Image and video hosting by TinyPic

06 October 2011

EARNING NUFFNANG RIBU RIBAN : mcm mana nk dpt?

hurmmm,tajuk tu pernyataan ke atau persoalan.tapi yg sebenarnya tu persoalan.i mmg hairan bin ajaib lah.mcm mana sesetengah blog boleh cecah earning beribu riban.tak payah keje pon takpe.mmg duet masuk je.modal hanyalah idea.ada idea,ada org masuk,traffic tinggi,dpt duet bulan-bulan.sape nk bagi.yang penting dorg tak payah nk susah-susah blogwalking.




setakat nk bayar line tenet apalah sgt bile earning riburiban ye dak.mmg JELES.tak dinafikan,dorg blogger fofular,followers tegar pon mmg ramai,org yg sewa tapak dorg pon mmg ramai n mahal.tapi mcm tak adil bile kdg-kdg i baca entry dorg takde lah besh sgt.biasa je.i suke baca entry-entry B2B or ibu-ibu punya lagik.banyak idea,pengalaman n pengetahuan yg kite leh dpt.

tapi yelah,kena fikir jugak pasal rezki yg Allah bg kan.Allah tu maha adil,mungkin satu hari nt i leh jd cm tu pulak.hehehe. *berangan jelah doakan jelah.yg penting kite hasilkan entry mengikut style kite sendiri.bukan ciplak punye.kan kan.btol x.

jom kite berusaha.hehehe.chaiyok-chaiyok.

p/s : papepon earning bukan lah segalanya.yg penting sbb kite suke nk berblog.btol x?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 comments:

  1. rezeki ada di mana2. yang penting usaha :D

    ReplyDelete
  2. chaiyok!

    yg penting kita happy berblog!

    ReplyDelete
  3. Usaha usaha! betul betul.. ida bukan baca sgt blog diaorg tu... Tapi cmne lah boleh dpt riban riban.. Ida ni nak capai ratusan bertahun tahun!! HUHU

    ReplyDelete
  4. erm... betul... dh tu rezeki mereka... kta ni kna teruskan usaha kta kalau nk berjaya :D

    ReplyDelete
  5. kene gonjeng mcm cik epal kot. hihik ;D

    ReplyDelete
  6. dah malas nk pk pasal earning nuff...ada, alhamdulillah..takde..bio lee...heheee

    ReplyDelete
  7. leya xtau pape pun psl nuffnang bagai tu..dr mne dtgnye n cmne nk bt? hehehe..berblog utk kepuasan diri n minat..ikhlas yg pnting :)

    ReplyDelete
  8. fadh pown skang pown malas fikir earning, jnji dpt blogging pown da sonok..ngeeee;) ade rezki, alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  9. persoalan yang sama akak pikir dari mula berblogging. Sebab akak dah tengok beberapa blog blogger yang earningnyer fuhh...ribu - riban..tapi...isinyer, biasa jer...tak tau la camne diorang leh dapat cecah pendapat camtu punyer banyak. Tapi...tu la...rezeki diorang la kan...

    ReplyDelete
  10. kdg2 nk dpt earning ni senang je, pandai cari keywords yg best2 or hot2...x kesah entry tu cmne, as long as perkataan yg dia guna tu selalu kena dgn search engine...hehe

    ReplyDelete
  11. duit banyak2 tu pun satu ujian tu rara..kadang2 Allah bagi duit banyak2,sebab nak tengok dia buat tak sesuatu untuk membantu orang lain..dia tutup tak aurat,dia leka tak dengan duit Yang Allah bagi..

    jadi duit yang banyak tu tak bermakna bila tidak dijalan Allah..
    macam blogger la..,
    kalau dapat duit hasil dari tayang aurat,melucah dalam blog,tayang gambar tak senonoh,apa la ertinya duit yang banyak tu...

    maaf ye pada blogger2 yang kalau2 terasa...akak cuma mengingati je..
    heheheh

    ReplyDelete
  12. earnings tu sampingan dik ..
    dari blogging x dpt apa2 kan ..
    soo earnings tuu sebagai membalas penat jari jemari mencari idea dan sudah tentu kerana kita minat nak update selalu diary kita nie

    akak pula x semestinya segala hal dlm kehidupan akak , akak tulis sini sbb x semua kita boleh cerita .. sgt2 private .. kalau cerita luar dan dalam org akan benci dan macam2 lagi .. sbb blog nie meluas org leh baca sesuka hati .. :)

    ReplyDelete
  13. kadang2 penting gak sapa nk bagi duit jatuh dr langit..=p

    ReplyDelete
  14. kalau dah rezeki tu utk kita, tentu dapat jua...

    dah follow jom follow back

    ReplyDelete
  15. tak dinafikan blogger yg popular & mampu dpt ribu riban dr blog ni kdg2 entri terlalu santai.. tp mgkin sbb dorang bijak mencipta strategi so dorang berjaya dlm blog. Teruskan je berblog dik.. earning tu kita letak no 2.. ada rezeki insyaallah ada la. Jgn beratkan kepala pasal nk cr duit dgn blog ni.. Nnti x enjoy dgn apa yg kita buat. Mcm akak.. akak enjoy je tulis blog walau x byk mana pun dpt sbb akak buat apa yg akak suka

    ReplyDelete
  16. tu la..aku nye masuk 16 hinggit je..hehe

    ReplyDelete
  17. fikiran kita sama..sependapat

    ReplyDelete
  18. uikk riban2 bila la sy nak dpt mcm tu...

    ReplyDelete
  19. kalau kita lihat semula entry2 lama mereka jelas sekali mereka juga pada permulaannya hanya kerana suka2 dan anak2...tetapi akhirnya ...contoh macam Redmommy...rm30k bulan lepas...dasyat2...

    ReplyDelete
  20. rezeki tuhan nak bagi...hehehe...jom kita sama2 berusaha..semangat

    ReplyDelete
  21. kena berguru dgn diorang..hulur ayam golek dulu!
    tapi pd akhirnya..yg penting kepuasan blogging kan..

    ReplyDelete
  22. kaLau dah nak di bagi..amik saje lar kan.. dari tak dapat ape2..:)

    ReplyDelete
  23. Bkn senang nk dpt. kena dpt perhatian advertiser. Tp pd KC, dlm berblogging ni, yg penting "hepi".

    ReplyDelete
  24. btul tu kdg2 jeles gak cci tengok kan bile la nk dpt cenggitu kan rara.. berangan jela hee ;)

    ReplyDelete
  25. xmampu lagi nak jadi sehebat tu..kita da ade kerjaya dah cukup bersyukur..rezeki dorang dlm berblog baik. tapi tak mustahil akan tiba rezeki kita pulak..

    ReplyDelete
  26. Memang syok if dpt duit beriban tu tp kalo fkr nk kejar duit je, mcm xbez lak nk berblog. Niatnya nak duit, if ktia menulis dgn ikhlas, pasti ada rezeki dari-NYA.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com