,tp kawen mcm ni mcm dah lebih2 jer..=..=

Cik Aish said...

mcm memey je..

hmm dorang ni da tk kenal mana satu budaya kt..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...