Image and video hosting by TinyPic

18 October 2011

Budak 2 tahun digiliis : manusia?buat tak tau jeeeee.


satu dunia dh tahu pasal kes ni kan.i smlm lagik dh tgk video ni,but sket je,dlm berita smlm baru tau full story.sebanyak 18 org lalu lalang kat situ,tapi buat tak tau je.huh! apa jenis manusia lah sebenarnya dorg ni.sgt kejam.takkan lah boleh biar je,tak mungkin benda mcm tu prank.budak tu dh tergolek,berdarah-darah.

nasib lah cleaner tu angkat budak tu ke tepi.kalau tak ntah bape banyak ag lah lori yg langgar dye.bayang kan budak 2 tahun menanggung siksa sampai mcm tu skali,sakitnya Allah je yg tahu.

dlm hal ni i 100% salahkan pemandu van & lori tu,mmg tak logik langsung kalau kata dye tak perasan apa yg dye langgar,even kita naik van pon kite nampak apa yg ada kat depan.logik lah kalau dye kata dye ingat dye terlanggar bungkusan sbb tu kawasan pasar borong kan,but takkan ko tak dgr suara budak tu,takkan budak tu tak nanges,takkan dye diam je,yg tak boleh blah bile lori pulak langgar budak tu.Ya Allah,tergamam sgt masa i tgk video tu smlm.

dan mak ayah budak tu,tak boleh jugak nk salah kan mereka 100%,sbbnya myb tgh pilih-pilih sayur ke,ikan ke,tgk anak dh lari,so tanggungjawap org keliling lah pulak yg membantu,bukan duk tgk saje mcm tu.malang tak berbau kan.nk salah kan sape-sape pun dh tak guna.moga jadi tauladan lah kat kita.

mcm mana kite kata org malaysia ni penyebok,tapi ada kala nya penyebok tu bagus dari buat tak tau je mcm dlm video ni.tgk mmg sakit hati sgt.mmg patut kena hukum je dorg yg lalu lalang tapi tak tolong tu.KEJAM!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. btul 2... geram je ngn diorng ni lg2 yg lalu lalang 2...

    ReplyDelete
  2. x berani nak tengok la rara..huhu

    ReplyDelete
  3. tuelah...
    ekin sedih sgt tgk kat berita mlm td

    ReplyDelete
  4. Xtau nak komen apa. Terkejut tgk kt Buletin Utama semalam. tiba2 je air mata menitik. Ya Allah, ada jugak ye org macam tu.

    ReplyDelete
  5. semalam da tgok tp xpercaya . bile da kuar brita mlm td bru percaya / xsangka bnde mcm ni jadi tp org len bole ignore mcm tu jer . nmpak sgt masayarakat sekeliling sumernyer selfish ! haihhh jgn la ade mcm ni kt malaysia..ni kt cina kan..

    ReplyDelete
  6. Kadang-kadang kita perlu juga jaga tepi kain orang untuk kebaikan. Kalau tgk video tu tandanya masyarakat dh semakin pentingkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  7. Kesian nya budak tu. Tak ptotla ckp tak npk lgsung bdak tu. Aish.

    ReplyDelete
  8. mmg dasar rakyat negara tu x de sivik kot..1st sekali van yang langgar tu dah benti dah..tipu la x tgk side mirror kompom nmpk...pastu siap blah lagi..2 kali kene gilis...pastu lori tu elak tp langgar jugak...yg org siap tgk je tp x tolong...ape la dosa budak tu kan....ish sedih masa tgk berita smlm...cube la yg 18 org tu kene mcm tu br die org tau

    ReplyDelete
  9. akan akan cuba sedaya upaya untuk tak menonton video ni...
    tak sanggup.. tak suka tengok.
    takut..semua rasa ada.

    ReplyDelete
  10. Kesian kan..!! Pelik kenapa dieorg boleh buat tak tahu

    ReplyDelete
  11. SEDIH!


    Melampau sungguhlah orang² yang lalu lalang tapi buat dont know, just tengok je. Sakit hati pun ada jugak tengok diaorang tu. Macam tak berhati perut!


    Memang lagi melampau bila 2 driver 'bijak' tu boleh lanyak budak tu.... terkejut gila lah tengok kat berita malam tadi..

    ReplyDelete
  12. menyirap je darah tgok cm xde perasaan je kan smlm sy ada tgok tentang ini

    ReplyDelete
  13. ntahla...bagi sha, sha akan salahkan mak pak budak tu gak...sha yg anak dah 5 tahun still pegang tangan if kuar gi mane2...& my mum akan sound sha if sha biarkan amzar jalan depan tanpa pegang tangan die....amzar pun mcm dah tau sgt yg sha takkan lepaskan tangan die if dah kuar umah....if mak bz cari barang dah jadi tanggungjawab bapa utk jaga budak tu...at least dukungla...baru 2 tahun tak berat mana pun...bila baca pun sha dah sedih nikan plak nak tengok...

    ReplyDelete
  14. Rara, kc smpai skrg tak berani tgk. dgr cite dr kwn2 jer.

    ReplyDelete
  15. buat mase ni tak boleh dengar pasal hal ni...cukup semalam tau dari berite..dah buat akak teringat2 tak ley tido...sangat kasihan...

    ReplyDelete
  16. sakit hati tgk manusia cm ni... knpe lah dyorg xd aty pewot ek???

    ReplyDelete
  17. eiii akak x tgk rara
    kalau tgk mauu melaungg akak nie
    x leh tidu
    mcm2 layie
    kawan2 ramai cerita .. x sanggup nak tgk

    memang MANUSIA2 tuu DAJAL ! .. BIONGGOK x der rasa kasihan ! .. same je ngan binatang !!! huuhhu

    ReplyDelete
  18. rina tgok kat buletin utama malam td. mmg x sudah istighfar sambil tutup muke. dua kali kene langgar. ya allah, can't imagine.

    ReplyDelete
  19. yang lain tu tengok je. tak tolong pun.. xde nilai kemanusiaan betul.

    ReplyDelete
  20. Ya Allah sadisnya..ngeri tengok. nasib baik malaysia masih lagi rakyatnya prihatin. tapi dorang ni memang tak tahu dosa pahala! tu pasal masuk neraka..huhuhu kesiannya..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com