20 October 2011

ST : keadaan budak China digilis van & lori

spontaneous Thursday kn rini,so rini nk update spontan-spontan jelah sbb kekangan masa ni.hehehe.rini i lambat lagik.ahhhh mencik,bangun lambat,sabar jelah kan.dh bangun lambat satu hal,masuk kereta,start enjin,minyak pulak dh berkelip,sabar lagik,dalam hati kata sempat ke nk sampai ke shell ni,i berdoa je banyak-banyak,hope sampai.


BUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT! damn.

masuk je loke yew,kereta mmg tak bergerak,bayangkan i stuck dlm loke yew tu 1jam,dlm loke yew sahaja,ahhhh jantung dh kencang dh bile enjin mcm nk benti-benti,i usap-usap stereng kete n ckp "baby tunggu jap eh,tahan sket je lagik,nk sampai depan tu je" nk nages pon ada masa tu,i takut sgt benti kereta i tgh jalan.malu,segan.dh lah pompuan.i rasa mcm nk hon kuat-kuat biar dorg bg i jalan,but just imiginasi je.tak boleh pon,nk tak nk kena sabar,dh lepas loke yew,oke! gud.

BUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!

kat traffic light nk ke times square tu,ahhhh stuck lagik,kat situ mmg teruk sgt jam nya.sbb dye sorg je.i padahal nk terus,bukan nk g ke time square pon,ada polis traffik pon mcm x de,bg lah yg nk terus ni jalan.boleh bg lorong lain dulu jalan,bukan i je marah,org lain pon marah,dh hon-hon dh semua.last-last dpt jugak jalan n sampai ke shell.fuhhhh lega gile masa isi minyak tu.Thanks Allah tolong i,lepas ni i takkan biar lagik minyak tinggal 2 bar,before ni pon minyak mmg tak pernah nk berkelip cm tu,tp ntah lah,bz sgt 2 3 menjak ni kan.hehehe.

lepas je isi minyak,i ckp kat baby i "thanks again sbb tolong i" org kata kalau kita bercakap dgn kereta ni bagus,dye mcm mendengar.yeke! (mcm psycho pulak aku ni kan) ah lantak lah,then masa nk sampai dh rtm,i dgr berita kat hot,dye kata budak dr CHINA yg kena gilis dgn van & lori tu dh pon Mati.kesian kan.so tu lah pengakhiran cerita tu.so pemandu yg melanggar tu just kena bayar pampasan je.tak payah nk tanggung kos perubatan yg i pernah publish kat entry ni.


so,ni spontaneous ke?hahaha yelah,spontan lah ni.live dr rtm taw.hehehe.non editing.

16 comments:

CIKAIN said...

eh dah mati eh..kesian betul.. :((

azam said...

kesian lah...nak buat mcm mana....

takutnyer pasal

KAMIHIDUP said...

nasib baik minyak tak habis, kalau habis memang menjawab. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

akhirnye begini la kesudahan cerita pasal budak tu kan.. ni gara2 undang2 negara china yang xberasas tu kn

rATu kEBaYA said...

hehehe.. mmg spontan.. akak pun pernah jugak terlupa nak isi petrol.. sampai satu tahap jem.. akak sanggup pusing balik rumah.. huhuhuhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sy pas ke sudah x tgk video ni..
gerun seh, tingat anak kat umah..
huhuhuu.. ;-(

aimi said...

pe lah slh bdk 2... ya ALLAH sedih nye.... T__________T

ArulchelseA said...

lepas la pemandu lori tu..kena byar 10ribu je... kih kih kih

UyaRayza said...

hye cik rara hehehe..tak lama lagi nk kawen dh knnnn..i yg excited..anyway psal bdak tue kesian kn..manusia skang makin kejam..makin x berhati perut..sktnye hati bile igt psal video tue..rase nk lggar jer balik org2 yg lalu lalang tp x tolong tue

THE LEKAT LEKIT STORY said...

spontan pun panjang jugak yer ceritanya.. :D

bobiedanbad said...

sangat sedih :(

Zana said...

Ouh cam tuuu .

merahitujambu said...

nasib baik..sy pernah kene cmtu..kalau boleh x nk kena cmtu..sbb jem kan mcm2 leh jadi mesti masa tu ckp sorg2 jee

syaz@rozelt said...

kesian kan..tp better la dr hidup terseksa n merana..huhu

p/s: naseb baek baby baek kan..klu x..x dapat bygkn..jd pengalaman pahet ler..hehe

amna said...

geram gila dgn keadaan yang berlaku di China tu..

siti kektus said...

kalau lampu minyak dah kelip2. kite mmg akan bawak 40km/h. lantak lah apa orang keliling nak cakap. yg penting kereta tak mati tengah jalan. hehe :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...