Image and video hosting by TinyPic

28 September 2011

sambal ikan bilis power!


fuhhh mmg tak menahan nama sambal ikan bilis i.huaahahaha.hebak x?nampak sedap x?sedap kan.hehehe.

rini i puasa,sbb smlm dh mkn banyak sgt.so rini i nekad puasa,mulanya mmg tak tahan,mcm nk buka,tapi i kuatkan jugak hati ni.rasa kempis sket perut.eceeeehhhh.pang kang.

then dh tgh hari tu,i terliur plak nk mkn sambal ikan bilis kacang yg mcm my mom buat.so terus msg my mom mintak resipi.eleeeehhhh senang je rupenya.hehehe.but i tukarkan kacang ngan kentang.kalau buh kacang nt jerawat.kan nk kawen.kena kurangkan jerawat kat muka ni.

so balik td i g kedai,bli ikan bilis,bli kentang.then balik,tak sempat bukak baju lagi,trus rebus kentang n goreng.pas tu menumis then taaaddaaaaaaa,jd lah mcm gambar kat atas tu.mulanya cuak gak nk mkn,then lepas azan,trus minum air,n rasa sket-sket.vahhhhhhhhh SEDAP kot!

housemate i pon rasa sekali,mula-mula dye buat muka,then dye kata "akak SEDAPPPPPP la" vahvahvah,bangga ni.1st tyme masak.kikikiki.then dorg siap mkn ngan roti ag.caye x caye x?percayalah.korg nk rasa nk?heee.calit kat piccy tu.mana tau ikan bilis tu boleh keluar.hehehe.jgn marah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. calit banyak kali magic i tak menjadi la..akekekkekee perghh memang terliur habiss

    ReplyDelete
  2. hahaha looks very yummeh. Wah, aura nak tawen kot, first time masak, terus menjadi. KAGUM. ^_^

    ReplyDelete
  3. adoiii dah leh kawin .. lallalala dah leh kawinnn lalallaa :)

    perghhh merah dia x leh hinggat dik .. memang mcm sah2 anak dara yg buat nie ... ekekekke ( ngosekkkk )

    ReplyDelete
  4. share ar resepi.... hehehe... seyes,, moon pun x penah masak sambal ikan bilis lagi... sambal ayam selalu la... hehehe...

    ReplyDelete
  5. mmg nampak sedaplah!! campak resepi sini sket...akk nk try gak

    ReplyDelete
  6. rara, akak nak rasa jugak.... anta sini siket....

    ReplyDelete
  7. erm terlio tengok pic ikan bilis gn kentang ni..erm2...dap

    ReplyDelete
  8. orang buasiir tak leh makan sangat

    ReplyDelete
  9. err mmg sgt menyelerakan pada yg melihat...lapar dimalam hari macam ni...=..=!

    ReplyDelete
  10. nampak jek dah tau sedap! wahhh...vangga tak? vangga tak? kekekeke

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com