Image and video hosting by TinyPic

18 October 2011

10 hari dalam debar : KADI oh KADI!

entry ni saje je gedik nk menaip sblm tidur.korg tgk tak tickers i kat sebelah tu.lagik 1minggu 3hari = 10hari je lagik till my wedding day.



ramai yg tanya bout persiapan,bout persediaan.

persiapan,sume dlm progress ag,dlm 60% siap lah.sbb nya baju wedding i tak siap ag.MUA i kata dlm proses,minggu depan siap kot.baju nikah pon tak siap ag.goodies-goodies dh siap hias-hias,cume makanan utk dlm goodies tu je tunggu lagi 2 hari nk wedding baru buh,kalau buh awalawal nt hilang sume makanan dlm tu kan.hehehe.

yang lain sume oke kot.tunggu hari je nk settle kan.yg penting benda wajib diuruskan dulu.hal nikah.nikah i borang sume oke.but i bengang ngan KADI je ni.i nk nikah malam,tp mati-mati dye nk lepas asar.mmg bengang sgt lah.

bayangkan lah,kalau i nikah lepas asar,ramai kwn sedara n family en,bambam pon x dpt attend,sbb nya hari tu jumaat,org keje lagik,dan tak boleh cuti,if lepas isyak mybe lah dpt diusahakan btul x?

i pon x faham knp ngan Kadi tu,alasan nya dye nk buat sekali je dgn pasangan lain.apa masalah dye kalau dtg 2 kali,bukan jauh pun masjid ngan rumah dye.

i just nk tanya yg lebih berpengalaman sblm ni.kite mmg kena ikut ckp kadi ke?kite tak boleh request ke?hal ni jugak lah yg buat i runsing.if tak leh nikah kat rumah ok lah,takpelah,i terima,sbb nikah kat masjid pon elok kan.but kalau nk nikah lepas isyak pon dye x bg,i tak tau lah nk ckp cm ner.

p/s : nasib lah papa i kata dye akan fight habes-habesan.heee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. Wahhhh!!!! nk kawen dah??? Wahhh!!! bestnyew!!!! nk kawen gak..huuuu/...Selamat Bakal Pengantin Baru..^.^

    ReplyDelete
  2. kadi malas nak tunggu malam kalau siang cepat sikit kejenya...

    ReplyDelete
  3. bila-bila..dimana-dimana pun ok je nikah

    ReplyDelete
  4. debar kadi ke debar lain ni.. kih kih kih..

    ReplyDelete
  5. uishh ada lak kadi mcm tuu .. selalunya x pernah akak dgr , ermm kalau ada punn tuk kadi x leh tunggu lama2 dari waktu yg telah di tetapkan .. tapi yg nak ikut cakap dia x ikut cakap tuan rumah tuu pelik lah sikit !

    fight dik ! we have the right :)
    akak debar sbb rara weds akak x dpt dtg .. debar sbb x sabar nak tgk pic rara nanti ..

    semoga berbahagia cayunk !

    ReplyDelete
  6. cari je kadi lain..... hbs cter kak...

    ReplyDelete
  7. fight jngn xfight.. hihihi... kite ada hak nk brsuara lg2 hal yg pnting...

    ReplyDelete
  8. rara, itu qadi nak senang kerja dia lah tu. boleh request atas permintaan kita. kalau dia tak nak, boleh report pada jabatan agama, report je. jangan bagi muka dengan qadi macam tu. ini benda sekali seumur hidup. takkan nak minta kita ikut jadual dia pulak. dia dibayar, jadi dia kena ikut kehendak pelanggan. :)

    ReplyDelete
  9. dag dig dugg di dalam dada...jantung berdebar..lalala..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. nanti ada salam kadi dan bagi imbuhan sket kat dia kan?

    so bagi separuh je sbb dia melawan permintaan pengantin..

    ekekekeke

    ReplyDelete
  11. Boleh reqquest rara.. ida dulu pun request lepas zohor.. Kenapa nk ikut cakap kadi? die jalankan tugas je.. kita kene ikut jadual kitaa... ce explian ke kadi tu kenapa rara nak nikah malam..... hrp2 die akan paham.... =)

    ReplyDelete
  12. tahniah akak..mesti perasaan bercampur baur kan...hihihihi...

    ReplyDelete
  13. aikk bukan kadi ikut ckp kiter ke sbb kiterkan ade hulur hulur . kadi malas namenyer tu . haha

    ReplyDelete
  14. tgk pd 1 masjid, ada stgh masjid 2/3 kadi, boleh choose bila nk tp bergantung pd org yg mahu menikah pada sekian waktu. ada juga yg ikut permintaan kita. mcm fariza imam (tertinggi) bgtau, nk waktu sekian dan sekian, jumpa dia terus. dia boleh arrange. wallahualam. sbb semua kehendak Allah.

    ReplyDelete
  15. rina penah teman mbr g jumpe kadi. biasenye kite akan request nak bile. pastu kadi tu akan tgok schedule die. in case time kite mintak tu clash dgn pasangan lain yg dah book dulu, baru kadi tu akan suggest time lain. tp klu x clash & sekadar malas nk dtg 2 kali, tu mmg x patut. rara runding la lagi. sbb kite bayar. dah la bayaran kadi sekarang mahal.

    ReplyDelete
  16. biasa lah dear..kadi nie kadang2 byk kerenahnye..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com