Image and video hosting by TinyPic

07 October 2011

jantung gugur tergolek-golek.

"safura,ada org nk jumpa"



"sape?"

"ntah"

bukak je pintu opis,darah i berderau sbb nmpk seorg lelaki tgh pegang 1 bouquet bunga ros.TERKEDU,TERKAKU,TER ter ter ter.nasib tak terkencing.bayang kan.selama 24tahun i hidup ni,tak penah dpt bunga 1 bouquet cm ni.mmg sgt terharu.siap ada kad lagik.from : PEMINAT NO SATU AWAK.


udah sudah,sape pulak peminat i ni,sape pulak yg jd secret admire i ni.aduhhhh mati.i terkedu smpai tak boleh nk jalan.berdiri je depan pintu.agak kelakar,kami satu opis pk.sape lah gerangan yg bg.i siap ckp,"tak nak lah bgtau tunang i,karang tak pasal-pasal gaduh"

then my bos ckp "ala takpe,kite berprasangka baik je.just msg,thanks for surprise". ye tak ye jugak kan.berprasangka baik je lah.i pon msg dgn berani nya.takut gak kalau bukan en.bambam yg bg.mati i,mau dye mengamuk tanya sape yg bg bunga kat tunang dye.


i pon msg "thanks syg for this surprise" then dye trus call.suara mcm nk marah je.dye tanya,surprise apa?knp?i pon terdiam,rasa darah mcm dh naik ke kepala.i ckp,"syg bg bunga tu kan" "1 bouquet kan" pas tu dye boleh kata bukan.bukan dye yg bg.i siap ckp,matilah aku,mcm mana ni,mau dye mengamuk pas ni.

"owhhhh ada peminat eh,hmm takpelah.nk buat cane kan." then dye trus letak phone.i rasa bersalah sgt.after a few mint dye call balik.mula dye kata "mmg bodoh lah mamat yg bg bunga kat tunang aku ni kan" i ngat dye nk mengamuk dh.then dye gelak kuat-kuat.JAHAT

rupenya mmg dye yg bg,ptt lah mlm td dye beriye mintak alamat opis i,katanya nk buat akaun apa ntah.bile i pk-pk balik,baru lah teringat.alahaiiii knp lah i tak perasan langsung adehhhhhhh!

SAYANG! mmg jahat,kalau tak buat surprise mmg tak sah.u r my surprise man syg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

66 comments:

  1. wah..romantiknya tunang..
    sukerrr..mesti senyum sampai ke telinga ni..*_*

    ReplyDelete
  2. bestnyer.. teringat zaman sekolah.. ada hari untuk bagi bunga kat sape yang kita suker.. tapi takder suker sapa.. bagi kat diri sendiri.. pehtu tulis from admirer.. klakar ingatr balik.

    ReplyDelete
  3. Like 10000x.. hahaha syokkan ada org bg suprise tmbh2 yg tersyg.

    Teman Penyayang pernah bg suprise masa Hana belajar dulu, dia siap letak 1 bundle ayam kfc, kek dan someone hntr teddy bear besar kt dpan umah sewa.

    Masa tu dia out station, dia suruh celebrate dgn kwn2 rumah dulu for my birthday. memang terkejutlah intai celah pintu lelaki dtg hntr sume brg tu. Hahaha

    ReplyDelete
  4. sy dah agakdah..heheh..

    lu terkna beb..hekhek.

    ReplyDelete
  5. wah2 .. ekkeke same je ngan akak .. selama nie x pernah dpt bunga , 2 tahun lepas hubby tetiba hantar bunga di opisss ...

    fuhh berpeluh .. tapi cam dah agak sbb dia ada hints sikit2 ekekek .. lepas tuu akak call dia x ngaku gak .. last2 ngaku .. siap ketawa perli .. huhuh

    tahniah dikk .. best kan , bila seumur hidup kita x pernah dpt , bila dpt rasa sgt2 bahagia kan :)

    ReplyDelete
  6. :)
    bagus2...
    masa bertunang ni kena banyak2 bagi kejutan yang indah2 supaya tak stress...
    jangan tak tau masa bertunang ni la paling kerap rasa stress tau..
    hehehhe

    ReplyDelete
  7. waaaa...rOmantinya....chanteQ la rOs 2...jelesnya....weeee ~~~~


    rara....sOri lama x jengOk blOg....

    ReplyDelete
  8. Seronoknyerrr.....
    terharu sampai rasa nak nangis pulak bile bace entry ni..*teremo lebih*
    Girls like suprise..
    Tapi tunang sye tak reti nak buat suprise sebab mesti akan kantoi dengan sye..hhehehe..
    Happy birthday Safura.. :)
    May ALLAH always bless u.. Amin.

