18 October 2011

Budak 2 tahun digiliis : manusia?buat tak tau jeeeee.


satu dunia dh tahu pasal kes ni kan.i smlm lagik dh tgk video ni,but sket je,dlm berita smlm baru tau full story.sebanyak 18 org lalu lalang kat situ,tapi buat tak tau je.huh! apa jenis manusia lah sebenarnya dorg ni.sgt kejam.takkan lah boleh biar je,tak mungkin benda mcm tu prank.budak tu dh tergolek,berdarah-darah.

nasib lah cleaner tu angkat budak tu ke tepi.kalau tak ntah bape banyak ag lah lori yg langgar dye.bayang kan budak 2 tahun menanggung siksa sampai mcm tu skali,sakitnya Allah je yg tahu.

dlm hal ni i 100% salahkan pemandu van & lori tu,mmg tak logik langsung kalau kata dye tak perasan apa yg dye langgar,even kita naik van pon kite nampak apa yg ada kat depan.logik lah kalau dye kata dye ingat dye terlanggar bungkusan sbb tu kawasan pasar borong kan,but takkan ko tak dgr suara budak tu,takkan budak tu tak nanges,takkan dye diam je,yg tak boleh blah bile lori pulak langgar budak tu.Ya Allah,tergamam sgt masa i tgk video tu smlm.

dan mak ayah budak tu,tak boleh jugak nk salah kan mereka 100%,sbbnya myb tgh pilih-pilih sayur ke,ikan ke,tgk anak dh lari,so tanggungjawap org keliling lah pulak yg membantu,bukan duk tgk saje mcm tu.malang tak berbau kan.nk salah kan sape-sape pun dh tak guna.moga jadi tauladan lah kat kita.

mcm mana kite kata org malaysia ni penyebok,tapi ada kala nya penyebok tu bagus dari buat tak tau je mcm dlm video ni.tgk mmg sakit hati sgt.mmg patut kena hukum je dorg yg lalu lalang tapi tak tolong tu.KEJAM!


20 comments:

miedah_Blurr said...

btul 2... geram je ngn diorng ni lg2 yg lalu lalang 2...

syaz@rozelt said...

x berani nak tengok la rara..huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

tuelah...
ekin sedih sgt tgk kat berita mlm td

Hana Soffelia said...

Xtau nak komen apa. Terkejut tgk kt Buletin Utama semalam. tiba2 je air mata menitik. Ya Allah, ada jugak ye org macam tu.

cik fadh said...

semalam da tgok tp xpercaya . bile da kuar brita mlm td bru percaya / xsangka bnde mcm ni jadi tp org len bole ignore mcm tu jer . nmpak sgt masayarakat sekeliling sumernyer selfish ! haihhh jgn la ade mcm ni kt malaysia..ni kt cina kan..

azrinna said...

Kadang-kadang kita perlu juga jaga tepi kain orang untuk kebaikan. Kalau tgk video tu tandanya masyarakat dh semakin pentingkan diri sendiri.

siti kektus said...

Kesian nya budak tu. Tak ptotla ckp tak npk lgsung bdak tu. Aish.

Phat said...

mmg dasar rakyat negara tu x de sivik kot..1st sekali van yang langgar tu dah benti dah..tipu la x tgk side mirror kompom nmpk...pastu siap blah lagi..2 kali kene gilis...pastu lori tu elak tp langgar jugak...yg org siap tgk je tp x tolong...ape la dosa budak tu kan....ish sedih masa tgk berita smlm...cube la yg 18 org tu kene mcm tu br die org tau

diana said...

akan akan cuba sedaya upaya untuk tak menonton video ni...
tak sanggup.. tak suka tengok.
takut..semua rasa ada.

.:shura shushi:. said...

Kesian kan..!! Pelik kenapa dieorg boleh buat tak tahu

YOUsoF said...

SEDIH!


Melampau sungguhlah orang² yang lalu lalang tapi buat dont know, just tengok je. Sakit hati pun ada jugak tengok diaorang tu. Macam tak berhati perut!


Memang lagi melampau bila 2 driver 'bijak' tu boleh lanyak budak tu.... terkejut gila lah tengok kat berita malam tadi..

merahitujambu said...

menyirap je darah tgok cm xde perasaan je kan smlm sy ada tgok tentang ini

Golden Rose said...

ntahla...bagi sha, sha akan salahkan mak pak budak tu gak...sha yg anak dah 5 tahun still pegang tangan if kuar gi mane2...& my mum akan sound sha if sha biarkan amzar jalan depan tanpa pegang tangan die....amzar pun mcm dah tau sgt yg sha takkan lepaskan tangan die if dah kuar umah....if mak bz cari barang dah jadi tanggungjawab bapa utk jaga budak tu...at least dukungla...baru 2 tahun tak berat mana pun...bila baca pun sha dah sedih nikan plak nak tengok...

kakchik@ella said...

Rara, kc smpai skrg tak berani tgk. dgr cite dr kwn2 jer.

aTy _faRed~ said...

buat mase ni tak boleh dengar pasal hal ni...cukup semalam tau dari berite..dah buat akak teringat2 tak ley tido...sangat kasihan...

aimi said...

sakit hati tgk manusia cm ni... knpe lah dyorg xd aty pewot ek???

ieda said...

eiii akak x tgk rara
kalau tgk mauu melaungg akak nie
x leh tidu
mcm2 layie
kawan2 ramai cerita .. x sanggup nak tgk

memang MANUSIA2 tuu DAJAL ! .. BIONGGOK x der rasa kasihan ! .. same je ngan binatang !!! huuhhu

Ct Arina said...

rina tgok kat buletin utama malam td. mmg x sudah istighfar sambil tutup muke. dua kali kene langgar. ya allah, can't imagine.

salwaismail said...

yang lain tu tengok je. tak tolong pun.. xde nilai kemanusiaan betul.

Cik Azizah said...

Ya Allah sadisnya..ngeri tengok. nasib baik malaysia masih lagi rakyatnya prihatin. tapi dorang ni memang tak tahu dosa pahala! tu pasal masuk neraka..huhuhu kesiannya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...