13 October 2011

Tahajjud Cinta : benci tgk Loofa

sape pengikut setia Tahajjud Cinta.i salah sorg pengikut,but kadangkadang terlepas jugak sbb jumaat mlm je ada je benda nk buat.dh nk habes baru teringat.huh! sgt xsuka bile terlepas eps.but nasib boleh catch up balik kat tonton.



td i baru lepas tgk eps 12,sgt kejam kan ustaz shauki tu,mencik,watak dye memang menjadi,bayang kan kawen sampai 4,then nk isteri-isteri baru je melayan dye,tak cukup lagik tu sampai tak larat si Seri tu,i sampai rasa nk sumpah seranah je Ustaz tu,then watak Neelofa tu mmg menjadi lah,dh lah i mmg tak suke Loofa tu,tgk watak dye asek jahat je,lagik jd tak suke.


i actually tak faham apa motif cite ni,dye nk bgtau yg ustaz tu kejam ke or perjuangan citra @ fazura tu.i rasa cite ni ada buruk dan baik nya,tapi yg sgt teruk bile cerita ni mcm nk tunjuk kan yg lelaki berkahwin 4 ni hanya ikutkan nafsu,then abaikan isteri-isteri lama dye.tak adils kan.then ayat Loofa yg paling tak boleh blah

"isteri berbungkusss je mcm hantu bungkus laki mana yg mahu"
ahhhhh tak boleh blah.then dye boleh goda ustaz tu,ustaz pon satu,boleh telan-telan air liur tgk Loofa punye bodyyyy,ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak suke!

lagik satu,perjuangan citra yg i tgk dye just tolong selamat kan kakak dye je,tak de pon perjuangan lain,yg naik cite ni just kekejaman ustaz dekat bini dye,then ustaz yg gatal.alahaiiii cite ni sedikit sebanyak i rasa mcm memburukkan imej ustazustaz yg berbini 4,this is my opinion, i tak tau yg lain mcm mana.sorry lah kalau ayat i salah,but ni pendapat i.takpelah.kite tunggu eps yg akan dtg mcm mana,rasa nya minggu ni eps last kan.

dah tau tak suke buat apa tgk kan?hehe,tu lah gatal namanya.benda tak suke tu lah yg nk tgk jugak,but...i still nk tgk perjuangan seri and kejahatan LOofa.ahhh lagik satu yg tak boleh kenang bile ustaz belasah Seri,ada ke g pijak perut seri.KEJAM!

p/s : Loofaa watak dye seolah-olah mcm org ketiga @ syaitan yg selalu menggoda manusia.heee.opsssss sory if ayat ni terkasar.

27 comments:

mamaNoriz said...

itu tanda nya watak dia menjadi kan rara...

mmg geram tpi tak heran manusia sebegitu ada...

wah, template baru ek..
nak kawin ni kan feeling bunga2 seklai dgn blog ek...hihihi

salwaismail said...

tak suka TC ni..

aQmaYussof said...

org pn xsuka ustaz tu.. gatai.. bini len sume abai.. eiii~ nyampah!

Ati Masrif said...

kak ati pun dah jadi penunggu cite ni

memang tak tau apa sebenarnya
yang pengarah dia tu nak sampaikan

azam said...

benciiiiiii.....

seksi yang menyeksakan

Cik Bambam said...

yelar rara.. kita geram tgk citer ni sbb ustaz eman manan tuh arrr!! grrrr~!! even ada remy ishak..takmo tgk jugak.. menjadi betol dia bawa watak.. hahaha..but jumaat ni last so harus tgk! =)

HanNis SaNia said...

huhu i xsuka langsung tgk cite ni.. actually bole nk buat ustaz yang gatal kononnya dalam cite tu.. tp sepatutnya ada ustaz lain yang latar hidup baik. nmpk la yang islam n ustaz xjahat.. kn? cthnya ustaz a life dia cmni. ustaz b cara cmni.. they all kwan baik ke.. bole gk.. at least org x pandang rndah.. padahal semua sikap manusia ni, bkn bdasar islam atau x. tp masalah hati dan iman seseorang tu sdiri.

psal neelofa tu, haha dia kn mmg seuai watak cmtuh.. tp xsuka watak dia dlm jiwa lara. :P

makdara TERdiva said...

mungkin si pengarah nak bagitau yg tak semua ustaz itu baik kerana ustaz pun manusia jugak..sekali kena goda dgn pompuan..habisss..hehe

Cinderella said...

mmg pandai neelofa berlakon menjadi watak dye..geram jer tgok ustaz gatai uh hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam rara.akak rasa pernah tertengok citer ni kot masa blk cuti hari tu.maaf ckp akak tak minat citer mcm ni.mmg ada jadi dlm kehidupan benda camni..tp bila dijadikan cerita ia spt menghina.malu la...watak ustaz camtu.klu org jahil atau org kafir tgk mereka akan kata semua ustaz camni.padahal ustaz alim2 kucing je yg buat perangai camni.cerita berepisod ni bahaya.pengajarannya dipenghujung.klu org tgk satu-2 episod camner?terus buat penilaian buruk.pandangan akak jela..

syaz@rozelt said...

saje je nak bermain dngn emosi kte..thanks bg sinopsis rara x tengok pon cte nie..hehe

Hana Soffelia said...

Minggu lepas xtgk sebab geram seri nk jgak kahwin dgn ustaz tu.

teremosi lak i. hahaha

diana said...

dah tak tengok dah...
tak tahu terus jalan cerita nya..

macam makcik2..
tengok drama pun emosi..
ekekekkek

BeloG MTT said...

Watak dia hidupkan..Betul betul menyampah.. =..="

wan nurul hezrina said...

lwakn loofatuh..kira jdlh watak dier..sesuai ngan dier..huhu..yg pak ustaztuh mummy setuju..sedikit tclrlh psni imej2 ustaz yg kwin 4

ArulchelseA said...

wataknya menjadi la tu.. kih kih kih

rATu kEBaYA said...

watak loofa menjadikan..

bobiedanbad said...

kita tunngu hingga ke akhir cerita, appa sbnarya.

Woofer Storm said...

tak suka tgk cite ni..geram ngan ustaz tu..kejam sngt pukul istri sndri,dah ustaz tpi gatal bukan main..

Takut pula orang kata ustaz2 kat dunia ni mmg mcm tu..ermmm

So Shy Lady said...

salam dik,

owh t.tau pun psal citer ni huhuhu jrg tngok tv

adik bradik loofa tinggal s kg ngan akak, dia akk t.knal pon

slamat pngantin baru ye~

yana halim said...

tak suke jugak minah nie. Tapi terus terang, minah nie pandai jugak berlakon & body mantop! hehe...

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

tulah pasal... ramai jugak yang tertanya tanya apa perjuangan dia sgt tu sebenarnya. Kalau cerita perempuan berkalung serban tu nampak lah jugak..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

lofaa tu pandai tau.. SPM 10 A, MRSM langkawi, amik double degree... cantik pulak tu...

merahitujambu said...

ramai x suka loffa

Cik Yuyun Nadira said...

tak layan sgt cita ni

amna said...

geram dan mengkonfiuskan minda penonton..

apa motif sebenar cerita ni ye?
rasanya kalau nak buat cerita kena mention nilai-nilai yang nak diterapkan (macam cikgu buat rancangan mengajar di sekolah) hehe

msredcheesecake said...

Rara relax.... Hheee.... Cerita je tu.... Tapi msred puntak berapa suka ustaz tu... Cam tak betul je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...