Image and video hosting by TinyPic

26 September 2011

Thaqif cukur jambul

sabtu lepas i balik ipoh lagik.tiap-tiap minggu balik epoh dh ni.mmg melampau kan.tapi bukan balik saje,balik sbb si mata boolat i kena cukur jambul.heee.sgt besh.mlm tu sebok-sebok bungkus goodies utk tetamu.bg coklat-coklat.keropok-keropok.ala saje suke-suke je lah kan.baru beshhhh.skrg ni kan trend.g mana-mana mesti nk bg goodies.untunglaaaa tetamu yg dtg.


sabtu tu my mom yg masak utk kenduri.kalau my mom yg masak mmg besh lah kan.ada gulai nangka,ada daging masak hitam,ada ayam berempah,ada ayam apa ntah namanya,lupa dh pon.then ada lain-lain lagik lauk,manyak giler.dan haritu jugak lah i hilang diet.sume makan.aduhhhhh masak lah cm ni.takpelah.weekend,hari cuti diet.BOLEH?

pagie tu kul 9am dh start marhaban n trus cukur kepala thaqif.nasib masa tu boodak tu diammm je,sbb maybe dye pelik,knp ada org ramai-ramai ni.sllu takde pon,then nampak sume biruuu je.dlm kul 11 dh settle sume,just nk bg tetamu mkn nasi je.tu kerja adik-adik i lah kena angkat hidang.i kan tak boleh buat keje,nt tangan kasar. *penampo nak?hehehe.i ada lah jugak tolong sebok kat dapur.plus tolong mkn skali.heee.

bab paling besh bile kena basuh pinggan.aduhhhhh bab tu mmg paling malas.tapi takpe.my mom buat semua.my mom mmg besh mom ever.dye siap ckp lagik,anak i dikecualikan dr basuh pinggan.hehehe.tu sbb anak dye jadik pemalas mcm ni.heeee.tp x lah malas sgt.boleh ag buat keje-keje umah.hmm jom layan piccy jelah nk?








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. sangat comellllll hehehe..suka mata dieeeee

    ReplyDelete
  2. macam majlis kenduri kahwin dah, hee. sedap nama bayi tu. :)

    ReplyDelete
  3. cool je rara dgn baby gambar second last tu..mmg sesuai dah jadi ibu.. bila majlis rara, jgn lupa jemput kita orng tau.. dtng tak dtng blkng cerita, yg pnting jemput dh rasa terharu da...hehehehe

    ReplyDelete
  4. ehh, sape yang naik boyan sekarang ni ? banyak gambar sis je :)

    ReplyDelete
  5. comeinyer . pndai pndang kamera lgi ;)

    ReplyDelete
  6. Ololo comelnya Thaqif.. uik, Rara pndainya pegang Thaqif. Practise make perfect right? hehe

    ReplyDelete
  7. comel mak sedara dia nih..
    eh!silap pulak..
    comel thaqif...:)

    ReplyDelete
  8. comelnye thaqif! makcik die pun comel gak ;D

    ReplyDelete
  9. si thaqif mmg bermata bulat..hish, geram nak tiyommm2 pipi dia..hhe..

    ReplyDelete
  10. thaqif sgt kiut, hensem lagi.... rambut pun stylo...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com