04 October 2011

Terselamat dari kemalangan

"ada sebuah kereta bergerak sgt laju dtg dr belah kiri,aku sedang berjalan di sebelah kanan,tetapi dgn tibe-tibe kereta tu membelok,sipi-sipi,sgt sgt dh nk melanggar aku,nasib aku sempat mengelak dan kereta tu masuk ke dlm semak,keluar seorg makcik dr kereta tu,hanya memandang wajahku dgn muka tak bersalah"



apa maksud mimpi tu?mlm td i bermimpi,ada kereta nk langgar i,tapi i sempat mengelak dan terselamat.i tak kenal makcik tu sape.sgt terkejut masa tu,bayangkan dlm mimpi tu i tgh jalan melentok liuk,tibe-tibe nk kena langgar.huh!

org selalu kata mimpi ada lah mainan tidur,tp bila dh mimpi mcm-mcm ni agak menakutkan jugak lah.entry ni just for share je.sepatutnya i tak boleh publish apa-apa,tp tak tahan lah.nk jugak publish 1 entry.sooryyy.nak smbung study ni.bye!

36 comments:

azam said...

hehehe...mimpi rupanya

Cik Bambam said...

musibah bakal melanda.. suh beringat2 tuh..

-nujum bambam-

errrr.. jgn dok percaya..kena careful je lar kot..ehhehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

erm,mimpi mmg mainan tido..

tp mimpi juga boleh jd petanda..

wallahualam..

Sofya said...

mainan tido ja tu... maybe letih sangat kot tu la mimpi pelik2...

Sofya said...

mainan tido ja tu... maybe letih sangat kot tu la mimpi pelik2...

merahitujambu said...

bahayakan..sy mimpi bukn2 je..ngeri je..kena rogol la..eeee..xmoh laa mimpi cmtu lagi

KAMIHIDUP said...

aduh, tak tahulah pulak mimpi apa maksudnya. jangan difikirkan sangat.

nazirah said...

hehe tu la mmg tak tahan kan kalau tak publish satu entry shri takpe nt abes exam .. publish bnyk2 balek ye chaiyoik2 rara ;)

Cik Saila said...

nak publish jugak ehh..ok fhm2 :)

tp i xtau pape la psl mimpi..so sorry :(

Chocolate Heaven said...

Hahhaa sempat lagi. Hbskn baca buku perkhidmatan awam dlu, nanti g bli buku tafsir mimpi lak. kehkeh

ieda said...

alooor x pandai tafsir mimpi lah dik .. tapi yg pasti mimpi tuu mainan tidor je dik ..

Ct Arina said...

mimpi mainan syaitan. pape pn just be careful! ;D

mama airis said...

suspen jer..hehe

diana said...

orang kata kalau mimpi jangan cerita kat orang sebab nanti macam2 andaian orang bagi..konon nya petanda..

dan selalunya apa yang orang cakap tu akan mengganggu fikiran kita.aktiviti seharian pun terjejas..kalau yang melibatkan hal2 karut lagi bahaya..sebab tu tak digalak kan bercerita..

erin moshimoshi said...

aiyak panjat gugurl

Munna said...

menakutkan! tp jgn dipikirkan sgt... (pndai ckp kt org, kalau sy pun msti dok bmain kt kpala)

cik fadh said...

petanda "anda akan terselamat dari sebarang bencana"

andaian sajeeee..ngeeee;)

Ati Masrif said...

wow...mesti bangun berpeluh2 ni

tapi kak ati tak reti
tafsir mimpi ..
anggap aje tak ada makna apa :)

eiela said...

ingatkan betul-betul tadi. kadang-kadang bila dapat mimpi teruk time study dlu selalu fikir family je cepat-cepat call diorang.

Rtp Farra Arisha said...

apa maksudnya ya? i don't know too la :/

but then, i don't think mimpi mainan tidur kerna ianya bakalan terjadi dalam hidup kita sama ada yg tlah berlaku, sedang dan akan berlaku :)

hanya perlu berhati2 :)

rATu kEBaYA said...

macam novellak kan.. klu reality keluar pakwe hensem pulak.

yen(toka ziizokukuto) said...

tak boleh nak bgitau maknanya,,sory :)

msredcheesecake said...

Tak basuh kaki ea nak tidur.... Dont thik too much.... Doa je takde yg buruk...

ArulchelseA said...

alamak mimpi langar2 ni..jgn jd realiti sudah la..

Lee-Yan-Naa said...

neves kalo mimpi nak kena langgar..rasa macam real je :D

kaizen said...

sbnarnyer mimpi2 cmni kalo nk minx org lain tafsirkn xleh nk bgtaw kat org lain...

Pia said...

"macam citer indon pon ader..mimpi rupanya..alhamdulillah...Kdg2 kalau kita letih sgt sbb byk keja siangnya..mlm tu boleh mimpi mcm2..hehhe..akk la tu.."

L said...

hahahha.. p study nuuh.. huhu

derhaka pada ibu bapa??=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

anismelon said...

mimpi je toh kak..xda pe nye..jgn wisau k..doa banyak banyak

amna said...

mimpi rupanya. mainan tidur je tu.. jangan di tafsir, nnti buat kita x selesa n fikir lagi mengarut.. just relax2 nk anggap takde apa2 ^^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada mimpi yg ada makna.. ada mimpi yang takde makna.. tp x tau lak nak tafsir mimpi rara ni

mas saari said...

mainan tidur je tu!
jgn pikir sangat..

Niena Pengembara Ilahi said...

mimpi tu kekadang mainan tidur..kekadang petanda..kekadang bla kta terlalu memikrkn sesuatu...mcm2 mmpi akan dtg..cth..dlu slalu fikirkan psl keta... sbb baru amik keta, tiap2 ari mimpi eksiden jer.. iskk.. nauzubillah

syaz@rozelt said...

rara cm buat teaser tuk novel plak..hehe

Tengku Puteri said...

sy pun kalau mimpi pelik2 sy takut jugak...semalam mimpi menakutkan jugak..huhuhuhu

ayie said...

maybe dapat rezki lebih..sapa tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...