Image and video hosting by TinyPic

09 September 2011

topup 10rm,bayar 10.60

actually dulu mmg ada jugak kena bayar lebih cm ni,tapi bile kite topup 2rm ke,kena bayar 50sen utk cas dorg,tak tau lah knp.nk untung lebih kot,tapi td masa i dgr hot fm,dorg mmg nk naikkan 6% untuk pelanggan yg topup,so kalau 10rm,jadiknya 10.60.


apa pendapat korg?beban?berbaloi?atau korg tak rasa pape sbbnya ala 60sen je,bukan banyak pun.tapi bg i 60sen tu amat bermakna,sbbnya,dh lah topup 10rm,keluarkan duet sekeping,tapi kena bg lagik 60sen syiling.

NASIB i pakai line,so i tak terlibat dlm kes topup-topup ni,tapi i risau gak kalau rate naik.haih.ntah lah kan,bil sume naik,tapi gaji takat tu je,cane nk hidup cm ni,bukan nya tak bersyukur,tapi mmg runsing kalau difikirkan.

masa i pakai topup dulu,mmg sgt seksa,sbbnya i akan topup SEHARI 5RM,so seminggu dh bape,sebulan dh bape,mmg sgt rugi,so tu i decide pakai LINE,lagi pun kalau pakai celcom 5+1 tu lg berbaloi,korg try lah.heeee.promot ni.

so kepada yg pakai prepaid tu,korg redha jelah eh.mmg kena byr 60sen tu lepas ni.heee,korg bercinta dlm fb jelah,tak payah callcall dh.ngeeeeee.bayar je duet broadband.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. betollah kata rara tue....anor pun geram jugak bila ada sen2 tue...

    ReplyDelete
  2. akak pakai line DIGI .. ok lah jugak .. dah lama majuk ngan celcom dan maxis huhuh

    ReplyDelete
  3. mls nk bising.. bising2 bkn dpt apa.. redha je la.. dh la MK ni tamak.. prepaid pakai, bil pun pakai.. bengkok!!

    ReplyDelete
  4. em ekceli rara 6% tu come from govt tax. sblm ni xde. 50sen cas tu bkn pada govt tu kdai je y amek. btw sesape pki postpaid pon da lama kne baya govt tax ni kalo xcaye cek ur bill. kalo dlu 5% awal tahun aritu da naek jd 6%

    ReplyDelete
  5. hu3. semua dh kena caj. mmg kena redha. xbleh wat pe.

    ReplyDelete
  6. cm2 ke? owh..thanks for da info rara..sekarang sume barang pon nak naekkan arge..erm..

    ReplyDelete
  7. sblum ni pun memang de kedai tambah harga sndiri.. skang ni lg bertmbah2 lah naik.. kih kih..

    apa lagi tukar kerajaan la.. kih kih

    ReplyDelete
  8. tpup pon nak naik hrga..adoii..da la astro pon naik hrga..susah2

    ReplyDelete
  9. hurrmmm..geram kot..tp xpelah..anis topup sebulan sekali je..weeee..

    ReplyDelete
  10. ramai wat entry ni..mujur
    kay kai youth club..

    motif: nak bg taw owner blog poyoness kai no maxis la..hehe

    ReplyDelete
  11. sgt setuju ngan "bil sume naik,tapi gaji takat tu je,cane nk hidup cm ni,bukan nya tak bersyukur,tapi mmg runsing kalau difikirkan."

    naseb bek dah nak kawin....
    xyah nak call or msg lg....
    dah tgl serumah...
    hehehehe

    ReplyDelete
  12. kne kurang kn bergayut n bermsj2 ps ni :)

    ReplyDelete
  13. oh. kena bayar lebih eh? bukan dia tolak dari prepaid tu? mcm-mcm. 60 sen boleh hantar 120 messages kott. mana boleh buang buang. hee. sehari rm5? gila banyak. buat apelah tu kan.

    ReplyDelete
  14. geram..huhuhu..

    sebelum naik cukai ni mmg ada yg dah naikkan

    beli 5.00 kena 5.50,5.20....

    kalau sepuluh 10.20,10.50..

    hadoi tak faham betol..

    payah lah cmni,,pasni on9 kat fb je..hahaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com