Image and video hosting by TinyPic

04 October 2011

Terselamat dari kemalangan

"ada sebuah kereta bergerak sgt laju dtg dr belah kiri,aku sedang berjalan di sebelah kanan,tetapi dgn tibe-tibe kereta tu membelok,sipi-sipi,sgt sgt dh nk melanggar aku,nasib aku sempat mengelak dan kereta tu masuk ke dlm semak,keluar seorg makcik dr kereta tu,hanya memandang wajahku dgn muka tak bersalah"



apa maksud mimpi tu?mlm td i bermimpi,ada kereta nk langgar i,tapi i sempat mengelak dan terselamat.i tak kenal makcik tu sape.sgt terkejut masa tu,bayangkan dlm mimpi tu i tgh jalan melentok liuk,tibe-tibe nk kena langgar.huh!

org selalu kata mimpi ada lah mainan tidur,tp bila dh mimpi mcm-mcm ni agak menakutkan jugak lah.entry ni just for share je.sepatutnya i tak boleh publish apa-apa,tp tak tahan lah.nk jugak publish 1 entry.sooryyy.nak smbung study ni.bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 comments:

  1. musibah bakal melanda.. suh beringat2 tuh..

    -nujum bambam-

    errrr.. jgn dok percaya..kena careful je lar kot..ehhehe

    ReplyDelete
  2. erm,mimpi mmg mainan tido..

    tp mimpi juga boleh jd petanda..

    wallahualam..

    ReplyDelete
  3. mainan tido ja tu... maybe letih sangat kot tu la mimpi pelik2...

    ReplyDelete
  4. mainan tido ja tu... maybe letih sangat kot tu la mimpi pelik2...

    ReplyDelete
  5. bahayakan..sy mimpi bukn2 je..ngeri je..kena rogol la..eeee..xmoh laa mimpi cmtu lagi

    ReplyDelete
  6. aduh, tak tahulah pulak mimpi apa maksudnya. jangan difikirkan sangat.

    ReplyDelete
  7. hehe tu la mmg tak tahan kan kalau tak publish satu entry shri takpe nt abes exam .. publish bnyk2 balek ye chaiyoik2 rara ;)

    ReplyDelete
  8. nak publish jugak ehh..ok fhm2 :)

    tp i xtau pape la psl mimpi..so sorry :(

    ReplyDelete
  9. Hahhaa sempat lagi. Hbskn baca buku perkhidmatan awam dlu, nanti g bli buku tafsir mimpi lak. kehkeh

    ReplyDelete
  10. alooor x pandai tafsir mimpi lah dik .. tapi yg pasti mimpi tuu mainan tidor je dik ..

    ReplyDelete
  11. mimpi mainan syaitan. pape pn just be careful! ;D

    ReplyDelete
  12. orang kata kalau mimpi jangan cerita kat orang sebab nanti macam2 andaian orang bagi..konon nya petanda..

    dan selalunya apa yang orang cakap tu akan mengganggu fikiran kita.aktiviti seharian pun terjejas..kalau yang melibatkan hal2 karut lagi bahaya..sebab tu tak digalak kan bercerita..

    ReplyDelete
  13. menakutkan! tp jgn dipikirkan sgt... (pndai ckp kt org, kalau sy pun msti dok bmain kt kpala)

    ReplyDelete
  14. petanda "anda akan terselamat dari sebarang bencana"

    andaian sajeeee..ngeeee;)

    ReplyDelete
  15. wow...mesti bangun berpeluh2 ni

    tapi kak ati tak reti
    tafsir mimpi ..
    anggap aje tak ada makna apa :)

    ReplyDelete
  16. ingatkan betul-betul tadi. kadang-kadang bila dapat mimpi teruk time study dlu selalu fikir family je cepat-cepat call diorang.

    ReplyDelete
  17. apa maksudnya ya? i don't know too la :/

    but then, i don't think mimpi mainan tidur kerna ianya bakalan terjadi dalam hidup kita sama ada yg tlah berlaku, sedang dan akan berlaku :)

    hanya perlu berhati2 :)

    ReplyDelete
  18. macam novellak kan.. klu reality keluar pakwe hensem pulak.

    ReplyDelete
  19. Tak basuh kaki ea nak tidur.... Dont thik too much.... Doa je takde yg buruk...

    ReplyDelete
  20. alamak mimpi langar2 ni..jgn jd realiti sudah la..

    ReplyDelete
  21. neves kalo mimpi nak kena langgar..rasa macam real je :D

    ReplyDelete
  22. sbnarnyer mimpi2 cmni kalo nk minx org lain tafsirkn xleh nk bgtaw kat org lain...

    ReplyDelete
  23. "macam citer indon pon ader..mimpi rupanya..alhamdulillah...Kdg2 kalau kita letih sgt sbb byk keja siangnya..mlm tu boleh mimpi mcm2..hehhe..akk la tu.."

    ReplyDelete
  24. hahahha.. p study nuuh.. huhu

    derhaka pada ibu bapa??=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

    ReplyDelete
  25. mimpi je toh kak..xda pe nye..jgn wisau k..doa banyak banyak

    ReplyDelete
  26. mimpi rupanya. mainan tidur je tu.. jangan di tafsir, nnti buat kita x selesa n fikir lagi mengarut.. just relax2 nk anggap takde apa2 ^^

    ReplyDelete
  27. ada mimpi yg ada makna.. ada mimpi yang takde makna.. tp x tau lak nak tafsir mimpi rara ni

    ReplyDelete
  28. mainan tidur je tu!
    jgn pikir sangat..

    ReplyDelete
  29. mimpi tu kekadang mainan tidur..kekadang petanda..kekadang bla kta terlalu memikrkn sesuatu...mcm2 mmpi akan dtg..cth..dlu slalu fikirkan psl keta... sbb baru amik keta, tiap2 ari mimpi eksiden jer.. iskk.. nauzubillah

    ReplyDelete
  30. rara cm buat teaser tuk novel plak..hehe

    ReplyDelete
  31. sy pun kalau mimpi pelik2 sy takut jugak...semalam mimpi menakutkan jugak..huhuhuhu

    ReplyDelete
  32. maybe dapat rezki lebih..sapa tahu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com