    ReplyDelete
  9. untung!!! sweeettt saaannnngggaaattt!!

    ReplyDelete
  10. wow.... romantisnya...:-)
    cantik template br ni...

    ReplyDelete
  11. sweet sangat!!!


    Hepi birthday sis safura!!

    ReplyDelete
  12. suwitnyaaaaaaa... bak alamat, nk bg sekuntum bunga cina.. hehhe

    ReplyDelete
  13. Wahhhh...untunglahh!!! dahlah bunga tu cantik glew..ma fav colour! Yawww!

    ReplyDelete
  14. wah3.....

    sangat2 romantik tau...

    happy birthday dear....;)

    ReplyDelete
  15. wahh kalolah mama yg dpt surprise ni..harus tido malam pun pelok bunga..hahaaaa

    ReplyDelete
  16. wah..best nye kak..hehehe..swet gitu

    ReplyDelete
  17. auwwww, so sweet!!!

    hepi besday rara cute,

    jaga tunang baik2...
    dan harap tunang pun kekal romantis tu...

    semoga kalian terus bahagia ke akhir hayat yea...

    akak msuk blog rara dlm feveret, sudi tak exchange link?

    ReplyDelete
  18. wow! sweetnya... untung rara.. moga kekal bahagia selamanya k..

    ReplyDelete
  19. eeeeEEEEsweetttnyaaaa.....suka2...

    ReplyDelete
  20. entry ni buat teruja nak komen..hihihi..sbb i jeles giler u dpt bunga.. hehe..:) sooo romantik..

    ReplyDelete
  21. haha kekadang mmg otak blank skjp kan kan tp beshnye dpt munge tetibe jeles sbb tk prnh dpt surprise cenggitu hee ;)

    ReplyDelete
  22. wahhh untunglahh sis... hehe.. best kan dpt tunang cmnie , haha .. happy birthday ya :)

    ReplyDelete
  23. alahai romantiknya sis! nnt dah kawen mesti lagi romantiko de amor..hehe tahniah!

    ReplyDelete
  24. so sweet:)))


    happt birthday dear...


    may Allah bless always..


    & smoga cpt2 naik plamin..then, jgn lupe invite taw:)))

    ReplyDelete
  25. wah so romantk r...
    mst hati rara melayang2 haha...
    besyukur r kamu dpt bunga dr org yg tsyg...
    so sweet!! hehe...

    ReplyDelete
  26. best kan klu dpt bunga dr org tersyg...ms besday hani pn dpt gak bunga+forero rocell...senyum smpi telingaaaa...hehehehe

    ReplyDelete
  27. suwitnyeee...kita pon tak pernah jugak dpat bunga..heheee hepi besday :D

    ReplyDelete
  28. raa...amboi...meletops aih en bambam watc cengitu...hehehe..tumpang happy... sue xde pun dpt suprise thn ni... just bawa pergi shopping mall then en hubby suruh pilih apa nk beli dan ambil kesempatan sepenuhnya bedal duit dia sampai tak hengat dunia...heheheheh....btw....rara.... happy bufday dear fren....hope all ur dream will come true...hurm...tetiba touching mcm dah kenal lama...T__T

    ReplyDelete
  29. amalkan selalu pasti bahagia...hehe

    ReplyDelete
  30. this is one of the way how to get romantic with gf/bf..hiksss :')

    ohh how sweet the flowers!!!

    ReplyDelete
  31. romantis gitewww...
    comel la korang ni...hahahahaha

    ReplyDelete
  32. so sweet..kejutan yang akan dikenang sampai bila2 heheh..:)..so romantikla ur punye tunang..hehe

    ReplyDelete
  33. pergh nak jeles 1000 kali leh? hehehe,...

    ReplyDelete
  34. sweetnya.. best2! rosessss
    happy belated birthday!

    ReplyDelete
  35. haha dah agak dah mesti en tunang bg!

    ReplyDelete
  36. ecece sweet giteww.

    hepi belated besdayyy ;)

    ReplyDelete
  37. pehhhhhh sweet glewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww....:)

    ReplyDelete
  38. sgt best..envy you!!! i'm not expecting any suprise from my fiancé for my birthday tomorrow..hu3

    ReplyDelete
  39. that is the reason why both of u are tooooo sweet...hihi

    ReplyDelete
  40. ececece... untunglaaaaa...

    cepat2 la kawen.. :D

    ReplyDelete
  41. romantiknya! suka kita baca :D

    ReplyDelete
  42. best kan dpt bunga..tp antara coklat dgn bunga i lebih suke COKLAT *tiba2..hihihi*

    ReplyDelete
  43. best nye dpt bunga.. :)

    lomantik laa

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com