26 September 2011

Thaqif cukur jambul

sabtu lepas i balik ipoh lagik.tiap-tiap minggu balik epoh dh ni.mmg melampau kan.tapi bukan balik saje,balik sbb si mata boolat i kena cukur jambul.heee.sgt besh.mlm tu sebok-sebok bungkus goodies utk tetamu.bg coklat-coklat.keropok-keropok.ala saje suke-suke je lah kan.baru beshhhh.skrg ni kan trend.g mana-mana mesti nk bg goodies.untunglaaaa tetamu yg dtg.


sabtu tu my mom yg masak utk kenduri.kalau my mom yg masak mmg besh lah kan.ada gulai nangka,ada daging masak hitam,ada ayam berempah,ada ayam apa ntah namanya,lupa dh pon.then ada lain-lain lagik lauk,manyak giler.dan haritu jugak lah i hilang diet.sume makan.aduhhhhh masak lah cm ni.takpelah.weekend,hari cuti diet.BOLEH?

pagie tu kul 9am dh start marhaban n trus cukur kepala thaqif.nasib masa tu boodak tu diammm je,sbb maybe dye pelik,knp ada org ramai-ramai ni.sllu takde pon,then nampak sume biruuu je.dlm kul 11 dh settle sume,just nk bg tetamu mkn nasi je.tu kerja adik-adik i lah kena angkat hidang.i kan tak boleh buat keje,nt tangan kasar. *penampo nak?hehehe.i ada lah jugak tolong sebok kat dapur.plus tolong mkn skali.heee.

bab paling besh bile kena basuh pinggan.aduhhhhh bab tu mmg paling malas.tapi takpe.my mom buat semua.my mom mmg besh mom ever.dye siap ckp lagik,anak i dikecualikan dr basuh pinggan.hehehe.tu sbb anak dye jadik pemalas mcm ni.heeee.tp x lah malas sgt.boleh ag buat keje-keje umah.hmm jom layan piccy jelah nk?








11 comments:

UyaRayza said...

sangat comellllll hehehe..suka mata dieeeee

KAMIHIDUP said...

macam majlis kenduri kahwin dah, hee. sedap nama bayi tu. :)

ABU said...

cool je rara dgn baby gambar second last tu..mmg sesuai dah jadi ibu.. bila majlis rara, jgn lupa jemput kita orng tau.. dtng tak dtng blkng cerita, yg pnting jemput dh rasa terharu da...hehehehe

shedameor said...

ehh, sape yang naik boyan sekarang ni ? banyak gambar sis je :)

cik fadh said...

comeinyer . pndai pndang kamera lgi ;)

Hana Soffelia said...

Ololo comelnya Thaqif.. uik, Rara pndainya pegang Thaqif. Practise make perfect right? hehe

diana said...

comel mak sedara dia nih..
eh!silap pulak..
comel thaqif...:)

Ct Arina said...

comelnye thaqif! makcik die pun comel gak ;D

Rtp Farra Arisha said...

si thaqif mmg bermata bulat..hish, geram nak tiyommm2 pipi dia..hhe..

ayleencutegirl said...

rara mummy going to be !! hehe

msredcheesecake said...

thaqif sgt kiut, hensem lagi.... rambut pun stylo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...