11 October 2011

erti sebuah pengorbanan

salam semua,selamat pagie.semalam 10/10/2011,rini 11/10/011 best kan,tak de num lain yg ada pada tarikh ni,just 0,1 dan 2 nice kan.susah nk dpt tarikh mcm ni kan.


td i dgr HotChat,dorg ckp pasal pengorbanan sempena hari raya korban ni.sedih i dgr cite sorg caller yg mak ayah nya divorce dr kecik,adik beradik ramai,dan mak mereka tinggal kan mereka,hanya ayah mereka yg jaga mereka,but akibat terlalu tertekan,ayah nya accident,dan kakak sulung mereka yg uruskan semua,dye lah ayah dan dye lah mak,dan masa tu jugak,kakak dye baru berumur 12 tahun.bayangkan lah.masa kita umur 12 tahun,kite tgh seronok main masak-masak,main mak-mak,main aci kejar dgn kwn-kwn,tp ada kanak-kanak lain yg menggalas tugas ibu bapa mereka.i rasa pedih-pedih mata masa dgr caller tu cite.

mcm i,ada ke pengorbanan yg i buat?maybe ada,but tak lah besar mana,just pengorbanan sebagai seorg anak kepada ibu bapanya,dan juga seorg hamba Allah yg Maha Esa,moga kite selalu lah bersyukur dgn apa juga yg kite ada,en.bambam sllu ingat kan i,bile kite rasa kite susah,ada org lain yg lg susah dr kite,if kite ada penyakit,ada org lain yg lg teruk sakitnya dr kite.so ingatan utk kite dan utk diri i sendiri,sentiasa lah berSYUKUR dgn apa yg kite ada.

mood : seday + letih sbb 2 mlm tak boleh tidur. =(

12 comments:

Mama Gee said...

huhuhuhu sedihnyaa..
berkorban ada lah juga...terkorban pun ade...terpaksa mengorbankan org pun ade...

azam said...

syukur dengan nikmatNYA

sabar....

Cik Bambam said...

jgn sntiasa mendongak ke atas.. melihat kesempurnaan org lain.. pandanglah ke bawah.. lebih ramai yg menderita dr kita.. :)

jgn sedeih2 ek rara..nak kawen kena happy2!! :P

ArulchelseA said...

tarikh cntik ramai yg nak kwen kt siam ni.. kih kih kih

MOK&SONS said...

betul tu..bersyukur dengan apa yang kite ada..ada banyak cerita kesusahan dalam dunia ni..

MOK&SONS said...

betul tu..bersyukurlah dengan apa yang kita ade..banyak cerita kesusahan yang kita tak tau ada disekeliling kita..

rATu kEBaYA said...

jangan sedey2 ye..

nazirah said...

kte pun dgr rara
menangis dibuatnye adeh
sbb dgr lagi ayt die ckp
dia la kakak, dia la ibu :'(

Niena Pengembara Ilahi said...

penah alaminya...perit mnjalani kehidupan mcm tu..bla kta rasa susah,org lain lebih2 lgi dri kta

aTy _faRed~ said...

pengorbanan kite kekadang kecik jer kalau nak dibandingkan ngan orang lain... hurrmm.. [ngah terpikir2 ade ke pengorbanan dibuat] *sigh
yg hotfm td tu..terkilan pengorbanan isteri menjage suami sakit tak dihargai biler suami tetap nak kawen lain..[geram]

diana said...

sedihnya..
umur 12 tahun dah ada tanggungjawab besar...

amna said...

T.T
semoga beliau bertabah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...